Koolhydraten dieet: Vet of Fiction

Informatie film over een koolhydraatarm dieet. Recent onderzoek heeft aangetoond dat een koolhydraatarm dieet de kwaliteit van leven kan verbeteren van mensen die lijden aan obesitas en diabetes.


Een koolhydraatarm dieet of weinig-koolhydratendieet is een eetpatroon dat de consumptie van koolhydraten beperkt, meestal voor gezondheidsredenen zoals vermindering van overgewicht. Voedingsmiddelen die een grote hoeveelheid verteerbare koolhydraten bevatten (zoals brood, pasta, aardappelen, rijst) worden beperkt of vervangen door voedingsmiddelen die een hoger percentage proteïnen en vetten (zoals vlees, vis, en sojaproducten) en vaak andere voedingsmiddelen die een relatief lage hoeveelheid koolhydraten bevatten (zoals groene bladgroenten).

De American Academy of Family Physicians geeft de volgende definitie van koolhydraatarm dieet:

Koolhydraatarme diëten beperken de calorische inname door het verminderen van de consumptie van koolhydraten tot 20 tot 60 g per dag (meestal minder dan 20 procent van de dagelijkse calorische inname). De consumptie van proteïnen en vetten wordt verhoogd om gedeeltelijk te compenseren voor de calorieën die oorspronkelijk van koolhydraten afkomstig waren.

20 REACTIES

  1. Verandering van beweegpatroon geeft zowel negatieve als positieve resultaten. Als je minder beweegt, wordt je dikker.

  2. Niets mis met dat het in het Engels is. Het geeft het probleem aan waar wij allemaal mee te maken hebben in onze omgeving.

  3. Deze film is goed te volgen. Als je een beetje je voeding aanpast dan kun je al gewicht verliezen

  4. Dit is een film die de werkelijkheid weer geeft. Het is een eyeopener en ook in het Engels makkelijk te volgen.

  5. Ik vind het prima voorlichtingsfilm. Er zijn ook mensen die niet zo goed Engels lezen en spreken. Voor hun zou ondertiteling een uitkomst zijn.

  6. Ik eet nu al 2 weken gezonder ik probeer zo ongeveer de richtlijnen van een koolhydraatarm dieet te volgen maar eet nog wel 2 bruine boterhammen en 1 appelsien en 1 kiwi maar veel meer groenten. Het enige wat ik nu mis is het ijsje op zondag mag dat dan terug en als ik dan door de week mijn gezonde voeding eet wordt dat in combinatie niet te vet met de volle yoghurt enz.

  7. Het verbetert idd de kwaliteit van leven, maar het is wel een lange weg als je dit traject start.

  8. Het is normaal dat je in het begin veel afvalt, daarna gaat het langzamer. De eerste weken 1 tot 2 kilo en daarna 1 tot 1/2 kilo. Gewoon beginnen !

Reacties zijn gesloten.