Eigen ervaring met het Koolhydraatarm dieet om een paar kilo te verliezen

Eigen ervaring met het Koolhydraatarm dieet om een paar kilo te verliezen
Eigen ervaring met het Koolhydraatarm dieet om een paar kilo te verliezen

Ik ben zelf een ervaringsdeskundige van een koolhydraatarm dieet. Mijn BMI was te hoog, mijn BMI score was BMI: 28.83 Pre-obese.

BMI en risicogroep

Dit betekende dat ik in de risicogroep zat. Dus ik moest aan de slag om te gaan afvallen. Ik fitness regelmatig, dus ik ben zwaarder doordat ik meer spieren heb, dus mijn BMI kwam NIET overeenkomen met de tabel.

Volgens de meting van het vetpercentage was zat ik nog aan de veilige kant. Maar ik merkte dat ik ongemerkt een behoorlijke zwemband rond mijn middel had gevormd. Mijn gezicht was dikker geworden en ik had een aardige onderkin. Ook had ik had last van mijn knieën als ik aan het joggen was. Een sporter en dan te dik zijn, dit paste niet bij mij. Maar toch was het mij overkomen.

Verkeerd voedingspatroon

Dit kon dus niet meer, mijn voedingspatroon was dus verkeerd. Dit betekend dat jezelf de wel bekende spiegel moet voorhouden. Als ik onderweg was nam ik bij een tankstation, vaak een snack en snoep. Dit was mede de oorzaak dat ik te dik was. En daarnaast was ik snel moe, prikkelbaar. Ik ging een stuk minder naar de sportschool.

Ik ben een voorstander van het Atkins dieet omdat, dit dieet je bewust maakt de gevolgen zijn van wat je eet. Ik ben best wel sportief, maar ook ondanks dat ik sport, was ik te zwaar, met alle gevolgen voor mijn gezondheid.

Gebruik van fatburners

Ik heb tal van zaken geprobeerd, zoals fatburners, maar hier kreeg ik meer bijwerkingen dan dat ik af viel. Ik kreeg hartkloppingen, kon heel slecht slapen en ik voelde mij ontzettend opgejaagd.

Feit was, dat ik beperkt afviel, maar als ik stopte met de fatburners, zat er zo weer aan. Ik voelde mij niet goed, als ik weer fatburners ging slikken. Hartklopping kunnen nooit goed zijn voor je lichaam en je hebt ook je rust nodig voor je herstel.

Hoe nu verder

En toen was, hoe nu verder. Ik ben gestopt met het kopen van een snack langs de snelweg. Ik ben begonnen met Atkins dieet. Uiteraard heb ik eerst wat boeken hierover gelezen, ik heb mijn streefgewicht bepaald, dit was 95 Kg.

Start met het Atkins dieet

En ik ben begonnen aan dit dieet. De start is niet zo moeilijk, ik nam geen aardappelen meer, koek, chips e.d. liet ik staan. Ik dronk geen frisdrank meer, maar ook geen bier mee. Voor het weekend, kocht ik een fles whisky, waar ik het 6 weken moest doen. En ja in whisky zit ook suiker, maar ik vond het ontspannend om 1 glas te drinken als mijn vrouw een wijntje nam.

V.w.b. het ontbijt naam ik, twee volkoren boterhammen, met kaas. En voor de lunch had ik vier volkoren boterhammen met wederom met kaas.

Als boodschappen ging doen, kocht ik flesjes water en meer thee. Als snack in het weekend nam ik een paar augurken, net zo lekker als chips en het vult ook. Maar wel een stuk gezonder. Daarnaast ging ook meer sporten als ontspanning. Zondag niet zitten op de bank, maar een stuk lopen in het bos.

De balans na 14 dagen diëten was 5 Kg eraf, mijn gewicht was 98 kg, toen nog 3 te gaan tot mijn streefgewicht. Die 5 kilo was meer dan ik gehoopt had. Die kilo extra kwam door het sporten. Daarnaast vond ik het wel zwaar, voor mijn gevoel was het alles of niets.

Streefgewicht bereikt

Na 14 dagen ben ik door gegaan met het dieet. D.w.z. ik hou mij aan de richtlijnen van een koolhydraatarm dieet. Ik weet wel weer een aardappel en ik eet ook fruit. V.w.b. mijn gewicht zit ik nu op mijn streefgewicht. Het duurde nog 8 weken voordat ik mijn streefgewicht had bereikt. Mijn zwemband is inmiddels verdwenen. Ik ben een stuk fitter en ook voorzien van een beter humeur.

Het is niet altijd mogelijk om je houden aan dit dieet, je hebt te maken met vakantie, de feestmaand december. Ik let veel meer op, met wat ik eet en drink. Ik merk dat ik veel meer geniet van eten. Als ik zondig met eten of drinken, dan is het met mate en ik geniet er ook meer van.

Het dieet was een hulpmiddel om weer op een gezond gewicht te komen. Ik was er ook gekomen als ik geen snacks meer had gegeten. V.w.b. frisdrank gebruik ik nu een suikervrije versie en dit is net zo lekker, en smaak ook goed met whisky.

Gewichtsconsulent met eigen ervaring

Ik ben nu gewichtsconsulent en ik geef nu voedings- en bewegingsadviezen. Voor w.b.t. afvallen is mijn advies, dat van geleidelijkheid, dit hou je langer vol. En daarnaast bewegen en nog eens bewegen!

 

10 REACTIES

  1. Ja, ik ben nog steeds op streef gewicht, meestal duik ik er iets onder, doordat ik nu meer sport. Dit compenseer ik met een proteïne shake.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in