Kankerpreventie door gebruik van groene thee

Kankerpreventie door gebruik van groene thee
Kankerpreventie door gebruik van groene thee

Van groene theedrinkers wordt gezegd dat ze minder vatbaar zijn voor kanker dan niet-drinkers. Dit is bewezen door enkele klinische studies. Groene thee is namelijk al vele jaren behoorlijk populair. Van de oude Chinezen is bekend dat ze groene thee drinken vanwege de vele gezondheidsvoordelen en nu drinken steeds meer mensen over de hele wereld de geweldige thee. Kankercijfers in landen die een grote hoeveelheid groene thee consumeren zijn veel lager en dat is volgens statistieken. Het polyfenolgehalte van groene thee zou de ontwikkeling van kankercellen effectief bestrijden.

Onderzoek heeft aangetoond dat groene thee kan helpen bij het verminderen van de vorming van bepaalde tumoren in de huid, blaas, slokdarm, eierstok, pancreas en prostaat. De resultaten waren te wijten aan de antioxiderende eigenschappen van groene thee. EGCG of epigallocatechine is het primaire polyfenol dat anti-kanker en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Andere polyfenolen hebben ook dezelfde eigenschappen die huidkanker en zelfs huidtumoren kunnen voorkomen.

De groei van kankercellen in de slokdarm is ook typisch, maar het drinken van groene thee kan de groei van dergelijke kankercellen onderdrukken. Studies met betrekking tot slokdarmkanker leverden verschillende resultaten op. Vrouwen die werden getest om groene thee te drinken, werden beschermd tegen slokdarmkanker, maar de andere groep was er vatbaar voor. De studie concludeerde en beval aan dat verdere studies moeten worden uitgevoerd met betrekking tot slokdarmkanker.

De menselijke blaas is een ander vitaal orgaan in het lichaam. Nogmaals, onderzoekers proberen te bewijzen of er een verband is tussen de consumptie van thee en blaaskanker. Klinische studies bij vrouwen bewezen dat blaaskanker werd voorkomen door het drinken van gree-thee en een andere klinische studie bij mannen met bestaande blaaskanker had hogere overlevingskansen wanneer groene thee in hun dieet werd geïntroduceerd.

De alvleesklier kan ook profiteren van de anti-kanker eigenschappen van groene thee. Zowel mannen als vrouwen die groene thee dronken, waren minder vatbaar voor alvleesklierkanker; verdere studies moeten echter worden uitgevoerd door onderzoekers voordat ze het kunnen aanbevelen voor de preventie van alvleesklierkanker. Dan is er nog het steeds toenemende aantal eierstokkankerpatiënten. Sluitende studies in China onder patiënten met eierstokkanker bleken vrij effectief. Met elke dag één kopje groene thee leefden de patiënten langer.

Reageerbuis laboratoriumstudies bewezen ook dat groene thee prostaatkanker bij mannen kan voorkomen. Tot nu toe gaven de studies in verschillende soorten kanker positieve effecten toen groene thee werd geïntroduceerd. door simpelweg de hoeveelheid, frequentie en de duur van het nemen van de thee te verhogen, kan de ontwikkeling van kanker worden voorkomen.

Kanker is altijd een gezondheidsprobleem geweest in verschillende leeftijdsgroepen. Jarenlang hebben artsen en onderzoekers gevochten tegen kanker en uiteindelijk kwamen ze met een uitstekende remedie die niet erg duur is. Dus terwijl je nog jong en gezond bent, zorg er dan voor dat je elke dag groene thee drinkt. Maak het een onderdeel van je dieet, of je nu probeert af te vallen of niet. Er zijn veel voordelen van het nemen van groene thee en als je een veel gezonder lichaam wilt bereiken, begin het dan nu te nemen. Commerciële groene thee zijn overal verkrijgbaar, evenals de supplementvormen. Als u de soepelen wilt innemen, kunt u een recept vragen aan uw arts.

Hoewel dit extra kosten van uw kant kan betekenen, is het geld dat u uitgeeft veel minder dan het moeten doorlopen van een kankermedicatieprogramma. Help kanker te bestrijden; drink elke dag je groene thee. Voor het geval u extra zeker wilt zijn, vraag uw arts naar de gezondheidsvoordelen die u uit thee kunt halen en u zult verrast zijn als uw arts het met u eens is bij het nemen van groene thee.

Bronnen

  1. Green tea (Camellia sinensis) for the prevention of cancer – PubMed (nih.gov)
  2. Green Tea for Cancer Prevention – PubMed (nih.gov)
  3. Anti-Cancer Effects of Green Tea Polyphenols Against Prostate Cancer – PubMed (nih.gov)
  4. Green tea and the risk of prostate cancer: A systematic review and meta-analysis – PubMed (nih.gov)
  5. Cancer Prevention with Green Tea and Its Principal Constituent, EGCG: from Early Investigations to Current Focus on Human Cancer Stem Cells – PubMed (nih.gov)
  6. Possible Mechanisms of Green Tea and Its Constituents against Cancer – PubMed (nih.gov)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in