Liraglutide, kan je hiermee afvallen en waar kun je dit kopen? Ervaringen

Liraglutide, kan je hiermee afvallen en waar kun je dit kopen? Ervaringen
Liraglutide, kan je hiermee afvallen en waar kun je dit kopen? Ervaringen

Liraglutide is een geneesmiddel!  Een mail van een bezorgde lezeres , die graag wil afvallen en eventueel ook dit wil testen voor ons. Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, dit is een medicijn dat enkel op recept[1] is te verkrijgen. Je moet dit geneesmiddel injecteren en het wordt niet via de post toegezonden!

Enkel een arts kan geneesmiddelen voorschrijven!

Indien een arts van mening is dat je een geneesmiddel nodig hebt, doet hij dit op grond van zijn medische kennis en ervaring. Hij of zij schrijft niet zomaar iets voor. Als het niet noodzakelijk is, dan schrijft hij of zij dit niet voor! Hij of zij is bekend met de bijwerkingen en kan jou informeren over de bijwerkingen en risico’s!

Omdat het een geneesmiddel is, kun je dit enkel verkrijgen bij de apotheek!

Wat is Liraglutide

Liraglutide, onder andere verkocht onder de merknaam Victoza, is een anti-diabetisch medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van diabetes type 2, obesitas en chronisch gewichtsbeheersing.  Bij diabetes is het een minder geprefereerd middel in vergelijking met metformine.

De effecten ervan op de gezondheidsresultaten op lange termijn, zoals hartaandoeningen en levensverwachting, zijn onduidelijk. Het wordt toegediend door middel van een injectie onder de huid[2].

Medisch gebruik

Liraglutide[3] is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van diabetes type 2 of obesitas.

Het medicijn verbetert de controle van de bloedglucose. Vanaf 2017 is het onduidelijk of incretine mimetica zoals liraglutide het risico op overlijden van een persoon beïnvloeden.

Liraglutide kan ook worden gebruikt in combinatie met dieet en lichaamsbeweging voor chronische gewichtsbeheersing bij volwassen patiënten. De body mass index (BMI) moet groter zijn dan 30 kg/m2, of groter dan 27 kg/m2 samen met hoge bloeddruk, diabetes mellitus type 2 of dyslipidemie.

Het is onbekend of het gewichtsverlies permanent zal zijn. Eetlustonderdrukking kan tijdelijk zijn en de eetlust kan terugkeren, zelfs als men na 56 weken liraglutide blijft gebruiken.

Mogelijke nadelige bijwerkingen Liraglutide

 1. Schildklierkanker
 2. Pancreatitis
 3. angio-oedeem,
 4. pancreatitis,
 5. galblaasaandoeningen
 6. nierproblemen

Het is niet veilig te gebruiken bij zwangerschappen en borsvoeding[4]

In 2010 heeft Novo Nordisk de gedragscode van de ABPI geschonden door geen informatie over bijwerkingen te verstrekken en door deze te promoten voordat een marktvergunning werd verleend.

In 2012 diende de non-profit consumentenbelangengroep Public Citizen een verzoekschrift in bij de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) om liraglutide onmiddellijk van de markt te verwijderen omdat ze concludeerden dat de risico’s van schildklierkanker en pancreatitis opwegen tegen eventuele gedocumenteerde voordelen.[5]

Conclusie

Liraglutide is een geneesmiddel dat enkel door een arts wordt voorgeschreven. Je kan van dit geneesmiddel afvallen. Een arts verteld ook wat de risico’s zijn van het gebruik van een medicijn

Advies is dan ook m.b.t. het gebruik, laat je altijd voorlichten door een arts!

Bronnen

[1] liraglutide | Apotheek.nl

[2] Liraglutide Monograph for Professionals – Drugs.com

[3] Liraglutide – Wikipedia

[4] Liraglutide Monograph for Professionals – Drugs.com

[5] Statement of Jonah Minkoff-Zern, Senior Organizer, Public Citizen’s Democracy Is For People Campaign – Public Citizen

8 REACTIES

 1. Ik gebruik sinds kort Liraglutide en ervaar dat ik minder honger hebt. Ik moest afvallen vanwege suikerziekte en een gewoon dieet werkte niet bij mij en bewegen lukte ook niet. Ik ben snel moe. De weegschaal bij de huisarts geeft na 4 weken een verschil aan van 3 kilo.

 2. Online kun je alles kopen en de online “arts” schrijft een recept. De huisarts, vraagt door en schrijft pas iets voor als hij alle risico’s in kaart heeft gebracht. Als je online besteld, neem je een risico voor je gezondheid. Soms betaald de zorgverzekering. Als je online besteld moet je het zelf betalen. Stel nu dat je last krijgt van bijwerkingen, waar kan je dan terecht?

   • Je moet geen risico’s nemen met je gezondheid! Je kunt beter op een normale manier afvallen en levensstijl aanpassen, dan experimenteren met je gezondheid. Het is vaak zo, als je stopt met dit soort middelen, dan komt het verloren gewicht er snel weer bij.

  • Liraglutide Pennen hebben veel vervelende bijwerkingen. Je kan ze wel online kopen, maar je neemt dan een groot risico voor je gezondheid. Als je medicijnen wilt gebruiken, moet je gewoon de arts raadplegen. Een arts weet de risico’s en kan je voorlichten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in