Kan het South Beach-dieet voor je werken

Kan het South Beach-dieet voor je werken
Kan het South Beach-dieet voor je werken

Het was nog niet zo lang geleden dat het South Beach Dieet het heetste dieetplan was dat er was. Maar toen, zoals vaak gebeurt, begonnen andere diëten meer aandacht te krijgen. Het zal je echter verbazen dat het South Beach Diet nog steeds door veel mensen wordt gebruikt om af te vallen. Het is misschien niet degene die het meest opvalt, maar dat maakt niet uit. Wat er wel toe doet, is of het een effectief dieet is om af te vallen, en op dat punt werkt het heel goed.

Een goede plek om te beginnen is een beetje leren over hoe het South Beach Diet werkt. Het is een vrij eenvoudig concept, maar een dat andere diëten over het hoofd hebben gezien. Wat het doet is je verlangens veranderen. Je traint je lichaam om te stoppen met hunkeren naar slecht voedsel en begint in plaats daarvan naar goed eten te verlangen. Het andere wat het dieet doet, is dat het langzaam de hoeveelheid slechte vetten en koolhydraten verlaagt die je momenteel inneemt.

Door het op deze manier te doen, kunt je de nodige veranderingen in uw dieet aanbrengen zonder het gevoel te hebben dat je wordt beroofd. Dat betekent dat je er veel meer kans op hebt om het voor de lange termijn vol te houden, en je kunt niet alleen afvallen, maar je houdt het ook uit. Dat is zeker een goede zaak wat diëten betreft.

Het South Beach Diet is vaak vergeleken met het Atkins Dieet, maar ze zijn niet hetzelfde. Ja, het zijn allebei eiwitrijke diëten, maar daar eindigt elke gelijkenis. Het Atkins-dieet staat bekend om het toestaan van mensen om zoveel vet en eiwitten te eten als ze willen, met het idee dat calorieën niet het grootste probleem zijn. Maar dit gaat voorbij aan het feit dat de enige manier om gewicht te verliezen is om meer calorieën te verbranden dan je inneemt. Het South Beach Diet laat je veel eieren, kaas, groenten, rundvlees, vis en gevogelte eten, maar er zijn ook portiegroottes (hoewel deze genereus zijn).

Het dieet is verdeeld in fasen die zijn ontworpen om je te helpen de overgang te maken van ongezonde eetgewoonten naar gezonde. De eerste fase helpt je bijvoorbeeld om dingen als witte rijst en brood, ijs, alcohol (inclusief bier) en gebakken goederen kwijt te raken. Dat klinkt misschien als een grote bestelling, maar het kan worden gedaan als je het dieet volgt. Vergeet niet dat een van de doelen van het South Beach Diet is om je verlangens daadwerkelijk te resetten. Als het helpt, fase 1 van het dieet is gemaakt om slechts twee weken mee te gaan.

Als je klaar bent met fase 1, ga je verder met fase 2. U kunt een breder scala aan voedingsmiddelen eten, maar er is geen tijdslimiet voor deze tweede fase. Dat komt omdat fase 2 van het South Beach Diet bedoeld is om te worden gevolgd totdat je je streefgewicht bereikt. Maar het mooie van het dieet is dat fase 1 je eigenlijk in staat stelt om te slagen in fase 2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in