Je kan weer lekker sporten bij een sportclub na de lockdown door het Coronavirus

blank
Je kan weer lekker sporten bij Basicfit!

Net als de rest van sportend Nederland, ben ik vanaf 1 juli weer gaan sporten, om wat kilo’s weg te gaan werken. Iedereen heeft nu de Cold turkey ervaring om ineens te stoppen, met een soort van verslaving, wat sporten voor mij is.  Ook ik ben hierdoor ongemerkt wat dikker geworden. De schade is 6 kilo, deze hoop ik binnen een aantal maanden weer te hebben weggewerkt.

Voor en nadelen gedwongen rustperiode

Elk nadeel, heeft ook een voordeel. Door mijn gedwongen rust, zijn een aantal blessures goed genezen. Ik had last van een beginnende slijmbeurs ontsteking in mijn schouder, waar ik eerst niet aan toe wilde geven. Daarvoor gebruikt ik pijnstillers en ontstekingsremmers. Door mijn “gedwongen” herstel periode, ben hiervan verlost.

Coronavirus en dikker worden

Als gevolg van het coronavirus waren alle sportclubs en verengingen gesloten. Ik had thuis wat halters en een loopband, zodat ik toch nog wat kan bewegen. Als je thuis werkt, worden de verleidingen wat groter, zodat ik wat meer heb gesnoept en meer vette dingen, zoals patat en shoarma heb gegeten. Op de patat en shoarma, bezorgd door thuisbezorgd, zat natuurlijk de nodige mayonaise en knoflooksaus.

Sporten bij Basic-Fit en kickboksclub

Ik ben lid van een Basic-Fit en een vechtsportclub. Bij Basic Fit moet je van te voren registeren met een APP. Het is wel even wennen, omdat er 1,5 meter tussen de sportende mensen zit, maar je kan gewoon je oefeningen doen. Het is schoon en iedereen houd zich aan de 1,5 meter afstand regel. Basic-Fit is mijn favoriete sportclub, omdat deze altijd open is en je alles kan trainen, tegen een lage prijs.

Bij de kickboksclub, waar ik graag train om mijn conditie te verhogen, moest je, jezelf telefonisch aanmelden, omdat er maar een beperkt aantal mensen binnen mag. Ook daar is rekening gehouden met de maatregelen, die zijn vereist door Corona.

Corona kilo’s kwijtraken

Als je wilt afvallen, moet je weer gaan bewegen, je hoeft niet gelijk de vierdaagse te gaan lopen of deel te nemen aan een marathon. Je moet dit rustig aan gaan opbouwen, anders loop je het risico, om blessures. Het is geen schande om rustig aan weer te gaan trainen. Vergeet niet, dat je wat spiermassa ben verloren door de noodgedwongen rust. Spiermassa herstelt zich snel na een korte rustpauze.

Schade aan de sportsector door de coronacrisis

Door de coronacrisis hebben veel mensen hun lidmaatschap stopgezet of afschrijvingen gestorneerd. Hierdoor zijn sportclubs inkomen kwijt geraakt, terwijl de kosten, zoals huur en loon gewoon bleven doorgaan. De salarisbetalingen van baliemedewerker en de fitnessinstructeur gaan voor een sportclub gewoon door. Ik heb mijn abonnement gewoon doorbetaald, omdat dit overmacht is voor een sportschoolhouder. Ik heb er altijd goed getraind en er was altijd veel mogelijk. Het zou goed zijn, als sportscholen, steun krijgen van het rijk, omdat sportscholen belangrijk zijn, voor de volksgezondheid.

Afvallen met het Koolhydratendieet

Het is nu ook de gelegenheid om je voedingspatroon weer aan te passen, dat je minder suikers e.d. naar binnen krijgt. Afvallen is niet alleen meer bewegen, maar ook gezonder eten. Als gewichtsconsulent vind ik, dieet gebaseerd op het koolhydratendieet, de beste methode om gewicht kwijt te raken.

Het is niet alleen maar het volgen van een dieet, maar het is ook maar gaan bewegen, hiervoor hoef je niet naar een sportclub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in