Jaarverslag 2016 NVWA: een scherp oog voor risico’s

Beeld: ©NVWA
Beeld: ©NVWA

De terreinen waarop de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) toezicht houdt zijn complexer, internationaler en digitaler geworden. Daarom ontwikkelt de NVWA zich tot een risicogerichte en kennisgedreven organisatie. Met nieuwe manieren van toezicht. De innovatieve verentest is daar een voorbeeld van. Met deze test is aan de hand van veren van slachtkuikens snel vast te stellen of de dieren met antibiotica zijn behandeld, wanneer dat was en met welk middel. De test is in 2016 ingevoerd.
Ook het rapport ‘De staat van productveiligheid’, dat de NVWA vorig jaar uitbracht, illustreert de koers van de NVWA. Door al de beschikbare kennis over de veiligheid van consumentenproducten op de Nederlandse markt te bundelen,  kan de NVWA het toezicht richten op de meest risicovolle producten.

Jaarverslag

Meer voorbeelden van deze ontwikkeling bij de NVWA zijn te lezen in het jaarverslag “Met het oog op risico’s” over het jaar 2016. Aan de hand van interviews met medewerkers wordt een beeld geschetst van de activiteiten van de NVWA in 2016. Net zoals in de afgelopen jaren, is het jaarverslag online te lezen.

Meer informatie

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de NVWA, (088) 22 33 700.

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum via de website of 0900-03 88.

Nieuwsbericht | 21-06-2017 | 15:07

1 REACTIE

  1. Als de terreinen van toezicht worden uitgebreid, neemt dan ook het personeel toe. Stel dat dit niet gebeurt, dan kunnen ze niet alles onderzoeken en gaan er risico’s ontstaan.

Reacties zijn gesloten.