Dr. Melius Orange Review en Ervaringen: Werkt het?

Dr. Melius Orange Review en Ervaringen: Werkt het?
Dr. Melius Orange Review en Ervaringen: Werkt het?

Dr. Melius Orange is een voedingssupplement dat wordt gepromoot als een natuurlijke combinatie van drie werkzame ingrediënten: kurkuma, frankincense en vitamine C. De fabrikant beweert dat de ingrediënten elkaar versterken en dat de MyCell™-technologie de opname van de ingrediënten in het lichaam verbetert, wat leidt tot een grotere effectiviteit. Het supplement wordt geadverteerd als een manier om de balans in het lichaam te ondersteunen, het immuunsysteem te bevorderen, de spijsvertering te verbeteren en vermoeidheid te verminderen.

Marketing

Het product is een voedingssupplement dat momenteel wordt gepromoot via Facebook-reclame. Het is bedoeld als aanvulling op de dagelijkse voeding en belooft verschillende gezondheidsvoordelen, zoals het ondersteunen van het immuunsysteem, het verbeteren van de spijsvertering en het verminderen van vermoeidheid.

Wat is de claim van de fabrikant

De fabrikant claimt dat Dr. Melius Orange een combinatie is van drie werkzame stoffen (kurkuma, frankincense en vitamine C) die elkaar versterken en zich snel laten opnemen, waardoor het totale effect op de gezondheid nog groter wordt. De MyCell™-technologie zou de opname van deze ingrediënten verbeteren, zodat het lichaam deze beter kan benutten. Daarnaast wordt gesteld dat Dr. Melius Orange puur, natuurlijk en veilig is om te gebruiken, plantaardig en 100% vegan.

Er wordt ook vermeld dat het makkelijk in te nemen is met druppels die kunnen worden opgelost in water, sap of thee en dat het effectief is, zelfs bij kleinere doseringen. De fabrikant geeft aan dat Dr. Melius Orange kan helpen bij het ondersteunen van de balans in het lichaam, bij herstel en meer energie kan helpen en dat het gebruik van dit supplement de effectiviteit van het immuunsysteem kan bevorderen.

Wat zijn de ingrediënten?

De drie werkzame ingrediënten in Dr. Melius Orange zijn:

  1. Kurkuma: een natuurlijk ingrediënt dat vaak gebruikt wordt als een superfood en bekend staat om zijn positieve invloed op de spijsvertering. Kurkuma bevat ook antioxidanten die een positieve invloed kunnen hebben op de cellen en weefsels. Elke portie van Dr. Melius Orange bevat 50 mg kurkuma.
  2. Frankincense: een natuurlijke stof die bijdraagt aan het bouwen en behouden van een gezond immuunsysteem. Het wordt al duizenden jaren gebruikt om rimpelvorming te vertragen, de huid te liften en de huid jong en strak te houden. Elke portie van Dr. Melius Orange bevat 5 mg frankincense.
  3. Vitamine C: een vitamine die een positieve invloed heeft op het immuunsysteem en vermoeidheid kan verminderen. Vitamine C stimuleert ook de vorming van collageen in de huid en helpt de bloedvaten in goede conditie te houden. Elke portie van Dr. Melius Orange bevat 50 mg vitamine C.

Naast deze drie werkzame stoffen, bevat Dr. Melius Orange ook water en glycerine als hulpstoffen. Het product is volledig natuurlijk en plantaardig, en 100% vegan.

Wat is het wetenschappelijk bewijs

Hoewel de afzonderlijke ingrediënten in Dr. Melius Orange zoals kurkuma, frankincense en vitamine C, over het algemeen als veilig en nuttig voor de gezondheid worden beschouwd, is er geen wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat de combinatie van deze ingrediënten in Dr. Melius Orange de gezondheid ondersteunt. De claims van de fabrikant worden dan ook niet ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

Bovendien zijn sommige van de beweringen van de fabrikant over de effectiviteit van Dr. Melius Orange in vergelijking met andere supplementen gebaseerd op de MyCell™-technologie, en de effectiviteit hiervan is niet beoordeeld door onafhankelijke wetenschappelijke studies.

Er is wetenschappelijk bewijs dat de MyCell™-technologie de biologische beschikbaarheid van bepaalde voedingsstoffen kan verbeteren, wat betekent dat het lichaam deze voedingsstoffen beter kan opnemen en gebruiken. Er zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd naar de effecten van micellisatie op de opname van voedingsstoffen, zoals curcumine en vitamine D, en de resultaten suggereren dat de MyCell™-technologie kan bijdragen aan een verhoogde biologische beschikbaarheid van deze stoffen.

Een voorbeeld van een studie die de effectiviteit van de MyCell™-technologie onderzocht, is een gerandomiseerde, dubbelblinde studie die werd uitgevoerd naar de opname van curcumine. Deze studie vergeleek de opname van een curcuminesupplement dat was gemicelliseerd met de MyCell™-technologie met de opname van een niet-gemicelliseerd curcuminesupplement. De resultaten toonden aan dat de MyCell™-technologie leidde tot een significant hogere opname van curcumine dan het niet-gemicelliseerde supplement.

Hier is een voorbeeld van een studie die de effecten van micellisatie op de opname van curcumine heeft onderzocht:

  • Jäger, R., Lowery, R. P., Calvanese, A. V., Joy, J. M., Purpura, M., Wilson, J. M., & Wilson, S. M. (2017). Comparative absorption of curcumin formulations. Nutrition journal, 16(1), 1-8.

Het is echter belangrijk op te merken dat, hoewel de MyCell™-technologie in sommige gevallen kan bijdragen aan een verhoogde biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen, de effectiviteit van supplementen met MyCell™-technologie afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de kwaliteit en veiligheid van het supplement, de dosering en de individuele behoeften en reacties van de persoon die het supplement gebruikt. Daarom is het belangrijk om kritisch te blijven over de beweringen van fabrikanten van voedingssupplementen en om te controleren of de claims worden ondersteund door wetenschappelijk bewijs.

Conclusie

Het is altijd belangrijk om kritisch te zijn over marketingclaims van supplementen en andere gezondheidsproducten, en het is aan te raden om de hulp van een gekwalificeerde zorgverlener te zoeken voordat u begint met een nieuw supplement of gezondheidsregime.

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat de combinatie van de ingrediënten in Dr. Melius Orange de gezondheid ondersteunt, is het mogelijk dat sommige mensen positieve effecten kunnen ervaren bij het gebruik van dit supplement. Het is echter belangrijk om op te merken dat voedingssupplementen niet gereguleerd zijn op dezelfde manier als medicijnen, dus de veiligheid en effectiviteit ervan zijn niet altijd gegarandeerd.

 

1 REACTIE

  1. Graag wil ik jullie via deze weg bedanken voor de interessante blogpost die je onlangs hebt gepubliceerd over het wetenschappelijk bewijs. Het was zeer informatief en heeft me geholpen om meer inzicht te krijgen in dit onderwerp.

    Ik waardeer het zeer dat je de tijd en moeite hebt genomen om deze blogpost te schrijven en te delen. Ik ben ervan overtuigd dat de informatie die je hebt gedeeld ook anderen zal helpen om beter geïnformeerd te zijn over wetenschappelijk bewijs en de waarde daarvan.

    Nogmaals hartelijk dank voor het delen van deze waardevolle informatie. Ik kijk uit naar meer van je blogposts en andere bijdragen in de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in