Insta Life Acupressuur Review en Ervaringen: Het is onzin!

In een wereld waar de belofte van directe pijnverlichting vaak niet meer is dan een verkooppraatje, komt ‘Insta Life Acupressuur kussen‘ de arena binnen met grootse claims die menige wenkbrauw doen fronsen. Voor de niet geringe prijs van €49,95 zou men een vlucht kunnen boeken naar een oase van comfort, vrij van de tirannie van lage rugpijn die tallozen teistert. Maar is deze veelbesproken ‘mirakel’ brace niet meer dan een moderne slangenolie, verpakt in een aantrekkelijke infomercial door Tommy Teleshopping?

Claim van TommyTeleshopping

TommyTeleshopping claimt dat de Insta Life Acupressuur Kussen een simpele, snelle en effectieve manier is om (chronische) rugpijn te verlichten. Hier zijn enkele van de specifieke claims die gemaakt worden over het product:

 • Verlichting van chronische pijn in de onderrug: Het product zou specifiek ontworpen zijn voor mensen die last hebben van aanhoudende pijn in de onderrug, met de belofte van verlichting van deze pijn.
 • Pijnverlichting bij ischias en Piriformis Syndroom: De Insta Life wordt ook gepromoot als een oplossing voor pijn die voortkomt uit ischias, een aandoening waarbij pijn langs de ischiaszenuw loopt, die zich uitstrekt van de onderrug tot de benen.
 • Werking door acupressuur: Het kussen zou werken door het toepassen van druk op een specifiek acupressuurpunt in de kuitspier. De druk die door het gewatteerde kussentje wordt uitgeoefend zou de pijnverlichting activeren en voorkomen dat de pijn verder uitstraalt naar de rest van het lichaam.
 • Draaggemak en onopvallendheid: Het product kan volgens de advertentie gedragen worden op elk moment van de dag, is onzichtbaar onder kleding en blijft goed op zijn plaats zitten.
 • Geen noodzaak voor andere behandelingen: Er wordt gesteld dat met het dragen van de Insta Life geen andere pijnverlichtende methoden zoals medicatie, lotions, warmtepleisters of behandelingen bij een acupuncturist nodig zijn.

Deze claims suggereren dat het product een gemakkelijke en niet-invasieve oplossing biedt voor mensen die lijden aan rugpijn en gerelateerde aandoeningen. Echter, zoals eerder genoemd, is het belangrijk om deze claims af te wegen tegen het beschikbare wetenschappelijke bewijs en meningen van medische experts. Het is niet ongebruikelijk dat dergelijke producten worden verkocht met overtuigende claims, maar zonder sterke wetenschappelijke onderbouwing om die claims te ondersteunen.

Er ontbreekt concreet wetenschappelijk bewijs dat Insta Life enige verlichting biedt voor pijn geassocieerd met Ischias en Piriformis Syndroom; voorzichtigheid is geboden bij dergelijke claims.
Er ontbreekt concreet wetenschappelijk bewijs dat Insta Life enige verlichting biedt voor pijn geassocieerd met Ischias en Piriformis Syndroom; voorzichtigheid is geboden bij dergelijke claims.

Wat zijn de specificaties?

De specificaties van de Insta Life Acupressuur Kussen volgens de informatie die u verstrekt zijn:

 • Drukkussen: Het apparaat bevat een 3 centimeter lange drukpad die bedoeld is om een specifiek acupressuurpunt in het midden van de kuitspier aan te raken, met als doel pijnverlichting te activeren.
 • Materiaalsamenstelling: De brace is gemaakt van een mix van materialen, namelijk 33% neopreen, 39% polyester, 18% nylon, 8% polypropyleen, 1,5% EVA (ethyleenvinylacetaat) en 0,5% latex.
 • Verzorgingsinstructies: Voor het onderhoud wordt aanbevolen om de brace met de hand te wassen en het niet bloot te stellen aan de wasdroger, bleekmiddel of strijkijzer.
 • Aanpasbaarheid: Het product is unisex en verstelbaar, wat betekent dat het door zowel mannen als vrouwen gedragen kan worden en aan de juiste maat aangepast kan worden.
 • Draaginstructies: Het apparaat moet om de kuit worden gedragen, net onder de knie, waarbij het drukkussen in het centrum van de kalfspier gepositioneerd moet worden. Bij eerste gebruik wordt geadviseerd om het niet langer dan 2 uur te dragen en daarna de draagtijd geleidelijk te verhogen als het comfortabel zit.
 • Waarschuwingen: Het product mag niet op beide benen tegelijkertijd worden gebruikt en men moet eerst een arts raadplegen alvorens het te gebruiken. Mensen die allergisch zijn voor neopreen of andere materialen moeten voorzichtig zijn met het gebruik van de brace. Als er een ernstig incident optreedt met het product, is men verplicht om contact op te nemen met INDUSTEX en de gezondheidsautoriteit in het land van aankoop.
 • Garantie: Er is een kwaliteitsgarantie die fabricagefouten dekt volgens de lokale wetgeving, maar deze garantie dekt geen schade door onjuist gebruik, commercieel misbruik, ongevallen of ongeschikte behandeling.
Het is raadzaam medische hulp te zoeken in plaats van ongefundeerde marketingclaims van Insta Life te vertrouwen voor serieuze aandoeningen zoals ischias en piriformis syndroom.

Het is raadzaam medische hulp te zoeken in plaats van ongefundeerde marketingclaims van Insta Life te vertrouwen voor serieuze aandoeningen zoals ischias en piriformis syndroom.

Marketing Tommy Teleshopping

Het marketingconcept in de verstrekte tekst van de Tommy Teleshopping-verkoopvideo voor het product ‘Insta Life’ lijkt te draaien om enkele kernpunten:

 1. Herkenning van het probleem: De video spreekt kijkers aan die worstelen met lage rugpijn, een veelvoorkomend probleem. Door emotie te gebruiken (“maakt u gek”, “het wel uit kunnen schreeuwen”), wordt geprobeerd een directe connectie te maken met de kijker die mogelijk pijn ervaart.
 2. Identificatie met de kijker: De tekst benadrukt dat de kijker niet alleen is (“miljoenen mensen van alle leeftijden hebben last van lage rugpijn”), wat kan helpen bij het opbouwen van een band met de doelgroep.
 3. Belofte van een oplossing: De video belooft een “eenvoudige, snelle en effectieve verlichting” van de rugpijn. Dit geeft de kijker hoop op verbetering zonder ingewikkelde procedures of behandelingen.
 4. Unieke waardevoorstel: Het product wordt gepresenteerd als een accupressuursysteem dat specifiek ontworpen is om ongemak in de onderrug te verlichten door druk uit te oefenen op een punt in de kuitspier. De claim is dat het onmiddellijke verlichting biedt.
 5. Wetenschappelijke inslag: Er wordt gesproken over de “heupzenuw” (waarschijnlijk bedoeld is de ischiaszenuw), de langste zenuw in het lichaam, en hoe het product zogenaamd werkt door druk uit te oefenen op een acupressuurpunt om pijn te “onderscheppen”.
 6. Verhoogde levenskwaliteit: De video stelt dat het gebruik van het product leidt tot een onmiddellijke verbetering van de kwaliteit van leven, waardoor men weer kan genieten van dagelijkse activiteiten zonder pijn.
 7. Gemak en discretie: Het product kan onopvallend onder kleding gedragen worden, wat gebruiksgemak en privacy biedt.
 8. Kostenbesparing: Het wordt gepositioneerd als een kostenefficiënt alternatief voor andere behandelingen zoals fysiotherapie, medicijnen en andere pijnverlichtingsproducten.

De claims in de video zijn:

 • Onmiddellijke pijnverlichting door druk op een accupressuurpunt in de kuitspier.
 • Verbetering van de levenskwaliteit door vermindering van rugpijn.
 • Vermindering van de noodzaak voor andere behandelmethoden, wat leidt tot besparingen.
 • Gemakkelijk in gebruik en discreet onder kleding te dragen.

Hoewel de marketing goed bedacht is om een beroep te doen op mensen die pijn ervaren, moeten de claims van het product met enige scepsis worden benaderd. Er is niet per se wetenschappelijk bewijs dat een apparaat dat druk uitoefent op een punt in de kuitspier rugpijn kan verlichten. Consumenten wordt geadviseerd om onderzoek te doen en eventueel medisch advies in te winnen alvorens dergelijke producten aan te schaffen.

Vertrouw op echte wetenschap, niet op pseudowetenschap, voor effectieve behandelingen. Misleidende claims verminderen geen klachten, ze vergroten alleen maar frustratie en wanhoop.
Vertrouw op echte wetenschap, niet op pseudowetenschap, voor effectieve behandelingen. Misleidende claims verminderen geen klachten, ze vergroten alleen maar frustratie en wanhoop.

Wetenschappelijk bewijs

Wij hebben geen overtuigend wetenschappelijk bewijs kunnen vinden, dat de specifieke claims van TommyTeleshopping over de Insta Life Acupressuur Kussen volledig ondersteunt.

Acupressuur als behandelwijze heeft een plek binnen de traditionele Chinese geneeskunde en sommige studies suggereren dat het kan helpen bij het verminderen van pijn bij bepaalde aandoeningen. Echter, bewijs met betrekking tot de effectiviteit van dit specifieke product, dat claimt rug- en ischiaspijn te verlichten door het drukken op een punt in de kuitspier, is beperkt en niet sterk onderbouwd in peer-reviewed wetenschappelijke literatuur.

Critici wijzen vaak op het placebo-effect als mogelijke verklaring voor de verlichting die sommige gebruikers ervaren bij dit soort producten. Zonder rigoureuze klinische studies die de werkzaamheid van het Insta Life Kussen aantonen, blijft het onduidelijk of de ervaren voordelen te wijten zijn aan het specifieke mechanisme van actie dat door het product wordt geclaimd, of aan psychologische factoren zoals de verwachting van verlichting. Daarom is het van belang dat consumenten kritisch kijken naar de claims en zich bewust zijn van het gebrek aan sterke wetenschappelijke validatie voor dit product.

Wat is de behandeling van lage rugpijn?

Na onderzoek in medische boeken en uitgebreide lectuur, zowel offline als online over rugpijn is de behandeling van lage rugpijn is divers: pijnstillers, fysiotherapie, oefeningen, houdingscorrecties en ergonomische aanpassingen. Bij ernstige gevallen worden invasieve methoden overwogen. (Altijd eerst medisch advies inwinnen!!!)

Veelgebruikte behandelmethoden omvatten:

 1. Zelfzorg en rust: In het begin wordt vaak geadviseerd om de normale activiteit te behouden voor zover de pijn dit toelaat. Absolute bedrust wordt meestal niet aangeraden.
 2. Pijnstilling: Paracetamol en niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s), zoals ibuprofen, kunnen worden gebruikt om de pijn en ontsteking te verminderen.
 3. Fysiotherapie: Een fysiotherapeut kan specifieke oefeningen adviseren om de spieren te versterken, de flexibiliteit te verbeteren en de houding te corrigeren. Manuele therapie, zoals massage en mobilisatietechnieken, kunnen ook nuttig zijn.
 4. Oefeningen: Lichte activiteit en oefeningen zoals wandelen, zwemmen, of yoga kunnen helpen de spieren te versterken en de flexibiliteit te verbeteren.
 5. Warmte- en koudebehandeling: Warmte kan spierontspanning bevorderen en pijn verlichten, terwijl koude behandelingen ontstekingen kunnen verminderen en de pijn kunnen verdoven.
 6. Cognitieve gedragstherapie (CGT): CGT kan mensen helpen beter om te gaan met chronische pijn door hun houding en gevoelens ten opzichte van hun pijn te veranderen.
 7. Ergonomie en houdingscorrectie: Goede ergonomie op het werk en correctie van de houding tijdens dagelijkse activiteiten kan helpen de belasting van de onderrug te verminderen.
 8. Alternatieve therapieën: Acupunctuur, chiropractie, osteopathie, en andere alternatieve therapieën worden soms gebruikt, hoewel de effectiviteit per individu kan verschillen.
 9. Invasieve behandelingen: Bij ernstige gevallen kunnen epidurale steroïde injecties, zenuwblokkades of zelfs operaties zoals een laminectomie of een discectomie overwogen worden.
 10. Levensstijlveranderingen: Gewichtsverlies, stoppen met roken en regelmatige lichaamsbeweging kunnen allemaal bijdragen aan het verminderen van lage rugpijn.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de behandeling van lage rugpijn zeer individueel is. Wat voor de ene persoon werkt, werkt misschien niet voor een ander. Het is ook essentieel om eerst een arts te raadplegen om de oorzaak van de rugpijn vast te stellen en om te bepalen welke behandeling het meest geschikt is. In sommige gevallen kan lage rugpijn een symptoom zijn van een ernstigere aandoening die directe medische aandacht vereist.

Opmerkelijk is de directe pijnverlichting en preventie van uitstraling die beloofd wordt, dit alles zonder enig onderbouwend medisch-wetenschappelijk bewijs.
Opmerkelijk is de directe pijnverlichting en preventie van uitstraling die beloofd wordt, dit alles zonder enig onderbouwend medisch-wetenschappelijk bewijs.

Conclusie

In de zoektocht naar verlossing van lage rugpijn, komt het product ‘Insta Life Acupressuur’ met verleidelijke beloftes: directe verlichting en preventie van uitstraling. Voor €49,95 wordt een oplossing geboden die zó effectief lijkt, dat het haast te mooi is om waar te zijn.

Tommy Teleshopping presenteert deze acupressuurbrace als de ultieme redder in nood, maar het ontbreekt aan essentieel bewijs voor de onderbouwing van deze aansprekende claims. De werkelijkheid is dat er geen wondermiddel is voor lage rugpijn dat wetenschappelijk is bewezen in de vorm van een drukkussen.

Dus voor zij die geplaagd worden door rugpijn: laat u niet misleiden door de sirenenzang van instant oplossingen. Het raadplegen van een huisarts is een noodzakelijke stap. Gezondheid is geen spel en zelfdiagnose is als het navigeren zonder kompas in een storm. Uw rug verdient professionele zorg, geen experimenten op de bank van hoop en marketing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in