Hoe werkt het Keto-dieet en hoe lang moet je volhouden?

Hoe werkt het Keto-dieet en hoe lang moet je volhouden?
Hoe werkt het Keto-dieet en hoe lang moet je volhouden?

Het keto-dieet is de afgelopen tijd een van de meest populaire diëten geworden. Je vindt honderden blogs en artikelen online die de voordelen en wetenschap erachter bespreken.

Met zoveel succesverhalen die er zijn, denk je er misschien aan om dit populaire dieet te proberen. Voordat u echter beslist of u het al dan niet wilt proberen, is het de moeite waard om te kijken hoe het keto-dieet werkt en hoe lang u het moet volgen.

Wat is het Keto-dieet?

Keto is een afkorting voor keto genic. Het dieet richt zich op veel vet en weinig koolhydraten. Er wordt gezegd dat een aanzienlijke vermindering van koolhydraten het lichaam in wat bekend staat als ketose brengt. Dit betekent dat het lichaam extreem efficiënt wordt in het verbranden van vet. Het zet ook vet in de lever om in ketonen, waarvan wordt gezegd dat ze energie leveren aan de hersenen.

Men denkt dat het keto-dieet insuline en bloedsuikerspiegel verbetert, terwijl het ook  meerdere gezondheidsvoordelen biedt. Er zijn eigenlijk verschillende soorten van het  keto-dieet die je kunt volgen, maar de meeste volgen het standaard dieetplan.

Hoe werkt het Keto-dieet?

Dus, hoe werkt het keto-dieet precies? Welnu,  zoals hierboven vermeld, helpen de voedingsmiddelen die u op het dieet consumeert om het lichaam in ketose te brengen.

Ketose is een natuurlijk proces dat optreedt wanneer er niet genoeg koolhydraten in het lichaam zijn om in energie om te zetten. Wanneer er niet genoeg koolhydraten zijn, begint het lichaam zijn vetgehalte op te gebruiken voor energie. Tijdens het verbranden van vet, creëert het ketonen die het lichaam van brandstof voorzien.

Het voedsel dat je op het keto-dieet eet, levert elke dag minder dan 50 g koolhydraten. Nadat je je koolhydraatinname zo veel hebt beperkt, begint je lichaam binnen 3-4 dagen ketose te ervaren.  Het standaard  keto-dieet vereist dat ongeveer 75% van de calorieën via vet wordt geconsumeerd, 20% uit eiwitten en slechts 5% uit koolhydraten.

Gezond Keto ontbijt,: eieren avocado, kaas en spek
Gezond Keto ontbijt,: eieren avocado, kaas en spek

Is het veilig?

De belangrijkste vraag die mensen hebben voordat ze dit dieet proberen, is of het veilig is of niet. En als duizenden mensen dit dieetplan met succes volgen, zijn er een paar gevaren waarmee je vertrouwd moet raken.

Het is bijvoorbeeld niet ongewoon om griepachtige symptomen te ontwikkelen wanneer het lichaam ketose begint binnen te gaan. Hoewel het de neiging heeft om slechts een paar dagen te duren, kunnen deze symptomen moeilijk zijn om mee om te gaan, met name de vermoeidheid die ermee gepaard gaat.

Andere veel voorkomende bijwerkingen van het dieet zijn diarrhea, een verminderd metabolisme en een verhoogd risico op hartaandoeningen als het niet correct wordt gevolgd. Over het algemeen is het echter veilig om het  keto-dieet te volgen.

Hoe lang moet je het volgen?

Hoewel het keto-dieet grotendeels veilig is, moet het slechts gedurende een bepaalde periode worden gevolgd. Het is dus geen dieet dat je kunt toevoegen als een nieuwe levensstijl. Experts raden aan om het  keto-dieet niet langer dan een jaar te volgen. Je moet ook de nierfunctie in de gaten houden tijdens het dieet.

Als u op zoek bent naar een korte termijn dieet dat u zal helpen om af te vallen en gezonder te worden, kan het keto-dieet gunstig zijn. Vergeet niet dat er bijwerkingen zijn en dat het geen dieet is dat je voor de lange termijn moet volgen.

Met Ketonstrips kun je bepalen of je in een ketose vetverbrandingsfase bent/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in