Hoe merk je dat je afvalt? No ratings yet.

0
335
Healthy food and weigh loss concept
Healthy food and weigh loss concept

Je begint te merken dat je afvalt, aan je omvang. Een mens met overgewicht heeft zijn of haar overtollig vet opgeslagen op het lichaam. Dit is zichtbaar op de buik, billen, armen, benen, borst en nek. Je buik kan je bijvoorbeeld beetpakken, net als  de opslag op je armen. De grootste plaats waar vet is opgeslagen, is je middel. Dit noemen wij in de volksmond, de bierbuik. Als je afvalt wil je juist dit kwijt raken. Hoe stel je, je vorderingen vast? Dit doe je, door dit simpel op te meten.

Voordat je afvalt, stel je vast, wat je omvang en je gewicht is. Je gaat niet elke dag meten of wegen, dit doe je één keer per week. Dit hou je bij in een schrift of in een spreadsheet op je computer. In het begin verlies je snel gewicht en daarna gaat het in een wat rustiger tempo. Je merkt dat, jouw omvang veranderd. Dit resultaat is motiverend.

Je kan ook foto’s of een film maken van jezelf. Dit kan je doen met behulp van je telefoon. Dit moet je niet dagelijks doen, maar wekelijks. Na een aantal weken kun je de foto’s van jezelf vergelijken. Dit kan je motivatie geven om door te gaan met afvallen. Je moet overigens voorzichtig zijn met jou foto’s, je wilt niet dat deze gaan zwerven op internet. Hou deze foto’s voor jezelf en deel ze niet. Als je, je telefoon wegdoet, wis eerst de inhoud.

Als je op een goede manier lichter wordt, merk je aan een aantal andere dingen dat je fitter wordt, het traplopen gaat makkelijker, je bent niet meer snel buiten adem. Je bent minder snel moe en je hebt meer energie. Je merkt dat je productiever wordt zowel op je werk, als thuis.

Advertisement

Een andere manier om te meten is het meten van je vetpercentage. Als afvalt, zie je dat het vetpercentage begint te dalen.

 

 

 

Please rate this

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here