Hoe merk je dat je afvalt? Dit merk je omvang begint te verminderen

Hoe merk je dat je afvalt? Dit merk je aan je broekmaat
Hoe merk je dat je afvalt? Dit merk je aan je broekmaat

Je begint te merken dat je afvalt, dat je omvang begint te verminderen. Een mens met overgewicht heeft zijn of haar overtollig vet opgeslagen op het lichaam. Dit is zichtbaar op de buik, billen, armen, benen, borst en nek.

Je buik kan je bijvoorbeeld beetpakken, net als  de opslag op je armen. De grootste plaats waar vet is opgeslagen, is je middel. Dit noemen wij in de volksmond, de bierbuik. Als je afvalt wil je juist dit kwijt raken. Hoe stel je, je vorderingen vast? Dit doe je, door dit simpel op te meten.

Gebruik een schrift of spreadsheet om je omvang vast te legen

Voordat je afvalt, stel je vast, wat je omvang en je gewicht is. Je gaat niet elke dag meten of wegen, dit doe je één keer per week. Dit hou je bij in een schrift of in een spreadsheet op je computer. In het begin verlies je snel gewicht en daarna gaat het in een wat rustiger tempo. Je merkt dat, jouw omvang veranderd. Dit resultaat is motiverend!

Maak een foto’s van jezelf voor en na

Je kan ook foto’s of een film maken van jezelf. Dit kan je doen met behulp van je telefoon. Dit moet je niet dagelijks doen, maar wekelijks. Na een aantal weken kun je de foto’s van jezelf vergelijken. Dit kan je motivatie geven om door te gaan met afvallen. Je moet overigens voorzichtig zijn met jou foto’s, je wilt niet dat deze gaan zwerven op internet. Hou deze foto’s voor jezelf en deel ze niet. Als je, je telefoon wegdoet, wis eerst de inhoud.

Je hebt meer Energie

Als je op een goede manier lichter wordt, merk je aan een aantal andere dingen dat je fitter wordt, het traplopen gaat makkelijker, je bent niet meer snel buiten adem. Je bent minder snel moe en je hebt meer energie. Je merkt dat je productiever wordt zowel op je werk, als thuis.

Vetpercentage

Een andere manier om te meten is het meten van je vetpercentage. Als afvalt, zie je dat het vetpercentage begint te dalen.

Als afvalt, zie je dat het vetpercentage begint te dalen.
Als afvalt, zie je dat het vetpercentage begint te dalen.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in