Hoe kook je bruinen bonen 5/5 (1)

0
145
Brown Beans
Closeup image of ecological brown beans seen from above

De bruine boon is een stamboon die behoort tot de gewone boon (Phaseolus vulgaris). De boon kan gedroogd bewaard worden, maar wordt ook veel geconserveerd in blik of glas. Gedroogde bruine bonen moeten voor het koken ongeveer 8 uur geweekt worden, waarna ze een uur gekookt moeten worden. In het voortgezet onderwijs wordt de bruine boon vaak gebruikt voor het bestuderen van de kieming en de groei van een plant.

De voedingswaarde van 100 gram gedroogde bruine bonen is:
Energetische waarde 1145 kJ
Koolhydraten 43 gram
Eiwit 20 gram
Vet 2 gram
Voedingsvezels 6,5 gram
Vitamine B1 0,6 mg
Vitamine B2 0,1 mg
Calcium 80 mg
IJzer 5 mg

 

Foto: Door RasbakEigen werk, CC BY-SA 3.0, Link

Please rate this

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here