Hoe beïnvloedt overgewicht onvruchtbaarheid bij mensen

Hoe beïnvloedt overgewicht onvruchtbaarheid bij mensen
Hoe beïnvloedt overgewicht onvruchtbaarheid bij mensen

Onvruchtbaarheid is een groeiend probleem onder stellen over de hele wereld. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is onvruchtbaarheid een aandoening die wordt gedefinieerd als het onvermogen om een ​​gezonde zwangerschap na een jaar regelmatige, onbeschermde seks te bereiken. Er zijn veel factoren die bijdragen aan onvruchtbaarheid, waaronder overgewicht. In dit artikel onderzoeken we hoe overgewicht onvruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen kan beïnvloeden, en wat u kunt doen om dit te verminderen.

Hoe beïnvloedt overgewicht onvruchtbaarheid bij vrouwen

Overgewicht kan de hormonale balans van vrouwen verstoren, wat kan leiden tot verstoringen in de menstruatiecyclus en onregelmatige ovulatie. Het verhoogde niveau van mannelijk hormoon, veroorzaakt door overgewicht, kan ook leiden tot onvruchtbaarheid.

Hoe beïnvloedt overgewicht onvruchtbaarheid bij mannen

Bij mannen kan overgewicht ook de hormonale balans verstoren, wat leidt tot een verstoorde testosteronproductie en een verhoogde productie van oestrogeen. Dit kan leiden tot verminderde spermakwaliteit, verminderde beweeglijkheid van zaadcellen, erectieproblemen en verminderde potentie.

Hoe onvruchtbaarheid te verminderen door overgewicht te beheersen

Om onvruchtbaarheid te verminderen is het belangrijk om uw gewicht onder controle te houden. Dit omvat gezonde voeding om gewicht te verliezen of op peil te houden, en het vermijden van roken en overmatig alcoholgebruik. Het krijgen van voldoende beweging en het beoefenen van regelmatige oefening kan ook helpen om de hormonale balans te verbeteren en gewicht te beheersen.

Conclusie

Overgewicht is een belangrijke factor die bijdraagt aan onvruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen. Door uw gewicht onder controle te houden en gezonde leefgewoonten aan te nemen, kunt u de kans op onvruchtbaarheid verminderen en uw kans op een gezonde zwangerschap vergroten.

Dus, als u problemen heeft met onvruchtbaarheid, is het belangrijk om uw gewicht en leefstijl te beoordelen en, indien nodig, aanpassingen te maken. Overleg altijd met uw arts voordat u veranderingen aanbrengt in uw voeding of bewegingspatroon. Samen kunnen u en uw arts een behandelplan opstellen om u te helpen uw gezondheid en vruchtbaarheid te verbeteren en uw dromen van een gezin waar te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in