Het gebruik van alcohol houdende dranken versus aankomen en afvallen

Beer flight beer
Recreatief alcohol gebruik

In alcoholische dranken zitten veel calorieën. In bijvoorbeeld in een blikje bier en een glas wijn zitten respectievelijk 150 en 123 kcal. Als je in het weekend 10 blikjes bier drinkt, dan heb je 1500 Kcal tot je genomen. En als je deze calorieën niet verbrandt zal je steeds dikker worden. Dit gaat niet snel, maar na een paar maanden zit er zo een paar kilo bij.

Hoe merk je dit, je broek of rok gaat strakker zitten en krijgt wat meer vet op je lichaam. Dit gaat echt niet hard, maar wat er bij komt gaat er niet af. Naast dat alcohol je dikker maakt, zorgt het er ook voor dat je lekkere trek krijgt.

Je eet meer chips of andere vettigheid. Hierdoor ga je sneller dikker worden. Een schaaltje chips bevat 216 Kcal en een avond blijft niet bij één schaaltje, dit worden er meer. Stel je neemt 4 schaaltjes in een weekend, dan zit je snel al op de 2000 Kcal. In een jaar tijd weeg je al snel 10 kilo zwaarder. En het is een kwestie van tijd dat je 30 kilo te zwaar bent.

Als je te zwaar bent, heb je minder zin om activiteiten te ondernemen. Je gaat dan snel richting obesitas. Het klinkt als een doemscenario, maar voor veel mensen is dit al realiteit. In Nederland heeft 51% van de bevolking overgewicht. Dit is niet goed voor je gezondheid. Hier zal je actie op moeten ondernemen.

Alcoholische dranken zijn bij volwassen één van de belangrijkste factoren voor overgewicht. De stap van overgewicht naar obesitas gaat snel. Obesitas en overgewicht veroorzaken hard en vaatziekten en het ontwikkelen van diabetes type 1 en 2. Kortom zaken waar je niet vrolijk van wordt.

Als je gaat minderen met alcohol, dan wordt je minder snel zwaarder. Om lichter te worden moet het roer om. Je moet meer gaan bewegen en gezonder gaan leven.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in