Het Atkins Dieet Plan het is oud maar nog steeds valide

Het Atkins Dieet Plan het is oud maar nog steeds valide
De beste tips om een gastric bypass-chirurgie goed af te ronden

Als je geïnteresseerd bent in het verliezen van gewicht dan is het Atkins Dieet plan, precies wat je nodig hebt. Het dieet stamt uit de jaren 70, maar is nog steeds valide.

De theorie achter dit plan is om je inname van koolhydraten aanzienlijk te verlagen. Uit onderzoek van Dr Atkins werd bevestigd, als je door inname van teveel koolhydraten voedingsstoffen, in gewicht toenaam. Een dieet is een aanpassing van je voeding om af te vallen.

Wanneer je je koolhydraat inname verlaagt, slaat het lichaam deze energie niet op in vet. Bij te tekorten zal het lichaam de opgeslagen energie gaan verbranden, dat is je opgeslagen vet.

De eerste stap in het Atkins-dieetplan wordt de inductiefase genoemd. Gedurende de eerste twee weken moet je dagelijkse inname van koolhydraten minder dan 20 gram per dag zijn. En helemaal geen slechte koolhydraten. Bovendien mag je alle eiwitten eten die je aankan. Mager vlees, vis, garnalen, melk, kaas en yoghurt, om er maar een paar te noemen.

De enige koolhydraten die je kunt eten, komen van groenten zoals spruiten, selderij, kool, komkommers en champignons. Je snapt het wel, verse groenten smaken het lekkerst. Je kunt ze koken, stomen of rauw eten, het is allemaal hetzelfde. Dit is de fase van het dieet die je het belangrijkste gewichtsverlies zult zien.

De tweede stap in het dieetplan wordt de Ongoing Weight Loss (OWL) genoemd, of de voortdurende fase van gewichtsverlies. Je gewichtsverlies zal enigszins vertragen met deze stap, omdat je langzaam begint met het verhogen van je koolhydraat inname. Blijf echter bij de goede koolhydraten, je wilt het nu niet terugvallen in het oude.

Voeg 5 gram koolhydraten per week toe terwijl je je gewicht nauwlettend in de gaten houdt. Wanneer je het punt bereikt waarop je niet langer 0,5 – 1 kilo per week verliest, moet je minder koolhydraten gaan gebruiken. Het is het constant afstemmen om binnen 4 – 8 kilo van je doelgewicht brengen en dit duurt natuurlijk het langst.

De volgende stap is de pre-onderhoudsfase. Dit is het moment waarop je begint met het verhogen van je koolhydraat inname met 10 gram per week. Wanneer je dit niveau hebt bereikt, blijf dan precies hetzelfde aantal koolhydraten eten gedurende een maand. Hopelijk heb je besloten om ook wat dagelijkse lichaamsbeweging toe te voegen aan dit dieet. Lichaamsbeweging is belangrijk om op gewicht te blijven.

Wanneer de maand voorbij is voeg dan nog eens 10 gram koolhydraten toe, als je begint aan te komen, verminder dan de koolhydraten opnieuw met 10 gram per week totdat je weer begint af te vallen. Je zou nog steeds halve kilo per week moeten verliezen tijdens deze fase. Zorg ervoor dat je ook tijdens dit plan gehydrateerd blijft. Blijf uit de buurt van suikerhoudende dranken, drink water of thee.

Wanneer je streefgewicht hebt bereikt, ga je de onderhoudsfase in. In de onderhoudsfase moet je moet je de inname van koolhydraten goed in de gaten blijven houden. Dit is de hoeveelheid waar je bij moet blijven en niet overheen moet gaan als je je huidige gewicht wilt behouden.

Tegen de tijd dat je op dit punt bent, moet je op je doelgewicht zijn en kun je jezelf een succes noemen in het gebruik van het Atkins-dieetplan. Vergeet niet, dat het tijd kost om af te vallen en laat je hierdoor niet teleurstellen. Als je meer bewecht hel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in