Herstart je gezondheid review en ervaringen. Werkt dit?

Herstart je gezondheid is een bedrijf met niet onderbouwde claims over het verbeteren van de gezondheid van mensen, door o.a. het toepassen van bioresonantie. Wij kregen diverse emails met vragen over dit bedrijf. De relevante kernvraag behoort te zijn, is dit bedrijf betrouwbaar en/of is dit kwakzalverij?

Wat voor bedrijf is Herstart je gezondheid?

Dit een bedrijf dat aan alternatieve geneeskunde doet. Het personeel is niet opgeleid voor medische handelingen en/of advies.

Ervaringen op Internet over Herstart je gezondheid

Als je op internet zoekt naar dit bedrijf kom je veel negatieve ervaringen tegen. De eigenaar van het bedrijf is bekend bij de vereniging van kwakzalverij en deze vereniging heeft diverse artikelen over hem geschreven. Volgens deze artikelen heeft deze meneer afwijkende ideeën over geneeskunde en werkt de behandeling niet.

Op trosradar forum wordt een klacht besproken over de bloedtest en de gestelde diagnose.

Op de website van De Studiekring voor de Kritische Evaluatie van Pseudowetenschap en het Paranormale (SKEPP) is men niet positief over dit bedrijf.

De rode draad in de ervaringen is, dat de werking en therapieën niet onderworpen zijn wetenschappelijk onderzoek.


Als je op zoek gaat naar een alternatieve behandeling, moet je altijd eerst kijken wat er op internet aan informatie aanwezig is. Je hebt informatie nodig om de juiste keuze te maken, het gaat tenslotte om je gezondheid. Door de zorgverzekering zijn sommige alternatieve geneeswijzen erkend als behandeling. Het is daarom verstandig om de zorgverzekeraar te raadplegen welke (alternatieve) zorg is erkend en wordt vergoed. Het kan ook geen kwaad om de huisarts te raadplegen.

Claims Herstart je gezondheid

Op de website van “Herstart je gezondheid” staan volgens ons vol met medische claims en succes verhalen. In hele kleine lettertjes, zodat het niet opvalt staat de medische disclaimer. Hoofdpunten m.b.t. de medische claims en andere punten.

 • Binnen 3 weken meer energie en minder gezondheidsklachten!
 • Het maakt ook geen verschil hoeveel artsen jou al verteld hebben dat ze je niet kunnen helpen.
 • Het is altijd hetzelfde verhaal: of de arts beweert dat er geen oorzaak van je klachten te vinden is. Of nog kwalijker: hij beweert dat het ‘chronisch’ is en dat je er maar mee moet leren leven.
 • Het fotonengebrek zal de werking van het lichaam belemmeren. Het fotonengebrek gaat Bio Energie Therapie voor jou oplossen, zodat jouw lichaam zichzelf weer kan genezen van welke ziekte dan ook.
 • Het is tijd, herstart je gezondheid! De kwaliteit van jouw leven is lang genoeg beperkt. Het is hoog tijd voor een therapie die ECHT werkt. Zodat je weer vol energie door het leven kan en samen met je dierbaren kan genieten.
 • Helpt deze therapie ook voor mij?  Grote kans van wel! 92,9% van onze laatste 2.894 klanten die er van hun dokter maar mee moesten leren leven, voelde slechts na 4 behandelingen een toename aan energie of afname van gezondheidsklachten. Deze klanten hadden heel verschillende aandoeningen waaronder:
    •  Vermoeidheid en vage klachten
    •  Depressie, angst/stemmingsstoornissen
    •  Infectieziekten zoals Lyme & candida
    •  Artritis, artrose, chronische pijnklachten
    •  Maag- en darmproblemen, jicht
    •  Burn-out, hooikoorts, diabetes 1 en 2
    • Longklachten, astma, bronchitis, COPD
    • Hart-, vaat-, lever-, nier-, longproblemen
    • Eczeem, slaapproblemen, migraine
    • Voedselintoleranties en allergieën
    • Migraine, vruchtbaarheidsproblemen
    • Schildklierziekten, hormoonstelselproblemen
    • Fibromyalgie, PMS, ME, CVS en veel meer

Deze claims zijn niet wetenschappelijk onderbouwd en kunnen misleidend zijn. Het is belangrijk om kritisch te zijn en niet blind te vertrouwen op dergelijke claims. Als je gezondheidsklachten hebt, is het raadzaam om altijd een arts te raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling.

Kijk eens naar de uitzending van Trosradar over bioresonantie.

Medisch disclaimer Herstart je gezondheid

De medische disclaimer staat haaks op de website van Herstart je gezondheid. De hoofdpunten uit de medische disclaimer:

 1. Alle gestelde claims zijn nog onvoldoende wetenschappelijk bewezen.
 2. De werking van de door ons gebruikte natuurgeneeskundige diagnose/meet/therapie methoden/middelen als mede de door ons gegeven tips en adviezen zijn geen vervanging voor een diagnose en behandeling door een medisch profesional/arts.
 3. Alle door ons gestelde (medische) claims en gestelde gezondheidsvoordelen berusten enkel en alleen op onze persoonlijke meningen of op ervaring die we hebben gehad met onze cliënten.
 4. Bezoekers wordt aangeraden om medische vragen, klachten of symptomen tijdig voor te leggen aan de behandelend arts of andere zorgprofessional teneinde professioneel onderzoek, diagnostiek en mogelijk medische zorg te ontvangen.

Wat opvalt, dat de medische disclaimer zich onderaan de pagina bevind, in kleine letters. Je leest eerst de verkoopboodschap, met de claims van de verkoper. En vervolgens ontkrachten ze dit in de disclaimer.

Je kan gelijk naar een proefbehandeling gaan, zonder dat je de disclaimer hebt gelezen. Bij het aanmelden als lid, moet je akkoord zijn met de algemene voorwaarden. De algemene voorwaarden, zijn slecht leesbaar.

Hierin is weliswaar een medische disclaimer opgenomen, maar deze informatie staat aan één stuk, niet in leesbare stukken. In een alinea van zo’n 27 regels. Dit kun je niet fatsoenlijk lezen, je leest snel over belangrijke items heen.

Wat te doen bij negatieve ervaringen

Als je negatieve ervaringen hebt m.b.t. dit bedrijf kun je online een meldingen doen bij Landelijk Meldpunt Zorg:

https://www.igj.nl/onderwerpen/klacht-of-vraag-over-zorg-of-jeugdhulpverlening/contact/contactformulier

Conclusie en advies m.b.t. Herstart je gezondheid

De claims op de website van “Herstart je gezondheid” zijn niet wetenschappelijk onderbouwd en er wordt geen bewijs gegeven dat de therapie ook daadwerkelijk werkt. De claims van de website zijn zeer algemeen van aard en er wordt geen specifieke informatie gegeven over de therapie of de gebruikte behandelingen. Er wordt geen informatie gegeven over de kwalificaties van degenen die de therapie uitvoeren en er wordt geen melding gemaakt van mogelijke risico’s of bijwerkingen. Het is daarom onduidelijk of deze therapie veilig en effectief is.

Volgens onze mening valt dit bedrijf onder de categorie kwakzalvers. Onze mening is gebaseerd op het feit, dat er geen onafhankelijk bewijs kan worden geleverd dat de behandelingen werken.

Wij hebben geen wetenschappelijk bewijs kunnen vinden over fotonentherapie. Als wordt aangegeven dat er wetenschappelijk onderzoek is geweest, dan zou je hierbij de betreffende informatie kan worden gevonden.  Als je de informatie leest die op skepp leest over fotonentherapie dan wordt verwezen naar gebakken lucht verhalen. Verder is over op Skepp te lezen dat de MARS III een onzin apparaat is.

Een andere mogelijk zou zijn dat er een placebo effect ontstaat, voor een aantal mensen die deze behandeling volgen.


Aanvullingen op artikel

Aanvulling 27-8-2022 Wat zijn kenmerken van Kwakzalverij

 1. Het toepassen van niet wetenschappelijke bewezen behandelingen.
 2. Geen overtuigend bewijs kunnen leveren van de klinisch bewezen behandelingen
 3. De effectiviteit en veiligheid van een artikel of middel niet is onderzocht.
 4. Een persoon die nutteloze middelen toepast ter genezing van de een of andere ziekte, of middelen beweert te kennen tegen alle mogelijk ziekten, ofwel [iemand] die zulke middelen, meestal met veel ophef, te koop aanbiedt. – onbevoegd beoefenaar van de geneeskunst. Bijvoorbeeld machines zoals de MARS III of de Asyra Pro.
 5. De medische disclaimer staat in kleine letters, onderaan op de website, je leest er snel overheen.
 6. Personen zijn niet opgeleid om medische handelingen en diagnoses te doen
 7. Er zijn alleen maar positieve verhalen op de website
 8. We staan aan jouw kant” (tegen de gevestigde instellingen, die de consument bepaalde informatie zouden onthouden om hun eigen belangen te beschermen)
 9. Pogingen om geloofwaardigheid te kweken: witte jassen, medische titulatuur, ‘academies’ en ‘instituten’

Als je meer informatie wil hebben over kwakzalverij

Aanvulling 25-10-2022 Last onder dwangsom voor Herstart je gezondheid B.V.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (hierna: de inspectie) heeft op 11 oktober
2022 aan HERSTART JE GEZONDHEID B.V een last onder dwangsom opgelegd ex
artikel 29, eerste lid, van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (hierna:
Wkkgz) in samenhang met artikel 5:32 van de Algemene wet bestuursrecht.

Uit het inspectieonderzoek blijkt dat HERSTART JE GEZONDHEID B.V niet heeft
voldaan aan hetgeen beschreven is in de artikelen 13, 15, 18, eerste en vijfde lid
van de Wkkgz. Op grond van deze artikelen is een zorgaanbieder verplicht om:

– te beschikken over een schriftelijke klachtenregeling;
– een onafhankelijke klachtenfunctionaris;
– aangesloten te zijn bij een geschilleninstantie.

HERSTART JE GEZONDHEID B.V krijgt twee weken de tijd om aan de last te
voldoen.

Het gaat niet om de bedrijfsactiviteiten maar om de wettelijk verplichte onafhankelijke afhandeling van klachten die een zorgaanbieder moeten hebben.

Bron:

Documenten App – Publicatie (igj.nl)

43 REACTIES

  • Hij zegt letterlijk, dat hij de medische disclaimer moet neerzetten, om zichzelf in te dekken. Maar hij meent er geen fuck van. Het staat vol met medische claims, die hij niet waar kunt maken. Hij gelooft er wel zelf in. En de mensen die er verstand van hebben, tonen aan dat hij onzin verkoopt. Die man is gevaarlijk, omdat hij mensen weg kan houden van de echte zorg.

 1. Daarom is het verstandig om bij klachten een echte specialist (huisarts) te bezoeken. Ik ben het volledig eens met deze aanbeveling!!

  • Alternatieve geneeskunde is een aanvulling op de reguliere geneeskunde. Bijna iedereen haalt wel eens een zelfhulpmiddel, zoals kruiden thee bij de drogist. Bij de een werkt het en bij de ander doet het niets. En bij elke hulpmiddel, wat medicijnen eigenlijk ook zijn, helpt het als je er in geloofd. Jullie moeten iets schrijven over Bioresonantie.

 2. Het is een teken aan de wand dat de Inspectie een dwangsom oplegd. Als ik het document lees, dan had dit makkelijk te voorkomen kunnen worden en dit is ook makkelijk op te lossen. Huur een ZZP’er in en het wordt opgelost. Als ze dit niet oplossen, lopen ze risico voor een nieuwe dwangsom.

  Ik denk dat ze ook wel wat mensen helpen, enkel maar het placebo effect. Maar COPD, MS en andere vervelende kwalen genees je niet door een placebo behandeling.

  • De kracht van een placebo is, dat de patient er in gelooft dat het werkt en hierdoor een genezingsproces optreed. De patient hoort dit niet te weten, anders is er geen placebo effect. Zorgverzekeraars en doktoren weten dit ook, als ze mensen doorverwijzen naar een alternatieve behandelaar. Ze gaan een patient die ze zelf niet kunnen behandelen, niet vertellen dat het niet werkt.

   Het placebo effect helpt veel mensen.

   • Tom, idd, de kracht van de alternatieve geneeswijze is het placebo effect. Vaak doet een stukje begrip, het luisteren naar veel. Als mensen zich gehoord voelen, dan helpt dat. Het gaat vaak om suggestie en de behandelaar moet geloofwaardig zijn en vertrouwen wekken bij de patiënten of cliënten. Hoe meer vertrouwen, des te groter het effect.

  • Een dwangsom is een teken aan de wand, maar ik vind dat men behoorlijk hard van stapel loopt. Is er geen tussenweg, een waarschuwing, let op, pas dit aan voor datum xx. Met alle respect ik vind dit de inspectie te vergaat hierin. Je moet ook de kans krijgen, om dit te herstellen. Je loopt nu de kans op onnodige stapelboetes.

 3. Ze geven zelf aan dat hun tips en adviezen niet wetenschappelijk zijn bewezen. De medische disclaimer wekt bij mij geen vertrouwen dat mensen gezondheidsvoordeel hebben bij zo’n behandeling. Met mijn klachten ga ik wel naar de huisarts!!!

 4. De kosten voor levensonderhoud en energie, zijn voor veel mensen enorm gestegen. Als de verzekering niet (mee)betaald en je hebt 10 “behandelingen” nodig, waar haal je het geld vandaan. Moet je dan een crowdfunding starten, om je behandeling te kunnen betalen. En stel dat het niet helpt, dan is er geen niet goed, geld terug garantie.

 5. Ik snap de medische disclaimer niet, ze diskwalificeren zichzelf hiermee.

  De werking van de door ons gebruikte natuurgeneeskundige diagnose/meet/therapie methoden/middelen als mede de door ons gegeven tips en adviezen zijn geen vervanging voor een diagnose en behandeling door een medisch profesional/arts.

  Bezoekers wordt aangeraden om medische vragen, klachten of symptomen tijdig voor te leggen aan de behandelend arts of andere zorgprofessional teneinde professioneel onderzoek, diagnostiek en mogelijk medische zorg te ontvangen.

  versus

  Het fotonengebrek zal de werking van het lichaam belemmeren. Het fotonengebrek gaat
  Bio Energie Therapie voor jou oplossen, zodat jouw lichaam zichzelf weer kan genezen
  van welke ziekte dan ook.

  Het maakt ook geen verschil hoeveel artsen jou al verteld hebben dat ze je niet kunnen helpen.

  • Tja, een professioneel bedrijf behoort professionele algemene voorwaarden en (medische) disclaimer te hebben. Het ziet er nu amateuristisch uit. Verschillende lettertypes en heel veel knip en plak werk. Als ik als potentiele klant dit lees, dan haak ik gelijk al af. Als ze dit aan zouden passen zou dit er professioneel en geloofwaardiger uit zien. Hier valt veel winst voor ze te behalen.

   Als je de medische disclaimer naast het product van het bedrijf legt, dan lees ik ook, dat ze hun eigen product afraden. Hun product is geen vervanging van de reguliere zorg. Maar wat is hun product dan wel?

   De eigen mening en ervaring is niet onafhankelijk gedocumenteerd, dus voor de aanhangers van de reguliere geneeskunst (en de overheid) geen bewijs. Straks pakt een consumentenprogramma dit op, krijg je vragen vanuit de politiek en dan is echt het game over.

 6. Als je uitbehandeld bent in de reguliere zorg, ga je naar een alternatieve genezer. Met soms goede resultaten. Ik denk dat dit wordt veroorzaak door een super placebo effect. Iedereen die zorg ontvangt, maakt niet uit wat voor, moet er wel in geloven. Als je niet gelooft in een behandeling gaat dit nooit werken. Als dit bedrijf 92,9% succes heeft met hun behandelingen, dan moet de reguliere zorg dit gaan onderzoeken. Als gezondheidsklachten afnemen, is dit echt de moeite waard om te onderzoeken.

 7. Ik heb geen vertrouwen meer in de reguliere geneeskunde. Allemaal te commercieel en vanuit het boekje. Er zijn genoeg andere mogelijkheden om je gezondheid te verbeteren. Als het werkt voor iemand, waarom moet je dan naar een dokter. Ik ga wel naar Kay en zijn club, de eerste keer is gratis. Als het niet werkt zoek ik wel verder. En alternatieve genezers hebben te snel de naam kwakzalver!

 8. Beste Koos, het is zorgelijk dat mensen door die gebruik maken van de diensten van een alternatieve geneeskunst, echte noodzakelijke medische zorg kunnen missen. Met alle vervelende gevolgen van dien. Alternatieve geneeskunde, kan overigens een aanvulling zijn op de reguliere geneeskunde. Maar dit moet geen hocus pocus verhaal zijn, wat niet totaal niet is onderbouwd. Dan kom je als patiënt van de regen in de drup. Ik kan niets vinden in PubMed (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/) over dit soort behandel methodes. Dus er is geen wettenschappelijk bewijs. Als er geen bewijs geleverd kan worden, dan moet je hier niet aan beginnen. Het gaat om mensen met medische problemen. Het is vaker misgegaan met alternatieve geneeskunde.

  Over de bloedanalyse lees eens: https://www.nvkc.nl/levend-bloed-analyse-onzin en https://skepsis.nl/levend-bloed-analyse/

  Over de apparaten die dit bedrijf gebruikt wordt ook het e.a. geschreven:

  https://skepp.be/nl/apparatuur/mars-iii (Van de Mars-III is nog geen enkele test verschenen die aantoont dat die causale verbanden bestaan. Vibrationele remedies???? Als de bliksem de hand op de knip en wegwezen!)

 9. Het lijkt mij sterk dat zorgaanbieders deze behandelingen betalen. Als je klanten hebt, moet je gewoon naar de huisarts gaan en je laten behandelen. Je kan dit ook vragen of zo’n behandeling van Platonen en pluntonen zin heeft. Een arts zal je daar niet heen sturen.

  • AGB (Algemeen Gegevens Beheer-code) is, voor declaraties binnen de zorgverzekeraars. Ze hebben nu één code als vestiging.

 10. Ze geven iedereen die het wil de eerste behandeling gratis en geheel vrijblijvend weg dus voordat doet alsof je opeens verstand hebt van alternatieve geneeswijzen, wat je totaal niet hebt kan ik al wel zien. Want het zijn alleen maar vooroordelen wat ik lees. Ga zelf op onderzoek en voel of het helpt of niet. Kost je niets. Maar nee, stel je voor dat je een keer die rukbunker uit moet komen.

  • Platonen en pluntonen maken het verschil. Even instralen op een Jomanda achtige manier en je ziekte gaat weg. Lees de ervaringen van ene Silvia R.I.P. er maar op na.

   Als er geen bewijs is dat het werkt, dan werkt het niet. Ik ga toch maar naar de huisarts voor mijn probleem, dan weet ik zeker dat ik een professioneel antwoord krijg.

  • Niet iedereen gelooft in alternatieve geneeswijzen. Ik lees een onderbouwd verhaal met feiten. Een diagnose is de vaststelling van een aandoening door een arts op een bepaald moment en hij stelt hiervoor een behandeling voor. Er is helemaal geen bewijs dat het werkt. Ik lees op de website dat eigen ervaringen en die van hun “patiënten” belangrijk zijn. Het is een beetje van het is te mooi om waar te kunnen zijn.

   Het bewijs van het bedrijf is niet gedocumenteerd of onderzocht. Als het bedrijf wetenschappelijk bewijs levert dan kunnen ze ook de discussie aangaan met de vereniging van kwakzalverij. Maar dit kunnen ze echter niet. Ze worden om hun oren geslagen met bewijs dat het onzin is.

  • Een beetje ? Een beetje veel, zonder enige medische kennis, een medische diagnose doen. Een beetje gevaarlijk als je goed gelovig bent.

  • Hoi, wij hebben de motivatie m.b.t. kwakzalverij er aan het artikel toegevoegd, met eventuele links voor meer informatie.

   • Thanks, Laser Fotonen Therapie Medical Electronics Hyper Photon 3D Magneetveld Orgonite therapie en 3 x patatpinda. In de thermen van Maaskantje

 11. De Youtube video laat minder dan een seconde de medische disclaimer zien. Zodanig dat mensen dit niet kunnen lezen. Dit is bewust misleiding van mensen, ja je laat 0,3 sec iets zien maar je kunt het niet lezen.

 12. Er staan ook wat fake awards op de website: Beste nieuwe therapie winnaar 2021. Het is dus niet zo’n frisse bedoeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in