Herstart je gezondheid review en ervaringen. Is dit kwakzalverij? 4/5 (4)

Herstart je gezondheid is een bedrijf met niet onderbouwde claims over het verbeteren van de gezondheid van mensen. Wij kregen diverse emails met vragen over dit bedrijf. De relevante kernvraag behoort te zijn, is dit bedrijf betrouwbaar en/of is dit kwakzalverij?

Wat voor bedrijf is Herstart je gezondheid?

Dit een bedrijf dat aan alternatieve geneeskunde doet. Het personeel is niet opgeleid voor medische handelingen en/of advies.

Ervaringen op Internet over Herstart je gezondheid

Als je op internet zoekt naar dit bedrijf kom je veel negatieve ervaringen tegen. De eigenaar van het bedrijf is bekend bij de vereniging van kwakzalverij en er zijn diverse artikelen over hem geschreven. Volgens deze artikelen heeft deze meneer hele rare ideeën over geneeskunde.

Advertisement

Op trustpilot zijn heel veel negatieve ervaringen. De informatie die op trustpiloot te lezen is geeft weinig vertrouwen in dit bedrijf. Op consumentenbond community heeft iemand een klacht over de folder. De klacht is dat er veel claims worden gedaan, die niet waar gemaakt kunnen worden. Op trosradar forum wordt een klacht besproken over de bloedtest en de gestelde diagnose.

Claims Herstart je gezondheid

Op de website van “Herstart je gezondheid” staan volgens ons vol met medische claims en succes verhalen. In hele kleine lettertjes, zodat het niet opvalt staat de medische disclaimer. Hoofdpunten m.b.t. de medische claims en andere punten.

 • Binnen 3 weken meer energie en minder gezondheidsklachten!
 • Het maakt ook geen verschil hoeveel artsen jou al verteld hebben dat ze je niet kunnen helpen.
 • Het is altijd hetzelfde verhaal: of de arts beweert dat er geen oorzaak van je klachten te vinden is. Of nog kwalijker: hij beweert dat het ‘chronisch’ is en dat je er
  maar mee moet leren leven.
 • Het fotonengebrek zal de werking van het lichaam belemmeren. Het fotonengebrek gaat
  Bio Energie Therapie voor jou oplossen, zodat jouw lichaam zichzelf weer kan genezen
  van welke ziekte dan ook.
 • Het is tijd, herstart je gezondheid! De kwaliteit van jouw leven is lang genoeg beperkt. Het is hoog tijd voor een therapie die ECHT werkt. Zodat je weer vol energie door het leven kan en samen met je dierbaren kan genieten.
 • Helpt deze therapie ook voor mij?  Grote kans van wel! 92,9% van onze laatste 2.894 klanten die er van hun dokter maar mee moesten leren leven, voelde slechts na 4 behandelingen een toename aan energie of afname van gezondheidsklachten. Deze klanten hadden heel verschillende aandoeningen waaronder:
    •  Vermoeidheid en vage klachten
    •  Depressie, angst/stemmingsstoornissen
    •  Infectieziekten zoals Lyme & candida
    •  Artritis, artrose, chronische pijnklachten
    •  Maag- en darmproblemen, jicht
    •  Burn-out, hooikoorts, diabetes 1 en 2
    • Longklachten, astma, bronchitis, COPD
    • Hart-, vaat-, lever-, nier-, longproblemen
    • Eczeem, slaapproblemen, migraine
    • Voedselintoleranties en allergieën
    • Migraine, vruchtbaarheidsproblemen
    • Schildklierziekten, hormoonstelselproblemen
    • Fibromyalgie, PMS, ME, CVS en veel meer

Onze grote zorg m.b.t. alternatieve geneeskunde is het ontbreken van wetenschappelijk bewijs. Er zijn alleen maar beweringen, die niet onderbouwd kunnen worden. De eigen mening en ervaring, is volgens ons geen bewijs.

Bewijs moet je onderbouwen, het moet onafhankelijk en aantoonbaar zijn. Er is geen onafhankelijk onderzoek dat bevestigd dat 92,9% een verbetering heeft van hun gezondheid. De eigen mening en ervaring is geen bewijs, omdat een slager nooit zijn eigen vlees keurt.

Medisch disclaimer Herstart je gezondheid

De medische disclaimer staat haaks op de website van Herstart je gezondheid. De hoofdpunten uit de medische disclaimer:

 1. Alle gestelde claims zijn nog onvoldoende wetenschappelijk bewezen.
 2. De werking van de door ons gebruikte natuurgeneeskundige diagnose/meet/therapie methoden/middelen als mede de door ons gegeven tips en adviezen zijn geen vervanging voor een diagnose en behandeling door een medisch profesional/arts.
 3. Alle door ons gestelde (medische) claims en gestelde gezondheidsvoordelen berusten enkel en alleen op onze persoonlijke meningen of op ervaring die we hebben gehad met onze cliënten.
 4. Bezoekers wordt aangeraden om medische vragen, klachten of symptomen tijdig voor te leggen aan de behandelend arts of andere zorgprofessional teneinde professioneel onderzoek, diagnostiek en mogelijk medische zorg te ontvangen.

Wat opvalt, dat de medische disclaimer zich onderaan de pagina bevind. Je leest eerst de verkoopboodschap, met de claims van de verkoper. En vervolgens ontkrachten ze dit in de disclaimer. Je kan gelijk naar een proefbehandeling gaan, zonder dat je de disclaimer hebt gelezen. Als je aanmeldt als lid, dan moet je akkoord zijn met de algemene voorwaarden. De algemene voorwaarden, zijn slecht leesbaar. Er is weliswaar een medische disclaimer opgenomen, maar deze informatie staat aan één stuk, waardoor je dit niet fatsoenlijk kunt lezen.

Wat te doen bij negatieve ervaringen

Als je negatieve ervaringen hebt m.b.t. dit bedrijf kun je online een meldingen doen bij Landelijk Meldpunt Zorg:

https://www.igj.nl/onderwerpen/klacht-of-vraag-over-zorg-of-jeugdhulpverlening/contact/contactformulier

Conclusie en advies m.b.t. Herstart je gezondheid

De claims zijn niet wetenschappelijk bewezen! Gezien de ervaringen op internet en de informatie die wij op de website lezen is ons advies bij klachten toch maar de huisarts of een specialist te bezoeken. Volgens ons valt dit bedrijf onder de categorie kwakzalvers.


Aanvullingen op artikel

Aanvulling 27-8-2022 Kenmerken Kwakzalverij: Herstart je gezondheid

 1. Het toepassen van niet wetenschappelijke bewezen behandelingen.
 2. Geen bewijs kunnen leveren van de klinisch bewezen behandelingen
 3. De effectiviteit en veiligheid van een artikel of middel niet is onderzocht.
 4. Een persoon die nutteloze middelen toepast ter genezing van de een of andere ziekte, of middelen beweert te kennen tegen alle mogelijk ziekten, ofwel [iemand] die zulke middelen, meestal met veel ophef, te koop aanbiedt. – onbevoegd beoefenaar van de geneeskunst.
 5. De medische disclaimer staat in kleine letters op de website, je leest er snel overheen
 6. Personen zijn niet opgeleid om medische handelingen en diagnoses te doen
 7. Er zijn alleen maar positieve verhalen op de website
 8. We staan aan jouw kant” (tegen de gevestigde instellingen, die de consument bepaalde informatie zouden onthouden om hun eigen belangen te beschermen)
 9. Pogingen om geloofwaardigheid te kweken: witte jassen, medische titulatuur, ‘academies’ en ‘instituten’

Als je meer informatie wil hebben over kwakzalverij

Please rate this

29 COMMENTS

 1. Ik snap de medische disclaimer niet, ze diskwalificeren zichzelf behoorlijk hiermee.

  De werking van de door ons gebruikte natuurgeneeskundige diagnose/meet/therapie methoden/middelen als mede de door ons gegeven tips en adviezen zijn geen vervanging voor een diagnose en behandeling door een medisch profesional/arts.

  Bezoekers wordt aangeraden om medische vragen, klachten of symptomen tijdig voor te leggen aan de behandelend arts of andere zorgprofessional teneinde professioneel onderzoek, diagnostiek en mogelijk medische zorg te ontvangen.

  versus

  Het fotonengebrek zal de werking van het lichaam belemmeren. Het fotonengebrek gaat
  Bio Energie Therapie voor jou oplossen, zodat jouw lichaam zichzelf weer kan genezen
  van welke ziekte dan ook.

  Het maakt ook geen verschil hoeveel artsen jou al verteld hebben dat ze je niet kunnen helpen.

 2. Als je uitbehandeld bent in de reguliere zorg, ga je naar een alternatieve genezer. Met soms goede resultaten. Ik denk dat dit wordt veroorzaak door een super placebo effect. Iedereen die zorg ontvangt, maakt niet uit wat voor, moet er wel in geloven. Als je niet gelooft in een behandeling gaat dit nooit werken. Als dit bedrijf 92,9% succes heeft met hun behandelingen, dan moet de reguliere zorg dit gaan onderzoeken. Als gezondheidsklachten afnemen, is dit echt de moeite waard om te onderzoeken.

 3. Ik heb geen vertrouwen meer in de reguliere geneeskunde. Allemaal te commercieel en vanuit het boekje. Er zijn genoeg andere mogelijkheden om je gezondheid te verbeteren. Als het werkt voor iemand, waarom moet je dan naar een dokter. Ik ga wel naar Kay en zijn club, de eerste keer is gratis. Als het niet werkt zoek ik wel verder. En alternatieve genezers hebben te snel de naam kwakzalver!

 4. Beste Koos, het is zorgelijk dat mensen door die gebruik maken van de diensten van een alternatieve geneeskunst, echte noodzakelijke medische zorg kunnen missen. Met alle vervelende gevolgen van dien. Alternatieve geneeskunde, kan overigens een aanvulling zijn op de reguliere geneeskunde. Maar dit moet geen hocus pocus verhaal zijn, wat niet totaal niet is onderbouwd. Dan kom je als patiënt van de regen in de drup. Ik kan niets vinden in PubMed (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/) over dit soort behandel methodes. Dus er is geen wettenschappelijk bewijs. Als er geen bewijs geleverd kan worden, dan moet je hier niet aan beginnen. Het gaat om mensen met medische problemen. Het is vaker misgegaan met alternatieve geneeskunde.

  Over de bloedanalyse lees eens: https://www.nvkc.nl/levend-bloed-analyse-onzin en https://skepsis.nl/levend-bloed-analyse/

  Over de apparaten die dit bedrijf gebruikt wordt ook het e.a. geschreven:

  https://skepp.be/nl/apparatuur/mars-iii (Van de Mars-III is nog geen enkele test verschenen die aantoont dat die causale verbanden bestaan. Vibrationele remedies???? Als de bliksem de hand op de knip en wegwezen!)

 5. Het lijkt mij sterk dat zorgaanbieders deze behandelingen betalen. Als je klanten hebt, moet je gewoon naar de huisarts gaan en je laten behandelen. Je kan dit ook vragen of zo’n behandeling van Platonen en pluntonen zin heeft. Een arts zal je daar niet heen sturen.

  • AGB (Algemeen Gegevens Beheer-code) is, voor declaraties binnen de zorgverzekeraars. Ze hebben nu één code als vestiging.

 6. Ze geven iedereen die het wil de eerste behandeling gratis en geheel vrijblijvend weg dus voordat doet alsof je opeens verstand hebt van alternatieve geneeswijzen, wat je totaal niet hebt kan ik al wel zien. Want het zijn alleen maar vooroordelen wat ik lees. Ga zelf op onderzoek en voel of het helpt of niet. Kost je niets. Maar nee, stel je voor dat je een keer die rukbunker uit moet komen.

  • Platonen en pluntonen maken het verschil. Even instralen op een Jomanda achtige manier en je ziekte gaat weg. Lees de ervaringen van ene Silvia R.I.P. er maar op na.

   Als er geen bewijs is dat het werkt, dan werkt het niet. Ik ga toch maar naar de huisarts voor mijn probleem, dan weet ik zeker dat ik een professioneel antwoord krijg.

  • Niet iedereen gelooft in alternatieve geneeswijzen. Ik lees een onderbouwd verhaal met feiten. Een diagnose is de vaststelling van een aandoening door een arts op een bepaald moment en hij stelt hiervoor een behandeling voor. Er is helemaal geen bewijs dat het werkt. Ik lees op de website dat eigen ervaringen en die van hun “patiënten” belangrijk zijn. Het is een beetje van het is te mooi om waar te kunnen zijn.

   Het bewijs van het bedrijf is niet gedocumenteerd of onderzocht. Als het bedrijf wetenschappelijk bewijs levert dan kunnen ze ook de discussie aangaan met de vereniging van kwakzalverij. Maar dit kunnen ze echter niet. Ze worden om hun oren geslagen met bewijs dat het onzin is.

  • Een beetje ? Een beetje veel, zonder enige medische kennis, een medische diagnose doen. Een beetje gevaarlijk als je goed gelovig bent.

  • Hoi, wij hebben de motivatie m.b.t. kwakzalverij er aan het artikel toegevoegd, met eventuele links voor meer informatie.

   • Thanks, Laser Fotonen Therapie Medical Electronics Hyper Photon 3D Magneetveld Orgonite therapie en 3 x patatpinda. In de thermen van Maaskantje

 7. De Youtube video laat minder dan een seconde de medische disclaimer zien. Zodanig dat mensen dit niet kunnen lezen. Dit is bewust misleiding van mensen, ja je laat 0,3 sec iets zien maar je kunt het niet lezen.

 8. Er staan ook wat fake awards op de website: Beste nieuwe therapie winnaar 2021. Het is dus niet zo’n frisse bedoeling.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here