Herboxa Lungwort Ervaringen en Review: Werkt het?

Herboxa Lungwort Ervaringen en Review: Werkt het?
Herboxa Lungwort Ervaringen en Review: Werkt het?

Herboxa Lungwort wordt aangeboden op facebook als supplement dat de ademhaling vergemakkelijkt en de longen reinigt van slijm. Het wondermiddel kost €23,90 exclusief verzendkosten.

Wat zou Herboxa Lungwort moeten doen?

Volgens de verkoper zou dit wondermiddel de onderstaande eigenschappen hebben. Echter zoals gebruikelijk bij wonderproducten ontbreekt al het bewijs! Als je last hebt van Post-virale hoest, COPD en Astma zou Herboxa Lungwort  je genezen en klachten vrij maken.

1) Ondersteunt de afvoer van gifstoffen
2) Bevordert een normale longfunctie
3) Helpt roodheid en irritatie in de longen te verlichten
4) Revitaliseert de vitaliteit en kracht van de longen
5) Verzacht de keel in tijden van ongemak
6) Helpt de slijmafscheiding te stimuleren om gifstoffen uit te drijven
7) Ondersteunt het verwijderen van slijm uit de sinusholten
8) Stimuleert de bloedcirculatie naar de longen, waardoor de uitzetting toeneemt

Wetenschappelijk onderzoek

Er is momenteel beperkt wetenschappelijk bewijs om het gebruik van longkruid te ondersteunen voor de gezondheid van de luchtwegen. Hoewel sommige studies de potentiële therapeutische effecten van longkruid hebben onderzocht, is het beschikbare onderzoek voornamelijk preklinisch of uitgevoerd op dieren.

Een onderzoek uit 2013 gepubliceerd in het tijdschrift “Pharmaceutical Biology” meldde dat longkruidextract anti-inflammatoire activiteit vertoonde en hielp bij het verminderen van luchtwegontsteking bij ratten met astma. Er is echter meer onderzoek nodig om deze bevindingen bij mensen te bevestigen en om de optimale dosering en duur van de behandeling te bepalen.

Een ander onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift “BioMed Research International” in 2017 meldde dat een extract van longkruid antioxidante en ontstekingsremmende effecten vertoonde in menselijke longcellen. Hoewel dit veelbelovend is, is meer onderzoek nodig om te bepalen of deze effecten kunnen leiden tot voordelen voor de gezondheid van de luchtwegen bij mensen.

De onbewezen wetenschap achter Herboxa Lungwort

Ons team van gezondheids- en voedingsdeskundigen verdiept zich in de wetenschap om formules te ontwikkelen die precies de juiste vorm en dosering van ingrediënten bevatten om echte resultaten te garanderen.

Edoch er is geen spatje bewijs te vinden dat ze ook maar enig onderzoek hebben gedaan naar de werking. In geen enkele documentatie is ook maar iets te vinden van de werking.

De claims die de verkoper van Herboxa Lungwort maakt, zoals het bevorderen van een normale longfunctie, het ondersteunen van de eliminatie van toxines, het revitaliseren en detoxen van de longen, en het helpen om duidelijker te ademen, zijn niet wetenschappelijk bewezen. Zoals eerder vermeld, is er beperkt wetenschappelijk bewijs om de effectiviteit van longkruid voor deze doeleinden te ondersteunen.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat claims van verkopers van natuurlijke gezondheidsproducten, vooral die niet zijn geëvalueerd door regelgevende instanties of ondersteund door wetenschappelijk onderzoek, met de nodige voorzichtigheid moeten worden benaderd.

Verkoop via Facebook met de fictieve dokter Jansen Visser

Via Facebook wordt dit product verkocht met een film van ene fictieve dokter Jansen Visser, hij is werkzaam als longarts. Dit hij heeft 20 jaren en zijn patiënten gebruiken dit allemaal. Kwakzalverij komt overduidelijk voor op Facebook!

De ingrediëntenlijst

Volgende de opgave van de verkoper is er maar één ingrediënt Longkruid.

Longkruid (Pulmonaria) is een geslacht van planten uit de ruwbladigenfamilie (Boraginaceae). Het geslacht telt tussen de tien en de achttien soorten, waarbij het exacte aantal afhankelijk is van de gekozen taxonomische opvatting. De botanische naam is afgeleid van het Latijnse pulmo (long).

Men meende dat de tekening op de bladeren van het gevlekt longkruid op (zieke) menselijke longen leek. Volgens de zogenaamde signatuurleer werd de plant daarom als geneesmiddel bij longaandoeningen beschouwd. Die geneeskrachtige werking is echter niet bewezen. Blad van longkruid vermengd met lavas en smalle weegbree zou helpen tegen inwendige verslijmingen.

Bronnen

 1. Longkruid – Wikipedia
 2. Pulmonaria – The World of Lungworts (plantdelights.com)
 3. Pseudo-Geneeskruiden (kwakzalverij.nl)

Werkt het echt?

Er is momenteel onvoldoende wetenschappelijk bewijs om te suggereren dat Herboxa Lungwort effectief is bij de behandeling van luchtwegaandoeningen of enige andere medische aandoening. Er is meer onderzoek nodig om de werkzaamheid en veiligheid van dit product te beoordelen. Het is altijd belangrijk om medische adviezen op te volgen en met uw arts te spreken voordat u nieuwe supplementen of kruidenmiddelen begint te gebruiken.

Wat zijn de ervaringen met Herboxa Lungwort capsules?

De ervaringen op de eigen website zijn zeer positief, er zijn veel wonderbaarlijke genezingen. Sommige hebben geen geneesmiddelen meer nodig Ze hebben allemaal een 5 sterren beoordeling. Wat opvalt dat in de Engelse versie Valentina, Angela heet met een ander datum. Dit geeft heel veel vertrouwen of toch niet.

Op Amazon wordt is het merendeel van de ervaringen zeer negatief. Hier wordt gesproken over oplichting en illegale verkoop.

Op Trustpilot wordt merendeels gesproken over misleidende reclame en dat het niet werkt.

Conclusie:

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van Herboxa Lungwort of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.

Als u luchtwegaandoeningen of andere gezondheidsproblemen ervaart, is het belangrijk om voor het proberen van nieuwe supplementen of behandelingen advies in te winnen bij een zorgverlener. Zij kunnen gepersonaliseerd advies geven op basis van uw individuele gezondheidsstatus en medische geschiedenis. Over het algemeen is het altijd het beste om te vertrouwen op het advies van gekwalificeerde zorgverleners in plaats van onbewezen supplementen met twijfelachtige claims.

16 REACTIES

 1. Ik heb herboxa-lungwort gekocht nadat ik er een advertentie voor op Facebook had gezien, waarin ook gesproken werd over een ‘niet goed geld terug’-garantie. De advertentie was misleidend, er is geen begrip voor de klant, en mijn ervaring is uiterst negatief. Na twee weken gebruik kreeg ik een enorme terugval, met duizeligheid, spierpijn en tekenen van overspannenheid.

  Ze adverteren met een product dat na een maand zou moeten werken. Als het niet werkt, mag je de tweede pot niet retourneren, omdat je binnen twee weken je ontevredenheid moet melden. In plaats daarvan bieden ze je een kortingsbon van 3 euro aan. Ik zal hier geen nieuwe bestelling plaatsen en ik raad iedereen hetzelfde aan. Het lijkt puur gericht te zijn op het uitwinnen van geld.

  Sinds ik het product gebruik, heb ik juist meer last van benauwdheid gekregen. Het biedt geen verlichting, sterker nog, het kan schadelijk zijn voor je lever en mogelijk zelfs ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Er is geen enkele wetenschappelijke basis voor de effectiviteit van dit middel. Dit is duidelijk een geval van misleiding en oplichting.

 2. Dit is geen wondermiddel, maar een ondersteuning, bij je gewone medicijnen.
  Mijn dokter, zij dat het geen kwaad kon, om te proberen , ik heb namelijk Copd
  En kruiden moet je lang nemen, voor effect te hebben, onze medische medecijne, doen ook niet wat het moet zijn., voor de één is goed,en de andere niet.

 3. Wil je een goede kruidenwinkel ga dan naar desmeght aan de vismarkt brussel. Deze winkel is er sinds vele generaties mensen! Ze hebben er alles peperbollen enz…. ze hebben er ook maria treben(boek) en voorverpakte kruiden. Ze zullen u wel zeggen wat te doen.

 4. O trouwens wat ik nog moet vermelden, je krijgt er niet meer lucht van, en je slijm is ook niet donker ofzo, wat op de site staat vermeld, dat is echt larie!

 5. Tja ik ben altijd heel sceptisch, maar moet toch even reageren, ik kamp al een tijd met slijm, na ik toen een beste griep heb gehad, dus denk nou ok we gaan het eens proberen, nou de eerste dagen geen effect, ook heb ik dat op hun forum gezet, en helaas hebben ze die niet geplaatst? dat ik 3 sterren gaf? maar toen ik het potje bijna leeg had, merkte ik echt wel verschil! heb bijna geen slijm meer wat ik moet ophoesten, en ik ben wel een astma patient, dus ja het kan ook geen toeval zijn, omdat ik dit dus al wat jaartjes heb, het heeft mij dus wel geholpen achteraf, maar toen was het potje wel bijna leeg.

 6. Heb geleerd dat men niet zomaar iets moet bestellen, ik begrijp mensen met pijn pakken alles aan om er vanaf te komen, maar Wondermiddeltjes bestaan niet, dus beste Mensen vertrouw u Arts en Apotheker,

 7. Bij mij heeft het ook niet geholpen. Slijm werd steeds erger zelfs. Ik stop er dus mee en hoop dat ik nog geld terug krijg.

 8. Beste mensen, vertrouw alleen echte artsen die bij u onderzoeken gedaan hebben of nog moeten doen. Iets wat te mooi blijkt te zijn, is vaak met bedrog te vatten. Niet kopen dus. En niet zomaar middelen gaan slikken.

 9. Ik probeer dit een aantal weken, maar ik merk nog geen veranderingen in mijn gezondheid. Weer een teleurstelling rijker en zonde van mijn geld.

 10. Het is weer zo ver, een wondermiddel wat alleen maar bedoeld is om je bankrekening snel af te romen. Wat een stelletje oplichters, compleet met een nepdokter. Dit bedrijf is zeer onbetrouwbaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in