Herbalife Nutrition producten zijn duur: ervaringen en review

Herbalife Nutrition producten zijn duur: ervaringen en review
Herbalife Nutrition producten zijn duur: ervaringen en review

Herbalife Nutrition is een internationaal bedrijf dat voedingssupplementen verkoopt via Multi-level Marketing (MLM). Het bedrijf werd in 1980 opgericht door Mark R. Hughes en heeft wereldwijd naar schatting 9.900 mensen in dienst. Het bedrijf is gevestigd op de Kaaimaneilanden, met het hoofdkantoor in Los Angeles, Californië. Het bedrijf is actief in 94 landen via een netwerk van ongeveer 4,5 miljoen onafhankelijke distributeurs en leden. John O. Agwunobi is sinds maart 2020 de algemeen directeur en uitvoerend voorzitter van het bedrijf.

Van één van onze lezers kwam met de vraag of Herbalife Nutrition goede producten had en geen illegaal Piramidespel was.

Bronnen:

 1. https://www.macrotrends.net/stocks/charts/HLF/herbalife/number-of-employees
 2. https://web.archive.org/web/20200101075116/https://ir.herbalife.com/static-files/8155864d-86df-4365-82c7-959a32fac511
 3. https://labusinessjournal.com/healthcare/herbalife-names-agwunobi-ceo/

Assortiment Herbalife Nutrition

De producten van Herbalife Nutrition omvatten gewichtsverlies en eiwitshakes, evenals eiwitrepen, thee, aloë’s, vitamines en sporthydratatie-, energie- en persoonlijke verzorgingsproducten. Het oorspronkelijke product van het bedrijf is de Formula 1 eiwitshake, een maaltijdvervangende shake op basis van soja. Het product debuteerde in 1980 en was vanaf 2015 het bestverkochte product van het bedrijf, goed voor bijna 30% van de totale omzet.

Bronnen

 1. https://www.wsj.com/articles/herbalife-to-expand-manufacturing-operations-in-china-1406815097
 2. https://fortune.com/2015/09/09/the-siege-of-herbalife/

Productie

‎De producten van Herbalife worden geproduceerd in de vijf productiefaciliteiten van het bedrijf in de VS en China, evenals in externe productiepartners. ‎Het productieproces van het bedrijf is gebaseerd op een “seed to feed”-strategie die het bedrijf in de jaren 2010 heeft geïnitieerd en waarmee het kan traceren waar de ingrediënten in zijn voedingsproducten vandaan komen.

Bronnen

 1. e10vk (sec.gov)

Kwaliteit van de Herbalife Nutrition producten

‎Herbalife’s claims van gezondheidsvoordelen van haar producten zijn onder de loep genomen door de medische gemeenschap, consumenten en overheidsinstanties‎.

In 2008 werd Herbalife aangeklaagd nadat laboratoriumtests aangaven dat de niveaus van lood in verschillende Herbalife-producten hoger waren dan de Californische staatswet ‎en gedurende een langere periode tot leverproblemen konden leiden. Het bedrijf liet zijn eigen laboratoriumtests uitvoeren en ontdekte dat die producten niet te veel lood bevatten.

De kwaliteit en controle is prima in orde.

Bronnen

 1. Das Geschäft mit den überflüssigen Pfunden | Deutsche Gesellschaft für Ernährung e. V. (archive.org)
 2. Herbalife says group retracts lead claims | Reuters
 3. Los Angeles Business Journal Online – business news and information for Los Angeles California (archive.org)

Prijzen Herbalife Nutrition

De prijzen van de producten zijn hoog. Voor een voedingsshake betaal je €50,95 en voor proteïne shake van 600g betaal je €70,20. Vergelijkende producten, zoals bijvoorbeeld proteïne (Body & Fit Whey Perfection – Proteine Poeder), hiervoor betaal voor 2278 gram 59,99.

Bronnen

 1. bol.com | Zoekresultaten voor ‘whey eiwit’
 2. Tri Blend Select bananensmaak 600g | Herbalife Nutrition NL

Distributie, verkoop en marketing

Herbalife Nutrition is een multi-level marketingbedrijf (MLM), ook wel netwerkmarketing of piramideverkoop genoemd. MLM is een controversiële marketingstrategie voor de verkoop van producten of diensten waarbij de inkomsten van het MLM-bedrijf is afgeleid van een niet-bezoldigd personeelsbestand dat de producten of diensten van het bedrijf verkoopt, terwijl de inkomsten van de deelnemers zijn afgeleid van een piramidevormig of binair commissiesysteem voor vergoedingen. Een MLM-strategie kan een illegaal piramidespel zijn.

Bronnen

 1. https://www.semanticscholar.org/paper/Marketing-Fraud%3A-An-Approach-for-Differentiating-Nat-Keep/488b58267cceef062eb307b3f4a003ea6983f3cb
 2. https://web.archive.org/web/20200809180345/https://www.chicagotribune.com/business/ct-xpm-2013-02-10-ct-biz-0210-herbalife-20130210-story.html

Een aankoop van een product van Herbalife Nutrition gaat via een vertegenwoordiger (distribiteur) van het bedrijf of beperkt via bol.com. De distributeur is opgeleid en getraind in de voedingsfilosofie van het bedrijf.

Geen Piramidespel!

Critici van de structuur van het bedrijf hebben beweerd dat het als een piramidespel heeft gewerkt. Ze hebben ook betoogd dat het bedrijf niet voldoende werkt om misbruik door individuele distributeurs te beteugelen, hoewel Herbalife Nutrition de beschuldigingen consequent heeft ontkend.

In maart 2014 werd de handelswijze van Herbalife Nutrition onderzocht door de U.S. Federal Trade Commission en de staat Illinois. Als gevolg van het onderzoek ging Herbalife Nutrition in juli 2016 akkoord om zijn businessmodel in Amerika te wijzigen en betaalde een schikking van 200 miljoen dollar.

Bronnen

 1. Herbalife Sets More Layoffs – The New York Times (nytimes.com)
 2. Iceland Review Online: Daily News from Iceland, Current Affairs, Business, Politics, Sports, Culture (archive.org)

MLM is niet de beste bedrijfsvorm, maar is het is legaal.

Conclusie

Herbalife Nutrition is een legaal bedrijf. Het bedrijf heeft zijn productie en de kwaliteitscontrole op orde. De kwaliteit van de producten zijn goed! Eiwitshakes kun je gebruiken als je intensief aan het sporten bent.

De prijzen voor deze producten zijn hoog, het is aan te raden, om eerst op internet te kijken of er geen goedkopere producten zijn. Als je zoekt via bijvoorbeeld bol.com, kun je al goedkopere producten vinden.

Met de huidige inflatie is het verstandig om te kijken of er vergelijkbare goedkopere producten beschikbaar zijn.

10 REACTIES

 1. De Herbalife shake geeft me meer energie en gedurende de ochtend en hierdoor snack ik niet meer. Duur is relatief, als het goed is, dan moet je kopen.

 2. Het is wel duur, maar wel goed. De consulenten zijn net jehovagetuigen, ze blijven je benaderen, als je een paar weken niets hebt gekocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in