Heeft bewegen invloed op je mentale toestand?

Tourist with dog in forest
Heeft bewegen invloed op je mentale toestand?

Wandelen wordt al lang  geassocieerd met het leegmaken van je  geest en het krijgen van  wat  frisse lucht. Wandelen is bewegen en met bewegen, train je, je hele lichaam. Onze hersenen hebben een goede doorbloeding, voldoende zuurstof en ideale  glucosewaarden nodig om effectief te  presteren.  Een stilzittend leven vermindert de bloedstroom naar de hersenen en maakt het wazig.

De activiteiten die mensen zittend doen, hebben ook  invloed op de werking van  hun   hersenen. Kijken naar computerschermen, tv kijken, gedachteloos mobiel checken zijn  allemaal schadelijk voor de hersenen. Niet alleen worden  de  stralen uitgezonden door  elektronische  apparaten schadelijk, maar beperkt menselijk contact ook vermindert ook de hersenfunctie  .

De stofjes die onze hersenfunctie  verbeteren, worden geproduceerd  wanneer we bewegen. Daarom zal het zitten voor langere  tijd, tijdens het werken, de productiviteit alleen maar verminderen. Minder productiviteit leidt tot frustratie en woede.

Het is gebleken dat mensen die langere tijd zaten, meer kans hadden op stress en angst. Bovendien tonen studies aan dat vrouwen die niet liepen meer kans hadden om depressief  te worden dan degenen die regelmatig trainen.

Wanneer een persoon niet  loopt, raakt zijn lichaam eraan gewend om te gaan zitten en  inactief te zijn. Hun spieren  verliezen  kracht en hun hersenen worden zelfgenoegzaam. Als gevolg  hiervan vindt  de  persoon  het  moeilijker  om op te staan ene lke vorm van activiteit te  doen.

Zelfs als zo’n  persoon probeert te lopen en een soort fysiek werk te doen, worden ze belemmerd  door hun fysieke conditie. Door de lagere zuurstofopname  raken ze heel  snel buiten adem. Hun  spieren  worden pijnlijk en verkrampt  rapwerkeloos. Sommige  mensen ervaren  zelfs  pijn  in hun knieën en enkels als gevolg van  hun  gewicht.

De hele dag zitten wordt al snel een gewoonte. Deze  gewoonte  beïnvloedt ook andere  zaken in het leven van een niet-wandelaar. Zo’n  persoon voelt zich op zijn gemak  om thuis te zitten en  tv te  kijken in plaats  van uit te gaan om vrienden  te ontmoeten  en  te socialiseren. Het doen van  eenvoudige  klusjes  wordt ook voor  zulke  mensen  een  enorme  taak.   Ze  stellen  meer uit en  krijgen  minder  gedaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in