Gymform Total Abs. Het werkt niet! Ervaringen & Review

Gymform Total Abs is een apparaat om de buikspieren te trainen. Er wordt veel reclame gemaakt om af te vallen. Volgens een verkoopprogramma op de TV, zou Gymform Total Abs je helpen om binnen 14 dagen, 10 centimeter buikomvang te verliezen. Is dit de uitvinding van het jaar of is dit een mooi verkooppraatje?

Voor dat je tot de verkoop overgaat, lees dan eerst onze review!

Claims Gymform Total Abs

 1. 10 centimeter buikomvang in enkel 2 weken, waarbij je enkel maar 10 min per dag de Gymform Total Abs gebruikt.
 2. Je houding verbeterd en je rug pijn verminderd.
 3. Je vet op je buik en rug verdwijnt
 4. Het is klinisch bewezen
 5. Werking is op basis van elektrostimulatie (EMS)

EMS wordt gebruikt als revalidatie techniek, om spieren actief te houden. EMS werkt ook daadwerkelijk en helpt mensen die een zwaar ongeluk hebben gehad te revalideren[1].

De FDA verwerpt de certificering van apparaten die gewichtsvermindering[2] claimen. EMS-apparaten veroorzaken een calorieverbranding die op zijn best marginaal is.

Je traint volgens ons je buikspieren een beetje, je krijgt er overigens geen sixpack mee en je verliest hiermee in 2 weken tijd geen 10 centimeter buikomvang.

Is er wetenschappelijk bewijs?

Wij kunnen kan geen wetenschappelijke studies vinden die de effectiviteit van de Gymform Total Abs specifiek hebben onderzocht. Over het algemeen is er beperkt bewijs om te suggereren dat buikspierapparaten zoals deze effectief zijn voor het verminderen van buikvet of het versterken van de buikspieren. De beste manier om de buikspieren te versterken en buikvet te verminderen is door middel van regelmatige lichaamsbeweging en een gezond dieet.

Werkt het ook?

Er is onvoldoende wetenschappelijk bewijs om te bevestigen of de Gymform Total Abs effectief is in het verminderen van buikvet of het opbouwen van spieren. Het gebruik van dergelijke apparaten kan echter bijdragen aan spierversterking en verbetering van de algemene lichaamsvorm en -kracht, vooral bij regelmatig gebruik in combinatie met andere vormen van lichaamsbeweging en een gezonde voeding. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het bereiken van een platte buik of six-pack niet alleen afhankelijk is van het gebruik van een bepaald apparaat, maar ook van de individuele genetica, levensstijl en inspanningen.

Stof om over na te denken

 1. Als je hiermee 10 centimeter zou verliezen in 2 weken tijd, dan zit zo’n apparaat ook in je sportschool abonnement, toch?
 2. Sportscholen verliezen massaal klanten, omdat iedereen zijn trainingsdoel bereikt in 10 minuten en dit vanuit je luie stoel
 3. Wordt dan voorgeschreven door artsen, om mensen snel hun buikvet te laten verliezen?
 4. Waar is het klinisch bewijs van die 10 centimeter in 2 weken?
 5. 10 centimeter is een paar kledingmaten. (van maat 38 naar 34)
 6. Waarom zitten er altijd slanke mensen, met een sixpack in de reclame?
 7. De reacties bij com zijn niet erg positief !
 8. Het werd vroeger de abtronic genoemd en het werkt nog steeds niet.
 9. FTC Charges Three Top-selling Electronic Abdominal Exercise Belts with Making False Claims
 10. Kijk eens naar onderstaande youtube film

Conclusie Gymform Total Abs

EMS helpt wel een beetje spieren te ontwikkelen, maar je valt hiervan niet af en je verliest zeker geen 10 centimeter in 2 weken tijd. Het is een te mooi om waar te kunnen zijn apparaat. Als je buikspieren wilt, doe dan sits-ups en ga wandelen. Of beter nog, na de lockdown, wordt lid van een sportschool!

Aanvulling 3-1-2022 Gymform Total Abs

In de VS worden deze apparaten in quarantaine geplaatst, omdat ze valse claims doen. Zoals de centimeters die je kwijt kan raken. Deze apparaten staan op een Red List.


Referenties

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Electrical_muscle_stimulation

[2] https://www.accessdata.fda.gov/cms_ia/importalert_240.html

11 REACTIES

 1. Als je een buikschema volgt, dan kun je binnen 30 dagen, 100 situps doen en jezelf 60 x opdrukken. Dit geeft effect zo’n schokjes apparaat niet!

 2. Import Alert 89-01 Import Alert Name:
  “Detention Without Physical Examination of Misbranded and/or Adulterated Powered Muscle Stimulators and Iontophoresis Devices”

  The use of these electrical devices in health clubs, beauty salons and figure salons has been increasing for several years. While there are legitimate uses for both muscle stimulators and iontophoresis devices, they are prescription devices and are misbranded when labeled for lay use. In addition, muscle stimulators are misbranded when any of the following claims are made: girth reduction, loss of inches, weight reduction, cellulite removal, bust development, body shaping and contouring, and spot reducing.

  https://www.accessdata.fda.gov/cms_ia/importalert_240.html

 3. The FTC’s complaints allege that the advertisements for the three ab devices falsely represent that:

  The ab devices cause fat loss and inch loss;
  The ab devices will give users well-defined abdominal muscles (e.g., “rock hard,” “six pack” or “washboard” abs); and
  Use of the ab devices is equivalent to (and, for AbTronic and Fast Abs, superior to) conventional abdominal exercises, such as sit-ups or crunches.

  Er is nog niets veranderd. Alle apparaten en reclame berusten op hetzelfde uitgangspunt, niet sporten, je krijgt snel buikspieren en het vervangt de gewone sportschool.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in