Groene Thee Extract van Flinndal: Ervaringen + Review

Groene Thee Extract van Flinndal: Ervaringen + Review
Groene Thee Extract van Flinndal: Ervaringen + Review

Groene Thee Extract is voedingssupplement. Via online reclame krijgen wij advertenties te zien van Groene Thee Extract. Een aantal bezoekers had een vraag over de Groene Thee Extract van Flinndal. Groene thee komt van de ‘theeplant’ Camellia sinensis. Groene thee geeft gezondheidsvoordelen. De kosten voor een verpakking voor een maand zijn €8,95.

Claims fabrikant/verkoper

Flinndal Groene Thee Extract beschermt als antioxidant de lichaamscellen tegen invloeden van buitenaf en is ook goed voor het hart, het gezichtsvermogen en de vetverbranding.

Gezondheidsclaim

Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

De Europese Commissie (EC) beslist of een gezondheidsclaim goedgekeurd wordt. De Europese Voedselautoriteit adviseert de EC over de wettenschappelijke onderbouwing van een gezondheidsclaim. Zolang deze claim niet is goedgekeurd, mag de term “Evaluatie gezondheidsclaims is lopende” worden gebruikt.

Meer informatie: Wat betekent de disclaimer: ‘Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating’? | NPO Radio 1

Ingrediënten volgens fabrikant/verkoper

 1. 200 mg polyfenolen
 2. 100 mg catechinen
 3. 35 mg EGCG
 4. 500 mg Groene Thee Extract

 • Veel  worden beschouwd als gezondheid bevorderend. Sommige polyfenolen hebben, net als andere antioxidanten, onder andere ontstekingsremmende en anti kankereffecten. In verschillende studies met granaatappelpolyfenolenis geremde groei van kankercellen in de borstklier, longen, huid, darmen en prostaat waargenomen.

Bron: Punica granatum (pomegranate) and its potential for prevention and treatment of inflammation and cancer – PubMed (nih.gov)

 • Planten die catechines bevatten, bijvoorbeeld de gerber acacia , werden oorspronkelijk gebruikt vanwege hun samentrekkende werking. Tegenwoordig zijn er aanwijzingen dat catechine-bevattende planten en plantenextracten, zoals cacao of groene thee , de bloedcirculatie kunnen bevorderen door vaatverwijding . Deze uitspraken zijn echter voornamelijk gebaseerd op korte interventiestudies en er zijn momenteel (2021) geen gegevens over de langetermijneffecten.

Bron:

 1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22301923/
 2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22552030/

‎Epigallocatechinegallaat (EGCG) is de meest effectieve kanker chemopreventieve polyfenol in groene thee‎.

Bron:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3509513/

Groene Thee Extract

‎Groene theepreparaten lijken een klein, statistisch niet-significant gewichtsverlies te veroorzaken bij volwassenen met overgewicht of obesitas. Omdat de hoeveelheid gewichtsverlies klein is, is het waarschijnlijk niet klinisch belangrijk.

Bron:

Green tea for weight loss and weight maintenance in overweight or obese adults – Jurgens, TM – 2012 | Cochrane Library

Gewichtsverlies. Je kunt niet afvallen van groene thee. Groene thee geeft een niet-significant gewichtsverlies bij volwassenen met overgewicht of obesitas. Het gewichtsverlies is nauwelijks meetbaar.

Voordelen

Groene thee biedt gezondheids voordelen, zoals voorkomen van hart-en vaatziekten. Studies hebben een sterk verband aangetoond tussen het drinken vermindering van bepaalde soorten kanker. Een ander voordeel van is dat onderzoekers hebben gevonden, is dat het kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

Bronnen

 1. https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/thee.aspx
 2. https://www.cochranelibrary.com/cdsr/doi/10.1002/14651858.CD008650.pub2/full

Nadelen

 1. Je valt er niet vanaf.

Stof om over na te denken Groene Thee Extract

 1. Als je 3 koppen groene thee drinkt, dan heb je al gezondheids voordelen.
 2. De kosten voor groene thee bij de buurtsuper zijn €1.50 dan heb je voldoende voor een hele maand. (60 zakjes) versus de €8,95, bij een online bestelling van deze pillen.
 3. Wij zijn tegen voedingssupplementen , omdat goede voeding (en drank) volgens de schijf van vijf alles bevat wat je nodig hebt. In de schijf van vijf zit ook thee!

Conclusie

De claim over Groene Thee Extract van Flinndal m.b.t. de gezondheidsvoordelen is waar. Echter je valt er niet van af. Kijk naar de schijf van vijf wat je nodig hebt!

Als je groene thee koopt bij de supermarkt, ben je volgens ons goedkoper uit.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in