Groene thee bevat cafeïne en is gezond!

Groene thee bevat cafeïne en is gezond!
Groene thee bevat cafeïne en is gezond!

Het is erg belangrijk om de juiste aandacht te geven aan iemands gezondheid, vooral in de huidige tijd. Er zijn mensen die problemen ondervinden met cafeïne en zoals je weet, bevat groene thee cafeïne. Je kunt veel advertenties en artikelen lezen over de positieve effecten van het drinken van de groene thee, maar voor die personen die geen cafeïne kunnen verdragen, moeten ze extra voorzichtig zijn.

Het lijkt erop dat ondanks de goede dingen over groene thee, de maatschappij in staat was om te bewijzen dat het ook een negatief effect heeft. Nou, voordat je beslist of je groene thee blijft drinken of niet, lees dan verder en ontdek enkele verbazingwekkende feiten over het gebruik van groene thee.

Enkele van de schadelijke effecten van (te veel) cafeïne-inname bij mensen zijn:

  • hartkloppingen,
  • kriebels,
  • slapeloosheid en vele andere ongewenste effecten.

Vanwege dit besef produceren fabrikanten van groene thee cafeïnevrije varianten om tegemoet te komen aan de behoeften van degenen die geen cafeïne kunnen verdragen.

Er zijn supplementen die cafeïnevrij zijn. Je moet dit soort groene thee en supplementen gebruiken, als je geen cafeïne mag gebruiken. Hoewel het cafeïnegehalte in groene thee veel minder is dan koffie, zal een persoon die extra gevoelig is voor cafeïne dezelfde ongewenste effecten ervaren door de thee te drinken.

Voor elke acht ons thee is het cafeïnegehalte ongeveer veertig milligram. Ben je al bezig met het berekenen van je thee-inname en de cafeïne die je binnenkrijgt? Het cafeïnegehalte is relatief kleiner in groene thee en als je ermee weg kunt komen zonder slechte effecten, zul je ook profiteren op andere gezondheidsgebieden.

Zelfs als groene thee cafeïne bevat, bevat het ook antioxidanten zoals polyfenolen die het lichaam ten goede kunnen komen. De antioxidanten kunnen helpen bij het voorkomen van bepaalde soorten kanker, verlagen het slechte cholesterol in het lichaam en het kan het immuunsysteem verbeteren. De gezondheidsvoordelen zijn echt geweldig en dit kan de reden zijn waarom zelfs de oude Chinezen groene thee thuis en aan hun gasten bleven serveren.

De moderne wereld geniet van geavanceerde medische technologie en dus is het niet langer een verrassing als wetenschappers en onderzoekers de goede dingen van groene thee ontdekken.

Meer en meer geavanceerde klinische studies en laboratoriumtests worden uitgevoerd om de helende eigenschappen van de thee te bewijzen. Als je denkt dat de positieve effecten van groene thee opwegen tegen de negatieve, dan is er geen reden om ermee te stoppen.

Bronnen:

  1. Health Benefits and Chemical Composition of Matcha Green Tea: A Review – PubMed (nih.gov)
  2. The safety of green tea and green tea extract consumption in adults – Results of a systematic review – PubMed (nih.gov)
  3. Tea in Health and Disease – PubMed (nih.gov)
  4. The effects of green tea on lipid metabolism and its potential applications for obesity and related metabolic disorders – An existing update – PubMed (nih.gov)

In werkelijkheid en in feite komt cafeïne voor in cacaobonen, thee en koffie. Coladranken bevatten ook cafeïne omdat fabrikanten het gebruiken om de smaak van de drank te verbeteren. Groene thee en zwarte thee bevatten zeker cafeïne omdat de plant (Camellia sinensis) zelf cafeïne bevat.

Als je bang bent voor de effecten van cafeïne, kun je gewoon de cafeïnevrije groene thee kopen. Zelfs als de thee geen cafeïne meer bevat, zou het nog steeds hetzelfde smaken; je krijgt nog steeds de geweldige ‘kick’ in smaak als je het drinkt. De meeste cafeïne van de thee wordt verwijderd in het decaf-proces. Sommige studies tonen echter aan dat vanwege het decaf-proces de helende eigenschappen worden geruïneerd.

Als je problemen hebt met cafeïne, dan ga je hoogstwaarschijnlijk voor de cafeïnevrije groene thee. Voor mensen die geen problemen hebben met cafeïne, is het raadzaam om de originele groene thee te drinken, zodat je kunt profiteren van de goede eigenschappen ervan.

Al met al wegen de voordelen van het drinken van de originele theebereiding op tegen de negatieve effecten. Het is aan jou of je de cafeïnevrije groene thee drinkt of de originele. Er is zwarte, groene en rode thee.

Groene thee zit duidelijk in het midden qua cafeïnegehalte. Dus wat gaat het worden? Decaf, origineel of helemaal geen thee?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in