Een gezonde vegetarische maaltijd hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn. Deze quinoa-linzen salade bevat weinig ingrediënten, maar is vol van smaak en voedingsstoffen. Quinoa is een complete eiwitbron en linzen zijn rijk aan vezels en ijzer. Dit recept is geschikt voor vegetariërs en veganisten.
Ingrediënten:
- 1 kopje quinoa
- 1 kopje linzen (afgegoten en afgespoeld)
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1/2 kopje cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1/4 kopje fijngehakte peterselie
- 1/4 kopje fijngehakte koriander
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
Instructies:
- Kook quinoa volgens verpakkingsinstructies. Laat afkoelen.
- Kook linzen volgens verpakkingsinstructies. Laat afkoelen.
- In een grote kom, meng quinoa, linzen, paprika, cherrytomaatjes, peterselie en koriander.
- In een kleine kom, meng olijfolie, citroensap, zout en peper. Giet over salade en meng goed.
- Serveer op kamertemperatuur of gekoeld als een salade.
In welke diëten kun je dit gebruiken?
Dit recept is geschikt voor mensen die een vegetarische of veganistische levensstijl volgen. Het is ook geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een gezonde en plantaardige maaltijdopties. Het kan ook worden gebruikt in een dieet met beperkt aantal koolhydraten of een dieet met weinig suiker.