Gezonde bloemkoolschotel met rookworst, zuurkool, spekjes en aardappelen

Gezonde bloemkoolschotel met rookworst, zuurkool, spekjes en aardappelen
Gezonde bloemkoolschotel met rookworst, zuurkool, spekjes en aardappelen

Een bloemkoolschotel met rookworst, zuurkool, spekjes en aardappelen is een smakelijke en voedzame maaltijd. Deze groente-rijke schotel is een goede bron van vezels, eiwitten en vitamines. Het is gemakkelijk te bereiden en kan worden aangepast aan uw persoonlijke smaak

In welke dieeten toepasbaar:

  • Glutenvrij dieet: omdat geen glutenhoudende producten worden gebruikt in het recept is het glutenvrij.
  • Koolhydraatarme dieet: bloemkool en aardappelen zijn groente met weinig koolhydraten, dus de bloemkoolschotel is een goede optie voor mensen die hun koolhydraten willen beperken.

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 500g aardappelen
  • 200g zuurkool
  • 100g spekjes
  • 150g rookworst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook deze in een pan met water en een beetje zout gaar.
  3. Schil en snijd de aardappelen in blokjes en kook deze in een pan met water gaar. Giet af en laat afkoelen.
  4. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de spekjes hierin uit. Voeg de zuurkool toe en bak deze mee.
  5. Snijd de rookworst in blokjes en bak deze in een pan totdat deze gaar is.
  6. Meng de bloemkool, aardappelen, zuurkool, spekjes en rookworst in een ovenschaal.
  7. Bak de schotel in de voorverwarmde oven voor 20-25 minuten.

Deze bloemkoolschotel is een perfecte maaltijd voor een koude winterdag, of wanneer u gewoon zin heeft in een warm, hartverwarmend gerecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in