Gezond recept voor bonen-gehaktschotel met aardappelen

Red kidney beans. Haricot bean
Red kidney beans. Haricot bean

Ben je op zoek naar een gezond en voedzaam gerecht dat eenvoudig te bereiden is? Probeer dan dit recept voor bonen-gehaktschotel met aardappelen. Het is een heerlijke en vullende maaltijd boordevol eiwitten en vezels.

Dieeten:

Dit recept is geschikt voor mensen die een eiwitrijk dieet volgen, en is ook geschikt voor mensen die een paleodieet volgen (indien zoete aardappelen worden gebruikt in plaats van gewone aardappelen).

Ingrediënten:

  • 500 gram mager rundergehakt
  • 2 blikjes kidneybonen (uitgelekt en afgespoeld)
  • 2 blikjes tomatenblokjes (400 gram per blikje)
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1/2 theelepel chilipoeder (of naar smaak)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 2 grote aardappelen, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 3-4 minuten tot deze zacht is.
  3. Voeg het gehakt toe en bak deze bruin, ongeveer 5-6 minuten.
  4. Voeg de knoflook, paprikapoeder, komijn, chilipoeder, zout en zwarte peper toe. Bak dit mengsel nog eens 2-3 minuten.
  5. Voeg de tomatenblokjes en kidneybonen toe en meng goed door elkaar. Breng het mengsel aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten sudderen.
  6. Schep het mengsel in een ovenschaal en voeg de aardappelblokjes toe.
  7. Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak het in de oven gedurende 25-30 minuten.
  8. Verwijder de folie en bak nog eens 10-15 minuten tot de aardappels gaar zijn en de bovenkant goudbruin is.

Serveer de bonen-gehaktschotel met aardappelen warm en geniet van deze heerlijke, voedzame maaltijd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in