Als u op zoek bent naar een heerlijk, gezond en eenvoudig te bereiden gerecht dat past in een vegetarisch of veganistisch dieet, dan is dit recept voor geroosterde zoete aardappelen met quinoa en zwarte bonen iets voor u.
Ingrediënten:
- 2 middelgrote zoete aardappelen, in blokjes gesneden
- 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1 kopje quinoa, gekookt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1/4 kopje fijngehakte rode ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel komijn
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de zoete aardappelblokjes met 1 eetlepel olijfolie, chilipoeder, komijn en zout en peper naar smaak. Verdeel de blokjes over de bakplaat en rooster ze in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht zijn.
- Verhit de resterende eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paprika en ui gedurende 5-7 minuten, of tot ze zacht zijn.
- Voeg de zwarte bonen toe en verwarm ze kort mee. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de gekookte quinoa over vier borden. Voeg de geroosterde zoete aardappelen en het bonenmengsel toe. Garneer eventueel met verse kruiden naar keuze.
Dit gerecht is een geweldige bron van vezels, eiwitten en vitamines. Het is een ideale maaltijd voor een gezonde lunch of diner en kan ook gemakkelijk worden bereid voor een drukke doordeweekse avond.
In welke dieten toepasbaar ?
Dit recept is geschikt voor mensen die een vegetarisch of veganistisch dieet volgen, en bevat geen kip of varkensvlees.