Gastric Bypass operatie en een depressie

Gastric Bypass operatie en een depressie
Gastric Bypass operatie en een depressie

Een Gastric Bypass operatie wordt vaak toegepast bij mensen met de indicatie obesitas. Deze mensen slagen er niet in om op een reguliere manier af te vallen. Er zijn talloze studies, waaruit blijkt dat Gastric Bypass operaties het leven heeft verbeterd van mensen die lijden aan morbide of ernstige obesitas. Doordat er veel van de patiënten wordt gevraagd, kan er een depressie optreden.

Groot gewichtsverlies na de operatie

Patiënten die de procedure hebben ondergaan, konden een jaar na een operatie ongeveer 50 tot 60 procent van hun gewicht verliezen. Sommigen zouden zelfs een verbazingwekkende 80 procent gewichtsverlies na twee jaar melden.

Jaarlijks vinden er veel operaties plaats

Wereldwijd worden ongeveer 240.000 Gastric bypass-operaties elk jaar uitgevoerd. Zwaarlijvige tieners kunnen ook de medische procedure ondergaan zolang ze binnen de gestelde richtlijnen vallen.

Degenen die gekwalificeerd zijn om de operatie uit te voeren, moeten ten minste 45 kilo overgewicht hebben en er niet in geslaagd zijn om het gewicht in de afgelopen zes maanden te verminderen door middel van gecontroleerde programma’s voor gewichtsverlies.

Echter elke medaille heeft twee kanten, een Gastric Bypass operatie heeft ook zijn keerzijde.

Depressie na Gastric Bypass-operatie

Sommige patiënten zouden vaak depressie melden na de Gastric bypass-operatie. Sommige patiënten geven aan dat ze de procedure als deprimerend ervaren. Terwijl anderen denken dat het de caloriearme diëten zijn die een depressie veroorzaken. Maag bypass patiënten wordt aanbevolen om een speciaal dieet te volgen dat hen de beste en duurzame resultaten zou garanderen. Dit speciale dieet gaat over caloriearme, suikerarme en vetarme voedingsmiddelen.

Sterfgevallen na de operatie

De Thinner Times-website stelde dat ongeveer 5 tot 10 procent van de sterfgevallen plaatsvond bij patiënten na de maagbypassoperatie. Dit gebeurt slechts binnen een maand of twee, omdat de procedure en de primaire oorzaak psychologische uitdagingen zouden zijn. Om dit aan te pakken, bevelen experts aan dat er dagelijks voldoende calorieën worden ingenomen.

Depressie en angst na de Gastric Bypass-operatie

Er zijn studies die aantonen dat degenen die lijden aan depressie en angst na de Gastric bypass operatie minder kans hebben om af te vallen in vergelijking met mentaal gezonde mensen.

Er zijn veel methoden over hoe artsen en experts zouden weten of hun patiënten mentaal voorbereid zijn op de operatie. Er zijn medische centra die hun patiënten laten opnemen of vereisen om een rigoureuze psychische gezondheidsevaluatie te ondergaan.

Psychologische evaluatie

Een patiënt kandidaat voor een afslankoperatie moet psychologische evaluatie ondergaan om ervoor te zorgen dat ze mentaal voorbereid zijn op de operatie en de veranderingen in levensstijl die na de operatie zullen volgen.

Als een persoon voorafgaand aan de operatie aan een depressie blijkt te lijden, worden ze niet automatisch gediskwalificeerd. Degenen die een geschiedenis van drugs- en alcoholmisbruik hebben, zijn degenen die soms worden uitgesloten.

Sommige medische centra zouden vereisen dat patiënten met een depressie een behandeling ondergaan vóór een maagbypassoperatie. De behandeling kan bestaan uit het nemen van antidepressiva, psychotherapie en met hulp van hun familie, vrienden en steungroepen.

Het is niet ongewoon dat kandidaten voor gewichtsverlies chirurgie aan een depressie lijden, omdat ze maken hebben met discriminatie vanwege hun gewicht.

Kandidaten voor gewichtsverlies chirurgie zou vaak lijden aan een geschiedenis van depressie of ander psychische problemen.

Het hebben van psychische problemen weerhoudt mensen er niet van om de behandeling te krijgen die ze nodig hebben om hun leven en hun gezondheid te verbeteren.

Steun van je omgeving is nodig

Net als bij elke andere operatie is het belangrijk om steun te krijgen van vrienden en familie om goed te herstellen en de gewenste resultaten te krijgen.

Een Gastric Bypass operatie vereist veel verandering in levensstijl, het kan moeilijk worden. Maar het hebben van familie en geliefden kan een patiënt helpen, om hier doorheen te komen.

3 REACTIES

  1. Complicaties en ellende op psychisch vlak omdat mijn klachten niet serieus worden genomen. En mijn válse bloedwaarden op peil worden gehouden door vitmine b12 tabletten ik word steeds depressiever slaap bijna niet ben de hele dag moe en lusteloos en kom tot niets

  2. Ik heb in 2012 een gastric bypass operatie gehad en ben van 113 kilo naar 50 kilo gegaan. Zwaarondergewicht en een lichaam dat altijd pijn heeft mijn vingers zijn krom en pijnlijk ik ben altijd moe slaap slecht en ik ben steeds depressiever aan het worden. Ik heb spijt dat ik ooit deze operatie heb gedaan en ik heb ook totaal geen vertrouwen meer in mijn eigen lichaam. Ik heb een huisarts die mijn klachten niet serieus neemt en me ook weigert vitmine b12. Injecties te geven want ik weet heel erg zeker dat er verband is met mijn klachten. Ik voel me eenzaam en niet gehoord en het enige wat ik wil is een gelukkig leven meer niet. HELP ME AUB .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in