Folisin heeft geen effect op haaruitval ! Ervaringen en Review

Folisin heeft geen effect op haaruitval ! Review en Ervaringen
Folisin heeft geen effect op haaruitval ! Review en Ervaringen

Folisin is een haargroeimiddel. Als je last heb van haaruitval, dan ga je opzoek naar een middel om dit te voorkomen. Folisin is zo’n wonder middel, maar werkt dit ook echt. Marketing bedrijven spelen op het kaal zijn in, door de verkoop van haargroei middelen. Er worden enorm veel beloftes gedaan, maar zijn nog steeds kale mannen en vrouwen! De prijs van dit wondermiddel is €59,00, maar dan heb je ook wat of toch niet.

Over Folisin

De leverancier[1] is gevestigd in Verenigde Arabische Emiraten. Key Player Limited valt onder de wetgeving van de Verenigde Arabische Emiraten. Daardoor zijn wij in staat om u de beste dienstverlening en de beste producten wereldwijd aan te bieden. EU-wetgeving is niet van toepassing.

Ze geven expliciet aan dat de EU-wetgeving niet van toepassing is, zodat ze de beste producten kunnen verkopen. Ze versturen de bestellingen via postorder. Als je dit leest, dan moeten alle alarmbellen gaan rinkelen.

Het product wordt verkocht via affiliatemarketing. Nederlandse bedrijven promoten dit artikelen en via de verkoop link kom je terecht op de pagina van de leverancier. Het Nederlandse bedrijf krijgt €35 per verkocht product.

Om te verkopen, vertellen ze verhalen die te mooi zijn om waar te kunnen zijn. Je ziet ook veel fake linkedin profielen van zgn artsen en deskundigen, die een review schrijven op een affiliate website. Hoe belazer je de boel en geef je valse hoop aan je medemens.

De meeste reviews over Folisin zijn fake en niet echt. Deze zijn enkel en alleen voor de verkoop.

EU wetgeving

Op voedingssupplementen en kruidenpreparaten is Verordening (EG) nr. 1924/2006 van toepassing. Hierin staat dat voedingsclaims en gezondheidsclaims alleen onder bepaalde voorwaarden op voedingssupplementen en kruidenpreparaten mogen staan.

Sinds 1 januari 2005 is de Algemene Levensmiddelen Verordening (General Food Law: Verordening (EG) nr. 178/2002) van kracht. Daarmee is traceerbaarheid verplicht voor iedereen die levensmiddelen produceert.

Verordening (EG) nr. 852/2004, met onder andere de verplichting voor importeurs en producenten om een voedselveiligheidssysteem (HACCP) te hebben voor het waarborgen van de veiligheid van hun producten.

De EU wetgeving is ter bescherming van de consument. Als een aanbieder zich in de Verenigde Arabische Emiraten bevind, dan is er geen enkele garantie wat er zich in de pillen bevind.

Ingrediënten Folisin

Het belangrijkste ingrediënt is AnaGain™. NU. Dit is een ingrediënt op basis van erwtenspruitextract. Bij klinisch onderzoek[2] uit 2019, bij 21 vrijwilligers is gebleken dat de haardichtheid wordt verbeterd. Echter klinisch onderzoek[3] wil niet zeggen dat er een goed onderzoek is gedaan, een uitkomst met 21 vrijwilligers is echt niet betrouwbaar. Klinische onderzoeken vormen een van de pijlers onder de zogeheten evidence-based medicine[4].

In 2005 stelde de voorzitter van de “Vereniging tegen de Kwakzalverij“, in de studenteneditie van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde[dat deze onderzoekmethode een eventueel verband waarschijnlijker of minder waarschijnlijk maakt, maar niets verklaart.

Overige Ingrediënten

Zaagpalmetto-extract [25% vetzuren] 320,00 mg
Pompoenpittenextract [20% beta-sitosterolen] 250,00 mg
Organisch groene erwtenspruitextract – AnaGain™ Nu 100,00 mg
Mengsel van tocotrienolen / tocoferolen uit Guinese olie – EVNolMax™, waaronder:
mengsel van tocotrienolen
plantaardige squaleen
fytosterolcomplex
100,00 mg
12,10 mg
3,00 mg
1,00 mg
Peperfruitextract [10% capsaïcine] 60,00 mg
Fosfatidinezuur – PhosphaMax 50,00 mg
Zwarte peper-fruitextract [95% piperine] – BioPerine® 5,00 mg
Vitamine A 800,00 μg (100%*)
Vitamine E 3,36 mg (28%*)
Biotine 500,00 μg (1000%*)
Zink 10,00 mg (100%*)
Koperen 1,00 mg (100%*)
Selenium– Selenium SeLECT® 55,00 μg (100%*)

 

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) wordt door sommige ingrediënten overschreden. Voor zink is dit 9 mg versus 10 mg in het product. Voor koper is dit 0.9 mg versus 1 mg. Voor vitamine A is 800 ug versus 800 ug. Bovenstaande voedingsstoffen krijgen je extra binnen, bovenop de voedingsstoffen die je binnen krijgt door normale voeding.

Een teveel aan voedingsstoffen kan een vergiftiging veroorzaken. Bijvoorbeeld hoofdpijn, geïrriteerde darm- en slijmvliezenmisselijkheid, duizeligheid, vermoeidheid en afwijkingen aan ogen, huid en skelet.

Omdat dit bedrijf niet voldoet aan de EU wetgeving, kun je risico lopen door het gebruik.

De claims van Folisin inzake haalgroei

Folisin helpt u een dik kapsel te behouden door:

Dat we haar verliezen is een volledig natuurlijk verschijnsel. Er zijn er elke dag ongeveer 100. Helaas, als gevolg van endo- en exogene processen, kan dit verschijnsel bij mannen toenemen. Folisin bevat speciaal geselecteerde ingrediënten die bij het vechten voor gezond en sterk haar helpen. Dankzij de waardevolle eigenschappen van mineralen, plantenextracten en andere verbindingen wordt het proces van uitvallen geremd en nieuw haar sterk en bestand tegen schade. Bovendien helpen de ingrediënten in het supplement de natuurlijke haarkleur te behouden, waardoor pigmentverliesprocessen worden vertraagd. Een goed uitgebalanceerd dieet, lichamelijke activiteit, voldoende slaap en Folisin zijn een betrouwbare manier om sterk haar te krijgen. Laten we ook regelmaat niet vergeten. Alleen inachtneming van elk van deze aspecten en dagelijkse inname van het supplement kan voor bevredigende resultaten zorgen.

 • Inductie van de anagene fase en verkorting van de telogene fase
 • Antiandrogene werking
 • Ondersteuning van haarpigmentatie
 • Haaruitval te remmen

Stof om over na te denken

 1. Als het zou werken dan wordt deze informatie toch gedeeld op haar forums.
 2. Artsen zouden dan toch deze pillen voorschrijven i.p.v. hormonen, met vervelende bijwerkingen. En dit is goedkoper dan reguliere medicijnen. Dit is toch raar?
 3. Waarom is de verkoop via postorder vanuit het Midden Oosten?
 4. Waarom wordt het niet via de apotheek of drogist verkocht? (Voldoet niet aan EU wetgeving!!)
 5. Een haartransplantatie kost veel geld, maar dit werkt echt!

Voordelen

Geen

Nadelen

Je krijgt geen mooie haardos en je bent je geld kwijt

Conclusie

Wij zouden Folisin niet kopen, als wij haarproblemen zouden hebben. Maar als je twijfel hebt, raadpleeg dan jou huisarts en vraag om advies. Als je last hebt van kaalheid en je wilt resultaat, overweeg dan een haartransplantatie.

Referenties

[1] https://folisin.nl/

[2] Short communication: Clinical evaluation of pea sprout extract in the treatment of hair loss – PubMed (nih.gov)

[3] Klinisch onderzoek – Wikipedia

[4] Evidence-based medicine – Wikipedia

 

13 REACTIES

 1. Waarom zijn er alleen positieve reviews en ervaringen te vinden. Het antwoord weet ik nu, de reviews zijn om te verkopen. Moet je hiervoor je ziel verkopen? Dit reviews zijn misleidend!

 2. Ik dacht dat ik iets goeds kocht, omdat er overal goede reviews te lezen waren. Mijn haar blijft uitvallen en niets helpt.

  • Schaamhaar tot onder je navel en een behaarde bilnaad. Goed spul Folisin. Geen bijsluiter, verkopen ze straks ook ontharing crème voor de intieme delen. Tegenwoordig is een behaarde zaakje niet meer aantrekkelijk/

 3. Ik ben zo kaal als een biljardbal en ik scheer mijn lichaam. Mijn partner is er gek op. Dus waarom zou ik pillen slikken. Straks groeit er haar waar ik het niet wil hebben………….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in