Fitness en Bodybuilding zijn training om je lichaam te ontwikkelen

Fitness en Bodybuilding zijn training om je lichaam te ontwikkelen
Fitness en Bodybuilding zijn training om je lichaam te ontwikkelen

Bodybuilding is het proces van het ontwikkelen van spiervezels door middel van verschillende technieken. Het wordt bereikt door middel van spierconditionering, gewicht training, verhoogde calorie-inname, en rust.

Workouts zijn ontworpen om zich te concentreren op bepaalde spier categorieën, en voedingsmiddelen worden geconsumeerd met de intentie om het metabolisme van het lichaam te bouwen en de massa te verhogen.

Dit artikel sectie zal zich richten op het gewicht van de training voor lichaamsbouwers. Gewicht training ontwikkelt zowel kracht als de grootte van de skeletspieren. Het maakt gebruik van de kracht van de zwaartekracht te verzetten tegen de kracht gegenereerd door de spieren door middel van contractie. Weight Training maakt gebruik van een verscheidenheid van gespecialiseerde apparatuur ontworpen om specifieke spiergroepen en bewegingen te richten.

Sommige mensen verwijzen naar gewicht training als krachttraining. Terwijl ze zijn niet precies hetzelfde, ze zijn beide vergelijkbaar met elkaar. Krachttraining richt zich op het verhogen van spierkracht en grootte. Gewicht training is een soort van krachttraining met behulp van gewichten als de primaire kracht om spiermassa op te bouwen.

De basisprincipes van gewicht training zijn vrij veel het zelfde als die van krachttraining. Het impliceert een manipulatie van de aantallen herhalingen, reeksen, tempo, oefenings types, en gewicht bewogen om gewenste verhogingen van sterkte, uithoudingsvermogen, grootte, of vorm te veroorzaken.

De specifieke combinatie van reps, sets, oefeningen en gewicht hangt af van de wensen van de bodybuilder. Sets met minder herhalingen kunnen worden uitgevoerd met zwaardere gewichten, maar hebben een verminderde impact op uithoudingsvermogen.

Apparatuur die wordt gebruikt in gewicht training zijn barbells, halters, katrollen, en stapels in de vorm van gewicht machines of het lichaam het eigen gewicht als in push-ups en kin-ups. Verschillende gewichten zal geven verschillende soorten weerstand. Maar je kan ook trainen met je eigen lichaamsgewicht.

Weight Training richt zich ook op de vorm het uitvoeren van de bewegingen met de juiste spiergroepen en niet de overdracht van het gewicht naar verschillende lichaamsdelen om groot gewicht te verplaatsen. Als je geen gebruik maken van goede vorm in gewicht training, riskeert je spierblessure die jou vooruitgang kunnen belemmeren.

Een andere vorm van gewichtstraining is weerstandtraining . Weerstandtraining impliceert het gebruik van elastische of hydraulische weerstand tegen contractie in plaats van de zwaartekracht. Wanneer jou spieren zich verzetten tegen een gewicht, de algehele Toon van die spier zal groeien in de tijd.

De meeste sportscholen bieden de diensten van een personal trainer die wordt geleverd met de contributie. Deze trainers kunnen suggereren specifieke workouts voor je om te beginnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in