Dit is een Filipijns rundvlees roerbakgerecht en is heerlijke hartige maaltijd. Het bereiden kost wel even tijd. Deze maaltijd is toepasbaar in de zomer en in de winter.
Leg de gesneden biefstuk in een grote kom. Strooi de maïzena over de plakjes rundvlees en meng tot een laag. Klop de sojasaus en suiker samen in een kleine kom tot de suiker is opgelost; giet over de plakjes rundvlees.
Meng en marineer minstens 2 uur of een nacht in de koelkast.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en kook en roer de ui en knoflook in de hete olie gaar, 5 tot 7 minuten.
- Roer de oestersaus door de ui en knoflook; breng op smaak met peper en zout. Voeg de peultjes, groene erwten, wortel, selderij, Broccoli en rode paprika toe; kook en roer tot de groenten licht mals zijn, maar toch knapperig, 7 tot 10 minuten. Haal de koekenpan van het vuur.
Verhit 2 eetlepels olie in een aparte koekenpan. Verwijder het rundvlees uit
de marinade en schud overtollig vocht af; gooi de marinade weg. Bak de plakjes rundvlees in de hete olie tot de gewenste mate van gaarheid, 3 tot 5 minuten per kant voor medium. Voeg het gekookte rundvleestoe aan het groentemengsel en meng goed. Warm serveren
Ingrediënten
- 400 gram biefstuk in dunne reepjes gesneden
- 2 eetlepels maïzena
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 1/2 theelepel witte suiker
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 zoete ui, gehakt
- 2 teentjes knoflook, geplet
- 1 eetlepel oestersaus (Verkrijgbaar bij o.a. Jumbo)
- zout en peper naar smaak
- 250 gram peultjes
- 250 gram Broccoli
- 3/4 kop groene erwten
- 1 wortel, gesneden
- 2 stengels bleekselderij, gesneden
- 1 rode paprika, gezaaid en in stukjes gesneden
Alle ingrediënten worden steeds duurder. De Aldi heeft diepvries biefstuk en deze ga ik morgen kopen om dit gerecht te bereiden. Wij hebben er zin in, een gezellige zaterdag avond.
Het is een goed recept, als je vlees koopt bij de aldi, dan is het goedkoop, bij de AH, is dit niet te betalen. En het is lekker vers.
Bij de Aldi heb je voor 5 euro twee goede biefstukken, dus ben je ongeveer 12 euro kwijt voor deze maaltijd. Het lijkt mij het proberen waard en is speciaal en binnen de kosten.
Dit is zeker lekker en gezond, maar als je geen geld hebt dan wordt dit snel duur. Aardappelen met witlof of andijvie met spekjes is ook lekker, maar iets goedkoper.