Fenegriek Review en Ervaringen: Grotere Borsten of toch niet?

Fenegriek Review en Ervaringen: Grotere Borsten of toch niet?
Fenegriek Review en Ervaringen: Grotere Borsten of toch niet?

Lees in ons artikel waarom je Fenengriek niet moet kopen om grotere borsten te krijgen.

Ingrediënten

Fenegriekzaadextract

Fenegriek is een eenjarige plant uit de familie Fabaceae, met bladeren bestaande uit drie kleine obovate tot langwerpige blaadjes. Het wordt wereldwijd geteeld als een semi-aride gewas. De zaden en bladeren zijn veel voorkomende ingrediënten in gerechten uit het Indiase subcontinent en worden al sinds de oudheid gebruikt als culinair ingrediënt. Het gebruik ervan als voedselingrediënt in kleine hoeveelheden is veilig.

Hoewel het ooit een folk remedie is voor een onvoldoende melkproductie bij het zogen, is er geen goed bewijs dat fenegriek effectief of veilig is voor dit gebruik. Er is geen goed bewijs dat het nuttig is in traditionele praktijken voor de behandeling van dysmennorhee, ontsteking, diabetes of een menselijke aandoening.

Fenegriek voedingssupplementen worden vervaardigd uit poedervormige zaden in capsules, losse poeders, thee en vloeibare extracten in veel landen. Poeders kunnen ook worden gebruikt als een actueel medicijn of verband voor huidwonden of eczeem. Er is geen bewijs van hoge kwaliteit dat deze producten klinisch effectief zijn.

Er is geen wettenschappelijk bewijs voor de vraag of fenegriek veilig en effectief is om dysmenorroe te verlichten of borstvoeding tijdens borstvoeding te verbeteren. Studies van fenegriek worden gekenmerkt als variabel, slecht experimenteel ontwerp en kwaliteit, waaronder een klein aantal proefpersonen, het niet beschrijven van methoden, inconsistentie en duur van de dosering en het niet registreren van bijwerkingen.

Omdat onderzoek naar mogelijke biologische effecten van het consumeren van fenegriek geen hoogwaardig bewijs heeft opgeleverd voor de gezondheid of het anti-ziekte-effect, is fenegriek niet goedgekeurd of aanbevolen voor klinisch gebruik door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

Bronnen:

  1. Fenugreek – Wikipedia
  2. The Encyclopedia of Herbs: A Comprehensive Reference to Herbs of Flavor and … – Thomas DeBaggio, Arthur O. Tucker – Google Boeken
  3. Fenugreek | NCCIH (nih.gov)
  4. Dietary supplements for dysmenorrhoea – PubMed (nih.gov)
  5. Oral galactagogues (natural therapies or drugs) for increasing breast milk production in mothers of non-hospitalised term infants – PubMed (nih.gov)

Claim Fenegriek

Fenegriek activeert de groei van borsten door de effecten van oestrogenen na te bootsen en de productie van prolactine te stimuleren.


Wij hebben de ingredienten bekeken, maar deze claim kan naar het land der fabeltjes worden verwezen. Er is geen spatje wetenschappelijk bewijs wat de claim kan onderbouwenen.

Ervaringen met Fenegriek

Er zijn al diverse artikelen geschreven over borstvergrotende werking van Fenegiek en Probreast. Trosradar heeft er regelmatig aandacht aan besteed. Foodlog heeft een goed artikel, die het lezen waard is. Na de uitzending van Radar zijn er kamervragen gesteld, hierdoor wordt er strakker toezicht gehouden op de markt van voedingssupplementen.

Uit de kamervragen

Veel van de ingrediënten in deze producten zijn zogenaamde ´botanicals´
(voornamelijk kruiden). Voor deze categorie heeft de Europese Commissie nog
geen besluit genomen over de ingediende claims. Tot die tijd mogen deze claims
nog gebruikt worden. Uitzondering hierop zijn medische claims, die altijd verboden
zijn. Daar is bij de claim ´vergroting van de borstomvang´ geen sprake van.

Conclusie Fenegriek

Door het gebruik van Fenegriek, gaan je borsten niet groeien. Er is geen enkel bewijs dat deze pillen je borsten laten groeien. Het is simpel weg gewoon rotzooi!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in