Fenegriek Review en Ervaringen: Grotere Borsten of toch niet?

Fenegriek Review en Ervaringen: Grotere Borsten of toch niet?
Fenegriek Review en Ervaringen: Grotere Borsten of toch niet?

Lees in ons artikel waarom je Fenengriek niet moet kopen om grotere borsten te krijgen.

Ingrediënten

Fenegriekzaadextract

Fenegriek is een eenjarige plant uit de familie Fabaceae, met bladeren bestaande uit drie kleine obovate tot langwerpige blaadjes. Het wordt wereldwijd geteeld als een semi-aride gewas. De zaden en bladeren zijn veel voorkomende ingrediënten in gerechten uit het Indiase subcontinent en worden al sinds de oudheid gebruikt als culinair ingrediënt. Het gebruik ervan als voedselingrediënt in kleine hoeveelheden is veilig.

Hoewel het ooit een folk remedie is voor een onvoldoende melkproductie bij het zogen, is er geen goed bewijs dat fenegriek effectief of veilig is voor dit gebruik. Er is geen goed bewijs dat het nuttig is in traditionele praktijken voor de behandeling van dysmennorhee, ontsteking, diabetes of een menselijke aandoening.

Fenegriek voedingssupplementen worden vervaardigd uit poedervormige zaden in capsules, losse poeders, thee en vloeibare extracten in veel landen. Poeders kunnen ook worden gebruikt als een actueel medicijn of verband voor huidwonden of eczeem. Er is geen bewijs van hoge kwaliteit dat deze producten klinisch effectief zijn.

Er is enig wetenschappelijk onderzoek naar fenegriek gedaan, maar over het algemeen is het bewijs voor de werkzaamheid en veiligheid van het gebruik van fenegriek als voedingssupplement beperkt. Sommige studies hebben aangetoond dat fenegriek mogelijk enig voordeel kan bieden bij het verbeteren van de bloedsuikerspiegel en de insulinegevoeligheid, maar er is meer onderzoek nodig om deze resultaten te bevestigen.

Er is geen wettenschappelijk bewijs voor de vraag of fenegriek veilig en effectief is om dysmenorroe te verlichten of borstvoeding tijdens borstvoeding te verbeteren. Studies van fenegriek worden gekenmerkt als variabel, slecht experimenteel ontwerp en kwaliteit, waaronder een klein aantal proefpersonen, het niet beschrijven van methoden, inconsistentie en duur van de dosering en het niet registreren van bijwerkingen.

Omdat onderzoek naar mogelijke biologische effecten van het consumeren van fenegriek geen hoogwaardig bewijs heeft opgeleverd voor de gezondheid of het anti-ziekte-effect, is fenegriek niet goedgekeurd of aanbevolen voor klinisch gebruik door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

Er zijn ook enkele studies die suggereren dat fenegriek enige voordelen kan hebben bij het verlichten van menstruatiepijn, het verbeteren van de borstvoeding en het verminderen van ontstekingen, maar de kwaliteit van het bewijs is over het algemeen zwak en er zijn geen overtuigende resultaten.

Over het algemeen is er meer hoogwaardig onderzoek nodig om de werkzaamheid en veiligheid van het gebruik van fenegriek als voedingssupplement te beoordelen en eventuele gezondheidsvoordelen te bevestigen. Het is altijd verstandig om een arts te raadplegen voordat u nieuwe supplementen of behandelingen probeert, vooral als u een medische aandoening heeft of andere medicijnen gebruikt.

Bronnen:

  1. Fenugreek – Wikipedia
  2. The Encyclopedia of Herbs: A Comprehensive Reference to Herbs of Flavor and … – Thomas DeBaggio, Arthur O. Tucker – Google Boeken
  3. Fenugreek | NCCIH (nih.gov)
  4. Dietary supplements for dysmenorrhoea – PubMed (nih.gov)
  5. Oral galactagogues (natural therapies or drugs) for increasing breast milk production in mothers of non-hospitalised term infants – PubMed (nih.gov)

Claim Fenegriek

Er is momenteel geen wetenschappelijk bewijs dat het consumeren van fenegriek leidt tot grotere borsten bij vrouwen die geen borstvoeding geven. Het idee dat fenegriek de borstgrootte kan vergroten is een veel voorkomende misvatting die niet wordt ondersteund door bewijs. Als iemand geïnteresseerd is in het vergroten van de borstgrootte, is het belangrijk om met een gekwalificeerde zorgverlener te spreken over de beschikbare opties en de mogelijke risico’s en voordelen van elke behandeling te bespreken. Het is ook belangrijk om kritisch te kijken naar beweringen over natuurlijke remedies en supplementen en om te onthouden dat niet alle producten veilig of effectief zijn.

Ervaringen met Fenegriek

Er zijn al diverse artikelen geschreven over borstvergrotende werking van Fenegiek en Probreast. Trosradar heeft er regelmatig aandacht aan besteed. Foodlog heeft een goed artikel, die het lezen waard is. Na de uitzending van Radar zijn er kamervragen gesteld, hierdoor wordt er strakker toezicht gehouden op de markt van voedingssupplementen.

Uit de kamervragen

Veel van de ingrediënten in deze producten zijn zogenaamde ´botanicals´
(voornamelijk kruiden). Voor deze categorie heeft de Europese Commissie nog
geen besluit genomen over de ingediende claims. Tot die tijd mogen deze claims
nog gebruikt worden. Uitzondering hierop zijn medische claims, die altijd verboden
zijn. Daar is bij de claim ´vergroting van de borstomvang´ geen sprake van.

Conclusie Fenegriek

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van fenegriek of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in