Experts waarschuwen na dood vrouw: Detox kuur, geen effect en gevaarlijk

Experts waarschuwen na dood vrouw: Detox kuur, geen effect en gevaarlijk
Experts waarschuwen na dood vrouw: Detox kuur, geen effect en gevaarlijk

Een Belgische vrouw is in Nederland gestorven tijdens een detox kuurOntgiften, drainage, ontslakken is de in de natuurgeneeskunde gebezigde term voor het intern reinigen van het lichaam van afvalstoffen of gifstoffen.

Industrie van Detox producten

Hoewel het lichaam beschikt over een zelfgenezend vermogen en het vermogen om zich te ontdoen van gif- en afvalstoffen door de lever en de nieren, veronderstelt men in de natuurgeneeskunde dat dit ondersteund kan worden door ontgiftingstherapieën.

Er bestaat een hele industrie van “detox” producten die geen enkel bewezen effect hebben en die meestal niet aangeven welke gifstoffen ze zogezegd uit het lichaam zouden verwijderen.

Een Detox kuur heeft geen enkele effect op je gezondheid. Het gebruik van sommige Detox kuren kan zelfs gevaarlijk zijn, voor je gezondheid.

Wat houdt een Detoxkuur eigenlijk in?

Ontgifting (vaak afgekort tot detox en soms lichaamsreiniging genoemd) is een soort alternatieve geneeskundige behandeling die tot doel heeft het lichaam te ontdoen van niet-gespecificeerde “toxines” – stoffen waarvan voorstanders beweren dat ze zich in het lichaam hebben opgehoopt en die op korte of lange termijn ongewenste effecten hebben. termijneffecten op de individuele gezondheid.

Activiteiten die gewoonlijk worden geassocieerd met ontgifting zijn onder meer diëten, vasten, uitsluitend consumeren of vermijden van specifieke voedingsmiddelen (zoals vetten, koolhydraten, fruit, groenten, sappen, kruiden of water), colonzuivering, chelatietherapie en het verwijderen van tandvullingen die amalgaam bevatten.

Detox diëten

Detox diëten zijn voedingsplannen die beweren ontgiftende effecten te hebben. Het algemene idee suggereert dat de meeste voedingsmiddelen verontreinigingen bevatten: ingrediënten die onnodig worden geacht voor het menselijk leven, zoals smaakversterkers, kleurstoffen voor levensmiddelen, pesticiden en conserveermiddelen.

Wetenschappers, diëtisten en artsen, hoewel ze over het algemeen korte “detox-diëten” als onschadelijk beschouwen  (tenzij de resultaten van een voedingstekort), betwisten vaak de waarde en noodzaak van “detox-diëten”, vanwege een gebrek aan ondersteunend feitelijk bewijs of een coherente redenering .

In gevallen waarin een persoon aan een ziekte lijdt, kan het geloof in de werkzaamheid van een Detox dieet leiden tot vertraging of het niet zoeken naar een effectieve behandeling.

Lees Tips

  1. https://www.telegraaf.nl/nieuws/931634356/experts-waarschuwen-na-dood-belgische-vrouw-kuren-doen-niks-of-zijn-gevaarlijk
  2. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1556348434/belgische-vrouw-35-om-het-leven-gekomen-bij-detox-sessie-in-gelderland
  3. https://dvhn.nl/extra/Experts-waarschuwen-na-dood-Belgische-vrouw-%E2%80%99Kuren-doen-niks-of-zijn-gevaarlijk%E2%80%99-27606769.html
  4. https://www.ad.nl/buitenland/belgische-35-overlijdt-tijdens-detoxkuur~a608f78f/
  5. https://www.gva.be/cnt/dmf20220411_91854157

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in