Katja Callens. Ervaringen met het Mentale Dieet Plan en TURBO Plan !

Katja Callens is een fictief persoon en bestaat niet
Katja Callens is een fictief persoon en bestaat niet

Katja Callens biedt een aantal producten aan over afvallen. Na aanleiding van een aantal emails van bezoekers van onze website, geven wij een review over het mentale dieetplan en TURBO Plan !

Katja Callens is een fictief persoon

Op z.g.n. Dieet en afval websites duikt regelmatig het dieetplan van Katja Callens op. Zij s geen echte persoon, maar een fictief persoon[1]. Dit is gedaan om marketing technische redenen. Een fictieve aantrekkelijke slanke dame, die nooit ouder wordt verkoopt altijd goed. Katja Callens beweerd gewichtsconsulente te zijn en ervaringsdeskundige.

Het is onbekend of de makers een achtergrond hebben als gewichtsconsulent.

De Claim van Katja Callens over het product het Mentale Dieet plan

Volgens de website start je met mentaal coaching traject waarin je, aan de hand met mentale oefening leert om je voedingsgewoonte te verbeteren. Je dient mentaal de juiste gedachten te hebben over eten, voedsel, en beweging om succesvol te kunnen afslanken.

De aannames en stellingen

 1. Een Calorie Arm Dieet werkt niet
 2. Fitness en Fitness Toestellen werken niet
 3. STOP met fitness als je wil succesvol wil afslanken
 4. Dé reden waarom je niet kan afvallen door minder te gaan eten ( met bv. een caloriearm dieet) is omdat je metabolisme ontdekt dat er een serieuze vermindering is van calorieën waardoor het zichzelf gaat AANPASSEN om minder calorieën te gaan verbranden

Een gewichtsconsulent zal bovenstaande niet aan een client vertellen, tenzij deze persoon een kwakzalver is. Een gewichtsconsulent zal voor jou een voedings- en beweegadvies aanmeten opstellen. Zonder wetenschappelijk bewijs beweerd deze fictieve persoon allerlei zaken. Dit helpt mensen niet om af te vallen.

Private Label Rights

Het bedrijf koopt volgens ons, in het buitenland producten over afvallen, vertaald deze en vervolgens worden deze aangeboden op de Nederlands en Belgische markt onder de fictieve naam van Katja Callens. Deze producten worden Private Label Rights (PLR) genoemd. Na de aankoop mag je deze aanpassen en verder verkopen.

TURBO Actie Plan Katja Callens

Het TURBO Actie Plan is een ‘drastisch’ plan voor drastische resultaten zoals 5kg tot 17kg overtollig vet verbranden[2] binnen de 14 dagen zonder joJO-effect. Dit is niet geloofwaardig. Niemand valt binnen 14 dagen 17kg af. Dit is lichamelijk onmogelijk.

Wetenschappelijk bewijs

Er is geen wetenschappelijk bewijs beschikbaar dat het Turbo Actie Plan van Katja Callens werkt of dat het effectiever is dan andere methoden voor gewichtsverlies. Het is altijd belangrijk om voorzichtig te zijn met diëten en afslankprogramma’s die beweren snel gewichtsverlies te bieden, omdat deze niet altijd gezond of duurzaam zijn. Het is raadzaam om professioneel advies te vragen voordat u begint met een nieuw dieet- of trainingsprogramma.

Werkt het ook?

Wij kunnen geen wetenschappelijk bewijs vinden dat het TURBO Actie Plan van Katja Callens werkt. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op gewichtsverlies, en het is belangrijk om een gezonde en duurzame aanpak te hebben die is gebaseerd op gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging. Het is altijd belangrijk om kritisch te zijn over claims van snelle resultaten en om te zoeken naar bewijs om deze te ondersteunen.

Stof tot nadenken

 • Er zijn veel websites die over Katja Callens schrijven. Ze schrijven het product de hemel in. De reden hiervoor is geld, deze websites verdienen geld aan de verkoop van het mentale dieetplan en andere digitale producten (ebooks).
 • diëtisten en gewichtsconsulenten zullen, dit product nooit ondersteunen vanuit hun professionele houding en werkwijze.
 • Als het zo goed werkt, waarom nemen artsen, diëtisten en gewichtsconsulenten, niet deze mentale werkwijze over.

Conclusie

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat het Mental Dieet Plan effectief is voor gewichtsverlies op lange termijn. Bovendien bevat het plan enkele onrealistische en mogelijk schadelijke claims en aanbevelingen, zoals de belofte van snel gewichtsverlies en beperking van de inname van koolhydraten. Het is daarom niet aan te raden om het Mental Dieet Plan te volgen zonder eerst een arts of diëtist te raadplegen en op zoek te gaan naar meer wetenschappelijk onderbouwde methoden voor gewichtsverlies en een gezonde levensstijl.


Referenties

[1]https://inforeviews.nl/review-het-dash-dieet-plan-katja-callens/”
[2]https://www.hetmentaledieetplan.com/oto-mdp-blog/

 

11 REACTIES

 1. Ik wilde dit graag een keer proberen en heb dus het 6 maanden plan aangeschaft. Ik kreeg alles in de mail voor 12-weken (ik dacht zelf dat ik 3 maanden had gedaan om te proberen maar blijkbaar is het 6 maanden) maar ik heb daarna niks meer gehad. Heb er ook niet meer bij stil gestaan want ik dacht dat het eenmalig was… maar in April dit jaar werd opeens weer het bedrag afgeschreven en blijkbaar ben ik op een slinkse manier aan een abonnement gekoppeld. Ik dacht nog ik weet van niks, wat dom van mij! Maar ik lees op klacht.nl dat er meer mensen zijn die er niks van wisten, dus let goed op als je iets wil bestellen en stuur gelijk een mail erachter aan dat je het abonnement wenst stop te zetten. Ik heb ze gemaild en er werd wel gereageerd maar ja, betalen zal ik en ze zegt dat het ook erg duidelijk aangegeven wordt bij de aankoop, maar dat is een leugen en ik schaar dit dus onder oplichting. Voor mij nooit meer iets van Callens (gebruikt ook meerdere email adressen, het zijn denk ik meerdere personen). Al met al een mooie oplichtingsclub!

 2. Wie weet wie er achter deze Katja Callens schuilt? En waar de firma is gehuisvest?
  De producten worden verstuurd via een pakketdienst in Dordrecht.
  Weet iemand haar KvK nummer?

 3. Ik heb iets besteld bij ketogeen.com ook van Katja Callens of wie dat dan mogen zijn. Tot mijn schrik blijkt dit een abonnement te zijn, ik heb geprobeerd dit te stoppen, maar dit blijft doorgaan.

 4. Als je niet afvalt, dan ben je mentaal niet goed. Rare uitgangspunt van deze dame. Het is geen oplichting, zou ik denken, omdat ze een andere zienswijze heeft. Maar hoe kan ze dan gewichtscoach zijn, als ze de regels niet weet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in