Ervaringen met Helix Original om gewrichtspijn of Artritis te verminderen 5/5 (2)

0
996
Medication pill in a row against a wood background. White pill bottle
Ervaringen met Helix Original om gewrichtspijn of Artritis te verminderen

Als het op Televisie is geweest dan werkt het is vaak de reclameboodschap die aan veel kijkers wordt meegeven. De reclameboodschap is als je Helix Original gebruikt dan merk je binnen 3 tot 4 weken een verlichting van de pijn en kun je vlotter bewegen[1]. Je gewrichtspijn of Artritis vermindert, echter zonder bewijs.

De claim is: Uw gewrichten zullen minder stijf zijn, u zult vlotter bewegen en een echte verlichting van de pijn ervaren.

Het gaat om een voedingssupplement[2] dat claimt dat het gewrichtsstijfheid aanpakt. Echter er wordt geen enkel bewijs geleverd dat dit werkt. Op voedingssupplementen[3] en kruidenpreparaten is Verordening (EG) nr. 1924/2006 van toepassing. Hierin staat dat voedingsclaims en gezondheidsclaims alleen onder bepaalde voorwaarden op voedingssupplementen en kruidenpreparaten mogen staan. Medische claims zijn niet toegestaan op voedingssupplementen en andere levensmiddelen.

Een medische claim is een bewering over het voorkomen, behandelen of genezen van een ziekte. Zulke claims die aan levensmiddelen een geneeskrachtige werking toeschrijven zijn verboden[4].

Advertisement

Wat voor Ingrediënten bevat Helix Original :

  1. Slakpoeder

Geen bewijs over werkzaamheid kunnen vinden

  1. boswellia,

Geen bewijs over werkzaamheid kunnen vinden

  1. kurkuma

Er is veel in vitro onderzoek en dierexperimenteel onderzoek gedaan naar de mogelijk gezondheidsbevorderende en genezende werking van curcumine, maar desondanks heeft curcumine in de dagelijkse medische praktijk geen plaats vanwege het ontbreken van bewijzen omtrent de werkzaamheid.[5]

Als ik de website ReumaNederland raadpleeg deze geeft aan dat van meeste voedingssupplementen en kruidenmiddelen niet is aangetoond dat ze iets tegen je klachten kunnen doen. Ik denk dat dit voor Helix Orginal dit ook van toepassing is.

Conclusie

De claim wordt niet ondersteund door wetenschappelijk bewijs. In de verkooptekst staat een claim zonder enige bewijsvoering. Als er geen bewijsvoering wordt geleverd, dan zou ik niet kopen. Als je niet zeker bent van je zaak, raadpleeg dan jou arts of specialist over dit voedingssupplement.

Als ik artrose of gewrichtspijn zou heb, ga ik naar de huisarts. Hier krijg ik een goed advies en juiste behandeling en medicatie!

Refertes

[1] https://www.bol.com/nl/p/helix-bij-gewrichtspijn-30-capsules/9200000078023188/
[2] Voedingssupplementen | Voedingscentrum
[3] Overzicht regels voedingssupplementen en kruidenpreparaten | Voedingssupplementen en kruidenpreparaten | NVWA
[4] Omschrijving 3 hoofdcategorieën claims levensmiddelen | Claims levensmiddelen | NVWA
[5] https://nl.wikipedia.org/wiki/Curcumine

Please rate this

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here