Ervaringen met Helix Original om gewrichtspijn of Artritis te verminderen

Ervaringen met Helix Original om gewrichtspijn of Artritis te verminderen
Ervaringen met Helix Original om gewrichtspijn of Artritis te verminderen

Als het op Televisie is geweest, dan werkt het, is vaak de reclameboodschap die aan veel kijkers wordt meegeven. De reclameboodschap is als je Helix Original gebruikt dan merk je binnen 3 tot 4 weken een verlichting van de pijn en kun je vlotter bewegen[1]. Je gewrichtspijn of Artritis vermindert, echter zonder bewijs.

Claim Helix Original

De claim is: Uw gewrichten zullen minder stijf zijn, u zult vlotter bewegen en een echte verlichting van de pijn ervaren.

Het gaat om een voedingssupplement[2] dat claimt dat het gewrichtsstijfheid aanpakt. Echter er wordt geen enkel bewijs geleverd dat dit werkt. Op voedingssupplementen[3] en kruidenpreparaten is Verordening (EG) nr. 1924/2006 van toepassing. Hierin staat dat voedingsclaims en gezondheidsclaims alleen onder bepaalde voorwaarden op voedingssupplementen en kruidenpreparaten mogen staan. Medische claims zijn niet toegestaan op voedingssupplementen en andere levensmiddelen.

Een medische claim is een bewering over het voorkomen, behandelen of genezen van een ziekte. Zulke claims die aan levensmiddelen een geneeskrachtige werking toeschrijven zijn verboden[4].

Wat is de claim

De claim van Helix Original is dat het kan helpen bij het verminderen van gewrichtspijn en het verbeteren van de mobiliteit van de gewrichten. De fabrikant beweert dat het supplement een unieke combinatie van ingrediënten bevat, waaronder collageen, glucosamine, chondroïtine, hyaluronzuur en kruidenextracten, die samenwerken om de gewrichtsgezondheid te bevorderen. Het supplement wordt gepromoot als een natuurlijke en veilige manier om gewrichtspijn te verminderen en de mobiliteit van de gewrichten te verbeteren zonder bijwerkingen.

Echter, het is belangrijk om te onthouden dat de effectiviteit van voedingssupplementen kan variëren en dat ze niet geschikt zijn voor iedereen. Het is altijd raadzaam om medisch advies in te winnen voordat u een nieuw voedingssupplement gaat gebruiken, vooral als u al medicatie gebruikt of gezondheidsproblemen heeft.

Ingrediënten Helix Original

Wat voor Ingrediënten bevat Helix Original :

  1. Slakpoeder

Geen bewijs over werkzaamheid kunnen vinden

  1. boswellia,

Geen bewijs over werkzaamheid kunnen vinden

  1. kurkuma

Er is veel in vitro onderzoek en dierexperimenteel onderzoek gedaan naar de mogelijk gezondheid bevorderende en genezende werking van curcumine, maar desondanks heeft curcumine in de dagelijkse medische praktijk geen plaats vanwege het ontbreken van bewijzen omtrent de werkzaamheid.[5]

Als ik de website ReumaNederland raadpleeg deze geeft aan dat van meeste voedingssupplementen en kruidenmiddelen niet is aangetoond dat ze iets tegen je klachten kunnen doen. Ik denk dat dit ook voor Helix Orginal van toepassing is.

Werkt het?

De fabrikant beweert dat Helix Original kan helpen bij het verbeteren van de gewrichtsgezondheid, het verminderen van gewrichtspijn en het verbeteren van de mobiliteit van de gewrichten. Sommige van de ingrediënten in het supplement, zoals glucosamine en chondroïtine, worden vaak gebruikt als voedingssupplementen voor de gewrichtsgezondheid.

Het is moeilijk om te bepalen of de fabrikant de claim van Helix Original kan waarmaken zonder de resultaten van klinische studies te kennen. Er is enig bewijs dat sommige van de ingrediënten in Helix Original, zoals glucosamine en chondroïtine, kunnen helpen bij het verminderen van gewrichtspijn en het verbeteren van de mobiliteit van de gewrichten. Er zijn echter geen garanties dat deze effecten zullen optreden bij alle gebruikers van het supplement.

Hoewel sommige van de ingrediënten in Helix Original mogelijk kunnen helpen bij het bevorderen van de gezondheid van de gewrichten, is het belangrijk om te onthouden dat voedingssupplementen geen vervanging zijn voor een gezonde levensstijl en dat regelmatige lichaamsbeweging en een gebalanceerd dieet de meest effectieve manieren zijn om de gezondheid van de gewrichten te verbeteren.

Als u last heeft van gewrichtspijn, is het belangrijk om een arts te raadplegen om de oorzaak van de pijn te achterhalen en de beste behandelingsopties te bespreken. Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn met het gebruik van voedingssupplementen en altijd medisch advies in te winnen voordat u ze gebruikt, vooral als u al medicatie gebruikt of gezondheidsproblemen heeft.

Conclusie

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van Helix Original of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.

Als ik artrose of gewrichtspijnklachten zou krijgen, ga ik naar de huisarts. Hier krijg ik een goed advies en juiste behandeling en medicatie!

Wij stellen je mening of ervaring op prijs. Deze kun je achter laten in de reacties.

Refertes

[1] https://www.bol.com/nl/p/helix-bij-gewrichtspijn-30-capsules/9200000078023188/
[2] Voedingssupplementen | Voedingscentrum
[3] Overzicht regels voedingssupplementen en kruidenpreparaten | Voedingssupplementen en kruidenpreparaten | NVWA
[4] To claim or not to claim… (vakbladvoedingsindustrie.nl)
[5] https://nl.wikipedia.org/wiki/Curcumine


Aanvullingen Verkoopfilm Youtube

3 REACTIES

  1. Als je artrose zou hebben zou je dit voor 100% willen proberen. De huisarts kan niks voor je betekenen. Er is geen medicatie tegen artrose. Het geneest nooit maar verergert. Ik vind je bericht kort door de bocht, jij weet niet wat de pijn inhoudt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in