Ervaringen met Helix Original om gewrichtspijn of Artritis te verminderen

Ervaringen met Helix Original om gewrichtspijn of Artritis te verminderen
Ervaringen met Helix Original om gewrichtspijn of Artritis te verminderen

Als het op Televisie is geweest, dan werkt het, is vaak de reclameboodschap die aan veel kijkers wordt meegeven. De reclameboodschap is als je Helix Original gebruikt dan merk je binnen 3 tot 4 weken een verlichting van de pijn en kun je vlotter bewegen[1]. Je gewrichtspijn of Artritis vermindert, echter zonder bewijs.

Claim Helix Original

De claim is: Uw gewrichten zullen minder stijf zijn, u zult vlotter bewegen en een echte verlichting van de pijn ervaren.

Het gaat om een voedingssupplement[2] dat claimt dat het gewrichtsstijfheid aanpakt. Echter er wordt geen enkel bewijs geleverd dat dit werkt. Op voedingssupplementen[3] en kruidenpreparaten is Verordening (EG) nr. 1924/2006 van toepassing. Hierin staat dat voedingsclaims en gezondheidsclaims alleen onder bepaalde voorwaarden op voedingssupplementen en kruidenpreparaten mogen staan. Medische claims zijn niet toegestaan op voedingssupplementen en andere levensmiddelen.

Een medische claim is een bewering over het voorkomen, behandelen of genezen van een ziekte. Zulke claims die aan levensmiddelen een geneeskrachtige werking toeschrijven zijn verboden[4].

Ingrediënten Helix Original

Wat voor Ingrediënten bevat Helix Original :

  1. Slakpoeder

Geen bewijs over werkzaamheid kunnen vinden

  1. boswellia,

Geen bewijs over werkzaamheid kunnen vinden

  1. kurkuma

Er is veel in vitro onderzoek en dierexperimenteel onderzoek gedaan naar de mogelijk gezondheid bevorderende en genezende werking van curcumine, maar desondanks heeft curcumine in de dagelijkse medische praktijk geen plaats vanwege het ontbreken van bewijzen omtrent de werkzaamheid.[5]

Als ik de website ReumaNederland raadpleeg deze geeft aan dat van meeste voedingssupplementen en kruidenmiddelen niet is aangetoond dat ze iets tegen je klachten kunnen doen. Ik denk dat dit ook voor Helix Orginal van toepassing is.

Conclusie

De claim wordt niet ondersteund door wetenschappelijk bewijs. In de verkooptekst staat een claim zonder enige bewijsvoering. Als er geen bewijsvoering wordt geleverd, dan zou ik niet kopen. Als je niet zeker bent van je zaak, raadpleeg dan jou arts of specialist over dit voedingssupplement.

Als ik artrose of gewrichtspijnklachten zou krijgen, ga ik naar de huisarts. Hier krijg ik een goed advies en juiste behandeling en medicatie!

Wij stellen je mening of ervaring op prijs. Deze kun je achter laten in de reacties.

Refertes

[1] https://www.bol.com/nl/p/helix-bij-gewrichtspijn-30-capsules/9200000078023188/
[2] Voedingssupplementen | Voedingscentrum
[3] Overzicht regels voedingssupplementen en kruidenpreparaten | Voedingssupplementen en kruidenpreparaten | NVWA
[4] To claim or not to claim… (vakbladvoedingsindustrie.nl)
[5] https://nl.wikipedia.org/wiki/Curcumine


Aanvullingen Verkoopfilm Youtube

3 REACTIES

  1. Als je artrose zou hebben zou je dit voor 100% willen proberen. De huisarts kan niks voor je betekenen. Er is geen medicatie tegen artrose. Het geneest nooit maar verergert. Ik vind je bericht kort door de bocht, jij weet niet wat de pijn inhoudt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in