Energetisch Kwantum Therapeut (EKT) Review: Kwakzalverij!

Energetisch Kwantum Therapeut (EKT) Review: Kwakzalverij en onzin!
Energetisch Kwantum Therapeut (EKT) Review: Kwakzalverij en onzin!

De Energetisch Kwantum Therapeut opleiding, prominent geadverteerd op Facebook, belichaamt een zorgwekkend fenomeen in de hedendaagse gezondheidszorg: de verkoop van ongefundeerde, kostbare ’therapieën’. Voor een exorbitant bedrag van €5555 belooft deze opleiding methoden die niet alleen wetenschappelijk twijfelachtig zijn, maar ook ethisch discutabel. De opleiding, die zich vermomt als een pad naar persoonlijke en professionele transformatie, mist elke vorm van geloofwaardige wetenschappelijke onderbouwing, waardoor de kwaliteit en effectiviteit zeer dubieus zijn. Dit is een typisch voorbeeld van moderne kwakzalverij, waarbij kwetsbare individuen worden verleid met holle beloftes en valse hoop, voor een aanzienlijke financiële prijs.

Claim Energetisch Kwantum Therapeut

De opleiding tot Energetisch Kwantum Therapeut (EKT) bij Centrum Sensibel richt zich op het leren geven van levensveranderende sessies aan mensen met emotionele en/of fysieke klachten of aandoeningen. De methodiek combineert diverse healing vormen en therapeutische technieken zoals hypnotherapie, regressie, ontladingstechnieken, innerlijk kind werk, Theta en Delta meditaties, cliëntbegeleiding zelfheling, en meer. Het doel is om cliënten te helpen bij transformatie en (zelf)healing, en hen te leren hoe ze hun eigen zelfhelende vermogens kunnen aanspreken​​.

De opleiding benadrukt de wisselwerking tussen lichaam, emoties, geest/mind en ziel, en de invloed van bewustzijn op energie en werkelijkheid. EKT richt zich op het erkennen, herkennen en transformeren van de emotioneel onderliggende oorzaak van klachten en aandoeningen​​. De sessies omvatten gesprekstechnieken, werk in een verhoogde staat van bewustzijn, en het aanspreken van zelfhelende vermogens​​.

De opleiding is geschikt voor mensen die een eigen praktijk willen starten, voor al gevestigde coaches, therapeuten of healers als aanvulling, en voor mensen werkzaam binnen de reguliere geneeskunde of hulpverlening​​. De studiebelasting is ongeveer 600 uur, op MBO+/HBO niveau​​.

Wetenschappelijk bewijs is er niet!

Hoewel deze opleiding een diepgaande benadering van persoonlijke ontwikkeling en emotionele en fysieke klachten biedt, is het belangrijk op te merken dat de wetenschappelijke basis en erkenning van Energetische Kwantum Therapie als een gevalideerde behandelvorm binnen de reguliere gezondheidszorg ontbreekt. De aanpak en technieken lijken meer gebaseerd op alternatieve geneeswijzen en spirituele overtuigingen dan op gevestigde medisch-wetenschappelijke methoden. Potentiële deelnemers en cliënten moeten zich bewust zijn van deze context en mogelijk het gebrek aan wetenschappelijk onderbouwde bewijzen voor de effectiviteit van deze therapievorm.

Het is kwakzalverij!

Het lijkt erop dat de opleiding tot Energetisch Kwantum Therapeut bij Centrum Sensibel elementen bevat die overeenkomen met kenmerken van kwakzalverij. Hoewel de opleiding diverse healing vormen en therapeutische technieken omvat, zoals hypnotherapie, regressie, en meditatie, en gericht is op het aanspreken van zelfhelende vermogens, ontbreekt er een duidelijke wetenschappelijke basis voor deze methoden​​​​.

Kenmerkend voor kwakzalverij is het presenteren van behandelingen of therapieën alsof ze consistent zijn met de gangbare criteria voor wetenschappelijk onderzoek, terwijl het aantoonbaar is dat ze niet aan deze wetenschappelijke criteria voldoen, met name door verkeerd gebruik van de wetenschappelijke methode. Dit kan ook inhouden dat er geen peer-reviewed studies zijn die de effectiviteit van de methoden ondersteunen, of dat de methoden gebaseerd zijn op onbewezen theorieën of persoonlijke overtuigingen in plaats van op gevestigde wetenschappelijke kennis​​.

Het is belangrijk voor individuen die overwegen zich in te schrijven voor dergelijke opleidingen of therapieën, of cliënten die deze therapieën overwegen, om zich bewust te zijn van de beperkingen en het ontbreken van wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit. Het is altijd raadzaam om bij gezondheidskwesties advies in te winnen bij gekwalificeerde medische professionals en te vertrouwen op behandelingen en therapieën die wetenschappelijk zijn onderbouwd.

Het heeft niets te maken met Kwantumfysica

Energetisch Kwantum Therapie misbruikt de term ‘kwantum’, suggererend dat het raakvlakken heeft met kwantumfysica, terwijl het in werkelijkheid een ongegronde alternatieve geneeswijze betreft. Deze praktijk, die elementen van spirituele en energetische geneeswijzen combineert, probeert onterecht wetenschappelijke geloofwaardigheid te verkrijgen door zich te associëren met kwantumfysica, een complex en gerespecteerd wetenschappelijk veld.

Dit is een kenmerkende strategie van kwakzalverij: het lenen van wetenschappelijke terminologie om onbewezen methoden een schijn van legitimiteit te geven. Dit kan niet alleen misleidend zijn, maar draagt ook bij aan de verspreiding van desinformatie en kan mensen afleiden van bewezen medische behandelingen.

Zie ook: Kwantumfysica en Kwakzalverij gaan niet samen! – Kwantumfysica Blog

Wat is Kwantumfysica

Kwantumfysica, ook bekend als kwantummechanica, is een fundamenteel onderdeel van de moderne fysica dat zich bezighoudt met natuurkundige verschijnselen op de kleinste schaal, de schaal van atomen en subatomaire deeltjes.

Deze tak van de fysica verklaart het gedrag van materie en energie op dit microscopische niveau, waar de klassieke natuurkunde niet toereikend is. Kwantumfysica introduceert concepten zoals de golffunctie, superpositie, en verstrengeling, wat leidt tot fenomenen die afwijken van onze intuïtieve begrip van de werkelijkheid. Deze discipline heeft belangrijke toepassingen in diverse velden, waaronder halfgeleidertechnologie, cryptografie, en medische beeldvorming. Het begrijpen van kwantumfysica heeft geleid tot significante wetenschappelijke en technologische doorbraken.

Wat is kwakzalverij

Kwakzalverij is het promoten en toepassen van medische behandelingen en therapieën die niet wetenschappelijk onderbouwd zijn, vaak zonder bewijs van effectiviteit of veiligheid. Het omvat het gebruik van misleidende praktijken en valse claims om onbewezen methoden als effectief te presenteren. Kwakzalverij kan leiden tot financiële uitbuiting van cliënten en afleiding van legitieme medische zorg. Een voorbeeld hiervan is de Energetisch Kwantum Therapeut opleiding, die technieken aanbiedt zoals energetische healing en hypnotherapie, verhuld in een schijn van wetenschappelijkheid door onterecht gebruik te maken van de term ‘kwantum’. Dergelijke praktijken missen echter een robuuste wetenschappelijke basis en kunnen daarom als kwakzalverij worden beschouwd.

Conclusie

De Energetisch Kwantum Therapeut opleiding staat symbool voor een alarmerende trend in de gezondheidszorg: de verkoop van kostbare, ongegronde ’therapieën’, ongehinderd door enig wetenschappelijk bewijs.

Deze opleiding vraagt een astronomisch bedrag van €5555 en biedt methoden die wetenschappelijk discutabel en ethisch twijfelachtig zijn. Verpakt als een route naar persoonlijke groei en professionele transformatie, mist deze opleiding elke vorm van wetenschappelijke validatie. Dit is exemplarisch voor hedendaagse kwakzalverij, waarbij mensen met valse beloftes en onrealistische verwachtingen worden verleid, ten koste van een aanzienlijke financiële investering.

De opleiding misbruikt tevens de term ‘kwantum’, wat impliceert dat het verband houdt met kwantumfysica, terwijl het feitelijk berust op onbewezen en alternatieve methoden. Dit soort praktijken draagt bij aan de verspreiding van misinformatie en kan mensen afleiden van medische behandelingen die wel wetenschappelijk onderbouwd zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in