Droomsap review en ervaring: Slaap je echt goed hiervan?

Droomsap review en ervaring: Slaap je echt goed hiervan?
Droomsap review en ervaring: Slaap je echt goed hiervan?

DroomSap is een drankje op basis van 17% natuurlijke honing, 7 biologisch geteelde kruiden en een lage dosis doxylamine (3,26mg/ml), een antihistaminicum met een sederend (slaapopwekkend) effect. De kosten voor dit slaapmiddel zijn (inclusief verzendkosten) per stuk €59.90.

Fabrikant

Het bedrijf bevind zich in het buitenland en is gevestigd in Tsjechië. Heeft een Nederlands talige website voor de verkoop.

Ingrediënten

Het hoofdbestandsdeel is Doxylamine. Dit is een over-the-counter antihistaminicum dat wordt gebruikt om symptomen van slaapstoornissen (moeilijk slapen) te behandelen en als antiemetica (om misselijkheid en braken te behandelen).

Het wordt vaak in combinatie met andere ingrediënten, zoals pijnstillers, gebruikt om aandoeningen zoals slapeloosheid of verkoudheid te behandelen. Doxylamine werkt door de werking van histamine te blokkeren, een stof in het lichaam die symptomen zoals jeuk, neusloop en waterige ogen kan veroorzaken. Het is belangrijk om de aanbevolen doseringen te volgen en om met uw arts te praten voordat u doxylamine inneemt als u onderliggende medische aandoeningen heeft of andere medicijnen gebruikt.

Doxylamine is een antihistaminicum dat ook als sedativum wordt gebruikt en de dosering kan variëren afhankelijk van het product en de aandoening die wordt behandeld. In het geval van DroomSap ligt de dosering van doxylamine op ongeveer 6,5 mg bij inname van 2 ml van het product.

De kruiden die worden gebruikt in DroomSap worden geselecteerd vanwege hun rustgevende eigenschappen.

 1. Haver: Haver wordt gebruikt om de geest te kalmeren en te helpen bij het vinden van slaap. Het bevat mineralen en vitaminen die kunnen helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit.
 2. Hop: Hop wordt traditioneel gebruikt om te helpen bij slaapproblemen en om de geest te kalmeren. Het bevat verbindingen die helpen bij het verminderen van spanning en angst.
 3. Maretak: Maretak bevat verbindingen die helpen bij het verminderen van stress en angst en bij het bevorderen van rust en slaap.
 4. Meidoorn: Meidoorn wordt gebruikt om de geest te kalmeren en te helpen bij het vinden van slaap. Het bevat verbindingen die helpen bij het verminderen van stress en angst.
 5. Paardenkastanje: Paardenkastanje bevat verbindingen die helpen bij het verminderen van stress en angst en bij het bevorderen van rust en slaap.
 6. Passiflora: Passiflora wordt gebruikt om te helpen bij slaapproblemen en om de geest te kalmeren. Het bevat verbindingen die helpen bij het verminderen van spanning en angst.
 7. Slaapmutsje: Slaapmutsje wordt traditioneel gebruikt om te helpen bij slaapproblemen en om de geest te kalmeren. Het bevat verbindingen die helpen bij het verminderen van spanning en angst.

Bijwerkingen

Zoals bij elk medicijn, kunnen bijwerkingen optreden bij het gebruik van doxylamine. Hieronder staan enkele veelvoorkomende bijwerkingen:

 1. Slaperigheid: Slaperigheid is de meest voorkomende bijwerking van doxylamine en kan leiden tot verminderde alertheid en concentratie gedurende de dag.
 2. Droge mond: Doxylamine kan leiden tot een droge mond, wat ongemak kan veroorzaken.
 3. Hoofdpijn: Sommige mensen kunnen hoofdpijn ervaren na het gebruik van doxylamine.
 4. Verstoorde maag: Doxylamine kan maag- en darmklachten veroorzaken, zoals misselijkheid, braken en diarree.
 5. Verhoogde hartslag: Bij sommige mensen kan doxylamine leiden tot een verhoogde hartslag.
 6. Allergische reacties: Sommige mensen kunnen allergische reacties ervaren na het gebruik van doxylamine, waaronder huiduitslag, zwelling en ademhalingsproblemen.

Het is belangrijk om uw arts te informeren over elke bijwerking die u ervaart na het gebruik van doxylamine. Als u ernstige bijwerkingen ervaart, zoals ademhalingsproblemen of huiduitslag, moet u onmiddellijk medische hulp inroepen.

Is het verslavend?

Doxylamine is niet specifiek ontworpen om verslavend te zijn, maar het kan potentieel afhankelijkheid veroorzaken bij regelmatig en overmatig gebruik. Het is mogelijk om lichte afhankelijkheid te ontwikkelen van het slaapmiddel-effect van doxylamine, waardoor mensen steeds meer nodig hebben om dezelfde slaap-inducerende effecten te bereiken.

Het is belangrijk om de aanbevolen doseringen van doxylamine en andere slaapmiddelen te volgen en om ze niet langer te gebruiken dan aanbevolen door uw arts of vermeld op het etiket. Als u bezorgd bent over afhankelijkheid of andere gezondheidsproblemen, overleg dan altijd met uw arts.

Droomsap kan potentieel gevaarlijk zijn vanwege zijn verslavende werking. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden om te stoppen met het gebruik van slaapmiddelen zoals Droomsap. Als je plotseling stopt met het nemen van slaapmiddelen, kan de slapeloosheid verergeren. Het is aanbevolen om slaapmiddelen af te bouwen onder toezicht van een arts om de gevolgen te beperken,

Ervaringen

De ervaring zijn, dat je in het begin hiervan goed kan slapen, maar om hetzelfde te ervaringen heb je steeds meer nodig.

Mogen producten met Doxylamine worden verkocht in Nederland?

Doxylamine is verboden in Nederland omdat de stof niet is geregistreerd als geneesmiddel volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Hierdoor bestaat er geen handelsvergunning voor producten die doxylamine bevatten.

Bronnen:

 1. Meldingen illegale geneesmiddelen 2019 (rivm.nl)
 2. lareb_rapport_warenwetmiddelen_feb16_08.pdf

 Conclusie

Droomsap een slaapmiddel dat bevat de stof doxylamine en een mix van verschillende kruiden. Doxylamine is verboden in Nederland omdat de stof niet is geregistreerd als geneesmiddel volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Het product heeft een verslavende werking.

2 REACTIES

 1. Ongeveer halfjaar gebruikt, sliep er erg goed door. Merkte wel dat ik steeds meer nodig had om hetzelfde resultaat te bereiken. Nu een poosje mee gestopt. Sliep paar nachten wat minder goed maar nu gelukkig wel weer. Merk dat ik nu minder suf en moe ben overdag en stuk meer energie heb. Mijn advies is dus om het alleen incidenteel te gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in