DR-HO’S Neck Pain Pro ervaringen, werkt dit echt?

DR-HO’S Neck Pain Pro is een apparaat dat volgens de verkoper bijzondere eigenschappen heeft. In de media en op de televisie wordt je constant benaderd over gezondheidsproducten en pijnbestrijding. Als je ooit gezocht hebt op pijnbestrijding krijg je advertenties te zien op facebook en dergelijke. Op televisie heb je vaste blokken op o.a. RTL. Tijdens deze uitzendingen worden allerlei apparaten en middeltjes gepromoot, die behulpzaam zijn tegen een tal van kwalen.

Marketing DR-HO’S Neck Pain Pro

Zo zag ik deze morgen de advertentie van DR-HO’S Neck Pain Pro. Dit bijzondere apparaat dient om je pijn en spanning in je nek en schouders te verlichten en daaruit voortvloeiende hoofdpijn. En het werkt tegen chronische pijn of spierpijn in de onderrug, kuiten, schenen, polsen, handen, knieën en heupen.

Techniek afkomstig van een ex werknemer NASA

De bedenker DR-HO werkte bij NASA en behaalde hij diploma’s op het gebied van acupunctuur en fysiotherapie. Hij gebruikt een academische titel, maar geeft hierbij geen referenties waar deze zijn behaald.

Geen wetenschappelijk bewijs DR-HO’S Neck Pain Pro

Echter er wordt geen bewijs geleverd dat DR-HO’S Neck Pain Pro helpt tegen tal van soorten pijn. Als je de chat opent en vraagt naar bewijs, is het antwoord dat je dit apparaat 30 dagen kan proberen en als het niet werk kan je het terug sturen. Echter dit is niet gratis, want je moet de verzendkosten retour betalen. Het apparaat kost 179 euro en wordt gratis verzonden.

De werking Neck Pain Pro

De Neck Pain Pro werkt op basis van welbekende TENS* therapie; uw huid en spieren worden door stroom geprikkeld wat pijnstilling en doorstroming bevordert. Wat is TENS, dit staat voor Transcutane elektrische zenuwstimulatie  (TENS  of  TNS) is het gebruik van elektrische stroom geproduceerd door een apparaat om de zenuwen te stimuleren voor therapeutische doeleinden[1] .

Het wetenschappelijk bewijs

Er wordt geen bewijs gegeven, er staat alleen dat het na jarenlange ontwikkeling tot stand gekomen en wettenschappelijk theorieën stellen dat therapie met elektrostimulatie op meerdere manieren effectief is. En een opmerking dat wordt verondersteld dat elektrostimulatie ook de bloedcirculatie verbeterd[2]. Het zou ook de productie van endorfine en serotonine stimuleren.

Dit is natuurlijk bewijs van likmevestje!!!

Met elektrostimulatie kun je idd. Spieren trainen[3]. In de medische wereld worden deze apparaten gebruikt om mensen te helpen met een verminderde spierfunctie als gevolg van een medische aandoening, niet om de spieromvang voldoende te vergroten om het uiterlijk te beïnvloeden.[4]

Online zoektocht naar wetenschappelijk bewijs

Als ik zelf ga zoeken op google kom ik de volgende zaken tegen:

 1. Musculoskeletale en nek-/rugpijn. Er is beperkt bewijs om een voordeel van het gebruik van TENS bij chronische musculoskeletale pijn te ondersteunen[5] In onderzoek naar halspijn in 2008 vonden geen klinisch significant voordeel aan TENS voor de behandeling van halspijn in vergelijking met een placebobehandeling. Een evaluatie uit 2010 vond geen bewijs voor het gebruik van TENS voor chronische lage rugpijn[6]. (Transcutane elektrische zenuwstimulatie (TENS) wordt niet aanbevolen voor de behandeling van chronische lage rugpijn (niveau A).)
 2. Transcutane elektrische zenuwstimulatie is een veelgebruikte behandelingsbenadering om acute en chronische pijn te verlichten, maar veel systematische beoordelingen en meta-analyses die klinische studies beoordelen die kijken naar de effectiviteit van het gebruik van TENS om verschillende bronnen van pijn te verminderen, zijn niet overtuigend geweest vanwege een gebrek aan hoogwaardig en onbevooroordeeld bewijs[7]

Er is een schraal bewijs dat Transcutane elektrische zenuwstimulatie (TENS ) op sommige punten werkt, maar dit bewijs is niet overtuigend.

In 2014 werd een TENS apparaat (Cefaly) goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor de preventie van migraine. Het Cefaly-apparaat bleek effectief in het voorkomen van migraineaanvallen in een gerandomiseerde studie[8].

https://www.youtube.com/watch?v=3ZvKvDYC5Hc&t=7s

Disclaimer op DR-HO’S Neck Pain Pro

De verklaringen en producten waarnaar op deze site wordt verwezen9], zijn niet beoordeeld door de FDA. Ze zijn niet bedoeld om een ​​ziekte of aandoening te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. Als u een gezondheidstoestand of bezorgdheid heeft, raadpleeg dan een arts of uw alternatieve zorgverlener. Raadpleeg altijd een arts voordat u uw dieet aanpast, een nieuw product, medicijn, supplement gebruikt of nieuwe oefeningen doet.

Getuigenissen zijn onbetaald en weerspiegelen de persoonlijke ervaringen en meningen van mensen die onze producten hebben gebruikt. Individuele resultaten variëren. Getuigenissen zijn niet bedoeld om te beweren dat dit product kan worden gebruikt om een ​​ziekte te diagnosticeren, behandelen, genezen, verlichten of voorkomen. Vraag altijd advies aan uw arts of een andere gekozen gekwalificeerde zorgverlener als u vragen heeft over een medische aandoening.. Raadpleeg altijd een arts voordat u uw dieet aanpast, een nieuw product, medicijn, supplement gebruikt of nieuwe oefeningen doet.

Conclusie DR-HO’S Neck Pain Pro

Als een verkoper iets verkoopt, moet hij naar mijn mening bewijs kunnen leveren m.b.t. de werking. Als je in een chat vraagt naar referenties moet men deze kunnen leveren. De verkopers kunnen geen bewijs leveren dat dit apparaat werkt. Ik kwam wel een apparaat tegen dat werkt tegen migraine en is goed gekeurd door de FDA. Het wetenschappelijk bewijs dat ik heb gevonden is beperkt, dat DR-HO’S Neck Pain Pro werkt. Ik vind geen overtuigend bewijs over wie DR-HO’S is, en waar hij zijn academische graad heeft behaald.

Als ik de verkoper zou zijn van dit soort apparaten, zou ik zorg dragen voor een duidelijk beschrijving, met de deugdelijke bewijsvoering. Dit is een marketing en verkoopt beter dan een mooi verhaal. De koper moet overtuigd zijn, dat zo’n apparaat werkt. Het apparaat heeft veel weg van kwakzalverij!

Als ik pijnklachten heb, ga ik naar de huisarts, daar ik krijg ik medicijnen of een doorverwijzing naar een specialist. Op grond van bovenstaande zou ik een aankoop niet in overweging nemen.

Refertes

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Transcutaneous_electrical_nerve_stimulation
[2] https://www.tommyteleshopping.com/media/wysiwyg/pdf/2020-03-05_DRHO_Neck_Pain_Pro_Manual_Online.pdf
[3] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27748503/
[4] https://www.fda.gov/medical-devices/consumer-products/electronic-muscle-stimulators
[5] https://journals.lww.com/pain/Abstract/2007/07000/Efficacy_of_electrical_nerve_stimulation_for.20.aspx
[6] https://n.neurology.org/content/74/2/173
[7] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8094447/
[8] https://orbi.uliege.be/handle/2268/216189
[9] https://drhonow.com/en_int/about-dr-michael-ho

9 REACTIES

 1. Devices lacking prescription legend or otherwise not in compliance with 21 CFR 801.109:

  “The article is subject to refusal of admission pursuant to Section 801(a)(3) in that it appears to be a prescription device labeled for lay use, and thus lacks adequate directions for its use [Misbranded, 502(f)(1)].”

  OASIS charge code – RX DEVICE

  Devices with inappropriate claims:

  “The article is subject to refusal of admission pursuant to section 801(a)(3) in that it appears to lack adequate directions for its intended use [Misbranded, 502(f)(1)].”

  OASIS charge code – DIRECTIONS

  Devices with labeling claims that are false and misleading:

  “The article is subject to refusal of admission pursuant to section 801(a)(3) in that its labeling appears to be false or misleading [Misbranded, 502(a)].”

  OASIS charge code – FALSE

  Devices marketed without premarket notification:

  “The article is subject to refusal of admission pursuant to Section 801(a)(3) in that it appears that a premarket notification was not submitted pursuant to section 510(k) [Misbranded, 502(o)].”

  OASIS charge code – NO 510(K)

  Charges may be combined as appropriate.

  Note: Depending on the actual electromechanical configuration of the device it may also be misbranded within the meaning of Section 502(f)(2).
  List of firms and their products subject to Detention without Physical Examination (DWPE) under this Import Alert (a.k.a. Red List)

  https://www.accessdata.fda.gov/cms_ia/importalert_240.html

 2. Als het zou werken, dan zou je toch zo’n apparaat bij de dokter krijgen, dit is goedkoper dan geneesmiddelen. Het zou een enorme besparing opleveren voor de gezondheidszorg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in