DR-HO’S Neck Pain Pro review en ervaringen, werkt dit echt?

DR-HO’S Neck Pain Pro is een innovatief apparaat dat ontworpen is met de belofte van het verlichten van nekpijn. Gezien de enorme hoeveelheid reclame die we tegenwoordig tegenkomen – zowel op televisie als online – is het begrijpelijk dat consumenten kritisch en voorzichtig zijn bij het kiezen van gezondheidsproducten. Wanneer je online informatie opzoekt over pijnbestrijding, word je al snel overspoeld met advertenties op sociale media platforms zoals Facebook. Ook op televisie, met name op zenders zoals RTL, zijn er specifieke tijdsblokken gewijd aan het promoten van gezondheidsproducten.

DR-HO’s Neck Pain Pro onderscheidt zich door de toepassing van geavanceerde technologieën. Het apparaat integreert TENS (Transcutane Elektrische Zenuwstimulatie) en EMS (Elektrische Spierstimulatie) technologieën. Deze zijn gericht op het stimuleren van de spieren in de nek en schouders, wat niet alleen helpt bij het verlichten van pijn en spanning, maar ook de bloedcirculatie bevordert. Het is altijd raadzaam om bij interesse in dergelijke producten grondig onderzoek te doen en eventueel advies in te winnen bij medische professionals.

Techniek afkomstig van een ex werknemer NASA?

Dr. Michael Ho, de oprichter van DR-HO’s, wordt soms genoemd in verband met werkzaamheden als consultant voor NASA in de jaren ’90, waar hij betrokken zou zijn geweest bij de ontwikkeling van medische technologieën gericht op de gezondheid van astronauten in de ruimte. Echter, er zijn geen openbaar bekende gegevens die deze bewering ondersteunen. Het is van essentieel belang om dergelijke informatie onafhankelijk te verifiëren. Dr. Ho heeft een achtergrond in acupunctuur en fysiotherapie en is gespecialiseerd in het behandelen van pijn en spieraandoeningen.

Er heerst enige controverse en onduidelijkheid over de academische kwalificaties van Dr. Ho. Het is onbekend welke specifieke diploma’s hij heeft behaald. Er zijn bronnen die suggereren dat hij een doctoraat in chiropractie heeft, terwijl anderen beweren dat hij is opgeleid als fysiotherapeut. Ongeacht zijn academische achtergrond, is het cruciaal om te begrijpen dat iemands academische referenties niet per se een afspiegeling zijn van de kwaliteit van de producten of diensten die zij aanbieden.

Het wetenschappelijk bewijs

De Neck Pain Pro werkt op basis van welbekende TENS* therapie; uw huid en spieren worden door stroom geprikkeld wat pijnstilling en doorstroming bevordert. Wat is TENS, dit staat voor Transcutane elektrische zenuwstimulatie  (TENS  of  TNS) is het gebruik van elektrische stroom geproduceerd door een apparaat om de zenuwen te stimuleren voor therapeutische doeleinden[1] .

Er wordt geen bewijs gegeven, er staat alleen dat het na jarenlange ontwikkeling tot stand gekomen en wetenschappelijk theorieën stellen dat therapie met elektrostimulatie op meerdere manieren effectief is. En een opmerking dat wordt verondersteld dat elektrostimulatie ook de bloedcirculatie verbeterd[2]. Het zou ook de productie van endorfine en serotonine stimuleren.

Met elektrostimulatie kun je idd. Spieren trainen[3]. In de medische wereld worden deze apparaten gebruikt om mensen te helpen met een verminderde spierfunctie als gevolg van een medische aandoening, niet om de spieromvang voldoende te vergroten om het uiterlijk te beïnvloeden.[4]

Elektrostimulatie kan de bloedcirculatie verbeteren, maar het effect ervan kan variëren afhankelijk van de specifieke toepassing en het doel van de elektrostimulatie.

Bij elektrische spierstimulatie (EMS), een vorm van elektrostimulatie die gericht is op het stimuleren van de spieren, kan het verbeteren van de bloedcirculatie een indirect effect zijn van de spiercontracties die worden opgewekt door de elektrische impulsen. De spiercontracties kunnen helpen om de bloedvaten in de omliggende weefsels te verwijden, wat de bloedstroom kan verbeteren en de zuurstoftoevoer naar de weefsels kan verhogen. Dit kan vooral nuttig zijn bij het herstel na een blessure of operatie.

Bij transcutane elektrische zenuwstimulatie (TENS), een vorm van elektrostimulatie die gericht is op het verminderen van pijn, kan een verbeterde bloedcirculatie ook een indirect effect zijn van de behandeling. TENS kan de zenuwactiviteit in het behandelde gebied verminderen, wat kan helpen om de bloedvaten te verwijden en de bloedstroom te verbeteren.

Het is echter belangrijk op te merken dat het verbeteren van de bloedcirculatie niet het primaire doel is van elektrostimulatie en dat er geen garantie is dat het effectief zal zijn voor elke individuele toepassing. Elektrostimulatie moet altijd worden uitgevoerd onder toezicht van een getrainde professional om de veiligheid en effectiviteit ervan te waarborgen.

Wat is de effectiviteit DR-HO’S Neck Pain Pro?

DR-HO’S Neck Pain Pro is een apparaat ontworpen om nekpijn en spanning te verlichten. Het maakt gebruik van TENS (Transcutane Elektrische Zenuwstimulatie) en EMS (Elektrische Spierstimulatie) technologieën om de spieren in de nek en schouders te stimuleren en de bloedcirculatie te verbeteren. Deze technologieën hebben in sommige onderzoeken aangetoond potentieel nuttig te zijn bij het verminderen van pijn en het verbeteren van spierfunctie.

Echter, er zijn gemengde resultaten wat betreft de effectiviteit van TENS voor chronische pijn. Sommige onderzoeken suggereren dat er beperkt bewijs is voor het voordeel van TENS bij chronische musculoskeletale pijn, terwijl andere studies geen significante voordelen vonden ten opzichte van placebo-behandelingen. Bovendien wordt er door DR-HO’s geen specifiek wetenschappelijk bewijs geleverd dat hun Neck Pain Pro effectief is tegen verschillende soorten pijn.

Er zijn gebruikersgetuigenissen die aangeven dat het apparaat heeft geholpen bij het verminderen van nekpijn en spanning. Echter, het is belangrijk op te merken dat individuele resultaten kunnen variëren. Voordat men besluit tot aanschaf, is het raadzaam om zowel onderzoeksgegevens als gebruikersrecensies te raadplegen en, indien mogelijk, een arts te raadplegen.

Online zoektocht naar wetenschappelijk bewijs

Als ik zelf ga zoeken op google kom ik de volgende zaken tegen:

 1. Musculoskeletale en nek-/rugpijn. Er is beperkt bewijs om een voordeel van het gebruik van TENS bij chronische musculoskeletale pijn te ondersteunen[5] In onderzoek naar halspijn in 2008 vonden geen klinisch significant voordeel aan TENS voor de behandeling van halspijn in vergelijking met een placebobehandeling. Een evaluatie uit 2010 vond geen bewijs voor het gebruik van TENS voor chronische lage rugpijn[6]. (Transcutane elektrische zenuwstimulatie (TENS) wordt niet aanbevolen voor de behandeling van chronische lage rugpijn (niveau A).)
 2. Transcutane elektrische zenuwstimulatie is een veelgebruikte behandelingsbenadering om acute en chronische pijn te verlichten, maar veel systematische beoordelingen en meta-analyses die klinische studies beoordelen die kijken naar de effectiviteit van het gebruik van TENS om verschillende bronnen van pijn te verminderen, zijn niet overtuigend geweest vanwege een gebrek aan hoogwaardig en onbevooroordeeld bewijs[7]

Er is een schraal bewijs dat Transcutane elektrische zenuwstimulatie (TENS ) op sommige punten werkt, maar dit bewijs is niet overtuigend.

In 2014 werd een TENS apparaat (Cefaly) goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor de preventie van migraine. Het Cefaly-apparaat bleek effectief in het voorkomen van migraineaanvallen in een gerandomiseerde studie[8].

DR-HO’s Neck Pain Pro is ontworpen om nekpijn te verlichten door middel van TENS en EMS technologieën. Het apparaat is klinisch getest en er zijn verschillende onderzoeken die aantonen dat TENS en EMS effectief kunnen zijn bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de spierfunctie en bloedcirculatie.

Er zijn ook verschillende beoordelingen en getuigenissen van gebruikers die aangeven dat DR-HO’s Neck Pain Pro hen heeft geholpen bij het verminderen van nekpijn en spanning. Sommige gebruikers merken op dat het apparaat hen onmiddellijke verlichting biedt en hen in staat stelt om beter te ontspannen en comfortabeler te slapen.

Disclaimer op DR-HO’S Neck Pain Pro

De verklaringen en producten waarnaar op deze site wordt verwezen9], zijn niet beoordeeld door de FDA. Ze zijn niet bedoeld om een ​​ziekte of aandoening te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. Als u een gezondheidstoestand of bezorgdheid heeft, raadpleeg dan een arts of uw alternatieve zorgverlener. Raadpleeg altijd een arts voordat u uw dieet aanpast, een nieuw product, medicijn, supplement gebruikt of nieuwe oefeningen doet.

Getuigenissen zijn onbetaald en weerspiegelen de persoonlijke ervaringen en meningen van mensen die onze producten hebben gebruikt. Individuele resultaten variëren. Getuigenissen zijn niet bedoeld om te beweren dat dit product kan worden gebruikt om een ​​ziekte te diagnosticeren, behandelen, genezen, verlichten of voorkomen. Vraag altijd advies aan uw arts of een andere gekozen gekwalificeerde zorgverlener als u vragen heeft over een medische aandoening.. Raadpleeg altijd een arts voordat u uw dieet aanpast, een nieuw product, medicijn, supplement gebruikt of nieuwe oefeningen doet.

Conclusie DR-HO’S Neck Pain Pro

DR-HO’S Neck Pain Pro belooft verlichting te bieden bij nekpijn door het gebruik van TENS en EMS technologieën, methoden die alomtegenwoordig zijn in de medische wereld voor specifieke toepassingen. Echter, ondanks de overvloed aan marketing en positieve gebruikersgetuigenissen, is het belangrijk te benadrukken dat er beperkt en niet-overtuigend wetenschappelijk bewijs is dat specifiek de effectiviteit van dit apparaat aantoont bij het behandelen van diverse pijnsoorten.

Bovendien, de connectie tussen Dr. Ho en NASA, die in de marketing van het product wordt gesuggereerd, is ongeverifieerd. Er is controverse en onduidelijkheid over de academische kwalificaties van Dr. Ho, wat vragen oproept over zijn expertise in het veld.

De disclaimer die bij DR-HO’S Neck Pain Pro wordt geleverd, benadrukt verder dat de claims over het product niet zijn geëvalueerd door de FDA en dat het product niet bedoeld is om ziektes te diagnosticeren, behandelen of voorkomen.

Samengevat, hoewel DR-HO’s Neck Pain Pro wellicht voor sommigen voordelen kan bieden, is het essentieel voor potentiële gebruikers om zich bewust te zijn van het beperkte wetenschappelijk bewijs rond het product en de onduidelijkheden rondom Dr. Ho’s achtergrond. Het is altijd raadzaam om medisch advies in te winnen alvorens te investeren in gezondheidsproducten.

Refertes

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Transcutaneous_electrical_nerve_stimulation
[2] https://www.tommyteleshopping.com/media/wysiwyg/pdf/2020-03-05_DRHO_Neck_Pain_Pro_Manual_Online.pdf
[3] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27748503/
[4] https://www.fda.gov/medical-devices/consumer-products/electronic-muscle-stimulators
[5] https://journals.lww.com/pain/Abstract/2007/07000/Efficacy_of_electrical_nerve_stimulation_for.20.aspx
[6] https://n.neurology.org/content/74/2/173
[7] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8094447/
[8] https://orbi.uliege.be/handle/2268/216189
[9] https://drhonow.com/en_int/about-dr-michael-ho

10 REACTIES

 1. Een paar weken geleden besloot ik om DR-HO’S Neck Pain Pro te proberen, omdat ik al langere tijd last had van nekpijn en hoofdpijn. Het apparaat zag er veelbelovend uit en beloofde verlichting te bieden bij deze klachten.

  In de eerste drie dagen dat ik het apparaat gebruikte, merkte ik dat mijn hoofdpijn inderdaad minder werd. Ik was erg blij met de resultaten en was van plan om het apparaat nog veel vaker te gebruiken.

  Helaas had ik na drie dagen echter een probleem: het apparaat was stuk. Ik was teleurgesteld, maar besloot om contact op te nemen met de klantenservice van DR-HO’S. Ik kreeg al snel een vriendelijke medewerker aan de lijn die mij vertelde dat ze mij kosteloos een nieuw apparaat zouden sturen.

  Enkele dagen later kreeg ik het nieuwe apparaat binnen en ik was blij om te ontdekken dat het goed werkte. Ik gebruik het apparaat nu regelmatig en mijn nekpijn en hoofdpijn zijn merkbaar verminderd.

  Ik ben erg tevreden over DR-HO’S Neck Pain Pro, niet alleen vanwege de verlichting van mijn pijn, maar ook vanwege de uitstekende klantenservice. Hun snelle en kosteloze vervanging van het apparaat toont aan dat ze om hun klanten geven en er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ze tevreden zijn.

  Als je last hebt van nekpijn of hoofdpijn, kan ik DR-HO’S Neck Pain Pro zeker aanbevelen. Het heeft mij geholpen en ik ben ervan overtuigd dat het ook anderen kan helpen.

 2. Devices lacking prescription legend or otherwise not in compliance with 21 CFR 801.109:

  “The article is subject to refusal of admission pursuant to Section 801(a)(3) in that it appears to be a prescription device labeled for lay use, and thus lacks adequate directions for its use [Misbranded, 502(f)(1)].”

  OASIS charge code – RX DEVICE

  Devices with inappropriate claims:

  “The article is subject to refusal of admission pursuant to section 801(a)(3) in that it appears to lack adequate directions for its intended use [Misbranded, 502(f)(1)].”

  OASIS charge code – DIRECTIONS

  Devices with labeling claims that are false and misleading:

  “The article is subject to refusal of admission pursuant to section 801(a)(3) in that its labeling appears to be false or misleading [Misbranded, 502(a)].”

  OASIS charge code – FALSE

  Devices marketed without premarket notification:

  “The article is subject to refusal of admission pursuant to Section 801(a)(3) in that it appears that a premarket notification was not submitted pursuant to section 510(k) [Misbranded, 502(o)].”

  OASIS charge code – NO 510(K)

  Charges may be combined as appropriate.

  Note: Depending on the actual electromechanical configuration of the device it may also be misbranded within the meaning of Section 502(f)(2).
  List of firms and their products subject to Detention without Physical Examination (DWPE) under this Import Alert (a.k.a. Red List)

  https://www.accessdata.fda.gov/cms_ia/importalert_240.html

 3. Als het zou werken, dan zou je toch zo’n apparaat bij de dokter krijgen, dit is goedkoper dan geneesmiddelen. Het zou een enorme besparing opleveren voor de gezondheidszorg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in