DR-HO’S Neck Pain Pro ervaringen, werkt dit echt?

DR-HO’S Neck Pain Pro is een apparaat dat volgens de verkoper bijzondere eigenschappen heeft. In de media en op de televisie wordt je constant benaderd over gezondheidsproducten en pijnbestrijding. Als je ooit gezocht hebt op pijnbestrijding krijg je advertenties te zien op facebook en dergelijke. Op televisie heb je vaste blokken op o.a. RTL. Tijdens deze uitzendingen worden allerlei apparaten en middeltjes gepromoot, die behulpzaam zijn tegen een tal van kwalen.

DR-HO’s Neck Pain Pro is een medisch hulpmiddel dat is ontworpen om nekpijn en spanning te verlichten. Het apparaat maakt gebruik van TENS (Transcutane Elektrische Zenuwstimulatie) en EMS (Elektrische Spierstimulatie) technologieën om de spieren in de nek en schouders te stimuleren en de bloedcirculatie te verbeteren.

Marketing DR-HO’S Neck Pain Pro

Zo zag ik deze morgen de advertentie van DR-HO’S Neck Pain Pro. Dit bijzondere apparaat dient om je pijn en spanning in je nek en schouders te verlichten en daaruit voortvloeiende hoofdpijn. En het werkt tegen chronische pijn of spierpijn in de onderrug, kuiten, schenen, polsen, handen, knieën en heupen.

Techniek afkomstig van een ex werknemer NASA

Dr. Michael Ho, de oprichter van DR-HO’s, heeft inderdaad gewerkt als consultant voor NASA in de jaren 90, waar hij zich richtte op de ontwikkeling van medische technologieën om de gezondheid van astronauten in de ruimte te verbeteren. Hij heeft ook een achtergrond in acupunctuur en fysiotherapie en heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van pijn en spieraandoeningen.

Er zijn echter enige controverse en onduidelijkheid over de academische referenties van Dr. Ho, aangezien er geen informatie beschikbaar is over de specifieke diploma’s die hij heeft behaald. Sommige bronnen suggereren dat Dr. Ho een doctoraat heeft behaald in chiropractie, terwijl andere bronnen suggereren dat hij is opgeleid als fysiotherapeut. Het is belangrijk op te merken dat de academische referenties van een persoon niet noodzakelijkerwijs bepalend zijn voor de kwaliteit van de producten of diensten die ze aanbieden.

Desondanks is DR-HO’s een bekend en gerespecteerd bedrijf in de medische hulpmiddelenindustrie, met een breed scala aan producten die zijn ontworpen om pijn te verlichten en spieren te ontspannen. Hun producten zijn klinisch getest en hebben verschillende onderscheidingen ontvangen voor hun effectiviteit en innovatie.

Geen wetenschappelijk bewijs DR-HO’S Neck Pain Pro

Echter er wordt geen bewijs geleverd dat DR-HO’S Neck Pain Pro helpt tegen tal van soorten pijn. Als je de chat opent en vraagt naar bewijs, is het antwoord dat je dit apparaat 30 dagen kan proberen en als het niet werk kan je het terug sturen. Echter dit is niet gratis, want je moet de verzendkosten retour betalen. Het apparaat kost 179 euro en wordt gratis verzonden.

De werking Neck Pain Pro

De Neck Pain Pro werkt op basis van welbekende TENS* therapie; uw huid en spieren worden door stroom geprikkeld wat pijnstilling en doorstroming bevordert. Wat is TENS, dit staat voor Transcutane elektrische zenuwstimulatie  (TENS  of  TNS) is het gebruik van elektrische stroom geproduceerd door een apparaat om de zenuwen te stimuleren voor therapeutische doeleinden[1] .

Het wetenschappelijk bewijs

Er wordt geen bewijs gegeven, er staat alleen dat het na jarenlange ontwikkeling tot stand gekomen en wetenschappelijk theorieën stellen dat therapie met elektrostimulatie op meerdere manieren effectief is. En een opmerking dat wordt verondersteld dat elektrostimulatie ook de bloedcirculatie verbeterd[2]. Het zou ook de productie van endorfine en serotonine stimuleren.

Met elektrostimulatie kun je idd. Spieren trainen[3]. In de medische wereld worden deze apparaten gebruikt om mensen te helpen met een verminderde spierfunctie als gevolg van een medische aandoening, niet om de spieromvang voldoende te vergroten om het uiterlijk te beïnvloeden.[4]

Elektrostimulatie kan de bloedcirculatie verbeteren, maar het effect ervan kan variëren afhankelijk van de specifieke toepassing en het doel van de elektrostimulatie.

Bij elektrische spierstimulatie (EMS), een vorm van elektrostimulatie die gericht is op het stimuleren van de spieren, kan het verbeteren van de bloedcirculatie een indirect effect zijn van de spiercontracties die worden opgewekt door de elektrische impulsen. De spiercontracties kunnen helpen om de bloedvaten in de omliggende weefsels te verwijden, wat de bloedstroom kan verbeteren en de zuurstoftoevoer naar de weefsels kan verhogen. Dit kan vooral nuttig zijn bij het herstel na een blessure of operatie.

Bij transcutane elektrische zenuwstimulatie (TENS), een vorm van elektrostimulatie die gericht is op het verminderen van pijn, kan een verbeterde bloedcirculatie ook een indirect effect zijn van de behandeling. TENS kan de zenuwactiviteit in het behandelde gebied verminderen, wat kan helpen om de bloedvaten te verwijden en de bloedstroom te verbeteren.

Het is echter belangrijk op te merken dat het verbeteren van de bloedcirculatie niet het primaire doel is van elektrostimulatie en dat er geen garantie is dat het effectief zal zijn voor elke individuele toepassing. Elektrostimulatie moet altijd worden uitgevoerd onder toezicht van een getrainde professional om de veiligheid en effectiviteit ervan te waarborgen.

Online zoektocht naar wetenschappelijk bewijs

Als ik zelf ga zoeken op google kom ik de volgende zaken tegen:

 1. Musculoskeletale en nek-/rugpijn. Er is beperkt bewijs om een voordeel van het gebruik van TENS bij chronische musculoskeletale pijn te ondersteunen[5] In onderzoek naar halspijn in 2008 vonden geen klinisch significant voordeel aan TENS voor de behandeling van halspijn in vergelijking met een placebobehandeling. Een evaluatie uit 2010 vond geen bewijs voor het gebruik van TENS voor chronische lage rugpijn[6]. (Transcutane elektrische zenuwstimulatie (TENS) wordt niet aanbevolen voor de behandeling van chronische lage rugpijn (niveau A).)
 2. Transcutane elektrische zenuwstimulatie is een veelgebruikte behandelingsbenadering om acute en chronische pijn te verlichten, maar veel systematische beoordelingen en meta-analyses die klinische studies beoordelen die kijken naar de effectiviteit van het gebruik van TENS om verschillende bronnen van pijn te verminderen, zijn niet overtuigend geweest vanwege een gebrek aan hoogwaardig en onbevooroordeeld bewijs[7]

Er is een schraal bewijs dat Transcutane elektrische zenuwstimulatie (TENS ) op sommige punten werkt, maar dit bewijs is niet overtuigend.

In 2014 werd een TENS apparaat (Cefaly) goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor de preventie van migraine. Het Cefaly-apparaat bleek effectief in het voorkomen van migraineaanvallen in een gerandomiseerde studie[8].

DR-HO’s Neck Pain Pro is ontworpen om nekpijn te verlichten door middel van TENS en EMS technologieën. Het apparaat is klinisch getest en er zijn verschillende onderzoeken die aantonen dat TENS en EMS effectief kunnen zijn bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de spierfunctie en bloedcirculatie.

Er zijn ook verschillende beoordelingen en getuigenissen van gebruikers die aangeven dat DR-HO’s Neck Pain Pro hen heeft geholpen bij het verminderen van nekpijn en spanning. Sommige gebruikers merken op dat het apparaat hen onmiddellijke verlichting biedt en hen in staat stelt om beter te ontspannen en comfortabeler te slapen.

Disclaimer op DR-HO’S Neck Pain Pro

De verklaringen en producten waarnaar op deze site wordt verwezen9], zijn niet beoordeeld door de FDA. Ze zijn niet bedoeld om een ​​ziekte of aandoening te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. Als u een gezondheidstoestand of bezorgdheid heeft, raadpleeg dan een arts of uw alternatieve zorgverlener. Raadpleeg altijd een arts voordat u uw dieet aanpast, een nieuw product, medicijn, supplement gebruikt of nieuwe oefeningen doet.

Getuigenissen zijn onbetaald en weerspiegelen de persoonlijke ervaringen en meningen van mensen die onze producten hebben gebruikt. Individuele resultaten variëren. Getuigenissen zijn niet bedoeld om te beweren dat dit product kan worden gebruikt om een ​​ziekte te diagnosticeren, behandelen, genezen, verlichten of voorkomen. Vraag altijd advies aan uw arts of een andere gekozen gekwalificeerde zorgverlener als u vragen heeft over een medische aandoening.. Raadpleeg altijd een arts voordat u uw dieet aanpast, een nieuw product, medicijn, supplement gebruikt of nieuwe oefeningen doet.

Conclusie DR-HO’S Neck Pain Pro

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van DR-HO’s Neck Pain Pro of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.

Refertes

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Transcutaneous_electrical_nerve_stimulation
[2] https://www.tommyteleshopping.com/media/wysiwyg/pdf/2020-03-05_DRHO_Neck_Pain_Pro_Manual_Online.pdf
[3] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27748503/
[4] https://www.fda.gov/medical-devices/consumer-products/electronic-muscle-stimulators
[5] https://journals.lww.com/pain/Abstract/2007/07000/Efficacy_of_electrical_nerve_stimulation_for.20.aspx
[6] https://n.neurology.org/content/74/2/173
[7] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8094447/
[8] https://orbi.uliege.be/handle/2268/216189
[9] https://drhonow.com/en_int/about-dr-michael-ho

10 REACTIES

 1. Een paar weken geleden besloot ik om DR-HO’S Neck Pain Pro te proberen, omdat ik al langere tijd last had van nekpijn en hoofdpijn. Het apparaat zag er veelbelovend uit en beloofde verlichting te bieden bij deze klachten.

  In de eerste drie dagen dat ik het apparaat gebruikte, merkte ik dat mijn hoofdpijn inderdaad minder werd. Ik was erg blij met de resultaten en was van plan om het apparaat nog veel vaker te gebruiken.

  Helaas had ik na drie dagen echter een probleem: het apparaat was stuk. Ik was teleurgesteld, maar besloot om contact op te nemen met de klantenservice van DR-HO’S. Ik kreeg al snel een vriendelijke medewerker aan de lijn die mij vertelde dat ze mij kosteloos een nieuw apparaat zouden sturen.

  Enkele dagen later kreeg ik het nieuwe apparaat binnen en ik was blij om te ontdekken dat het goed werkte. Ik gebruik het apparaat nu regelmatig en mijn nekpijn en hoofdpijn zijn merkbaar verminderd.

  Ik ben erg tevreden over DR-HO’S Neck Pain Pro, niet alleen vanwege de verlichting van mijn pijn, maar ook vanwege de uitstekende klantenservice. Hun snelle en kosteloze vervanging van het apparaat toont aan dat ze om hun klanten geven en er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ze tevreden zijn.

  Als je last hebt van nekpijn of hoofdpijn, kan ik DR-HO’S Neck Pain Pro zeker aanbevelen. Het heeft mij geholpen en ik ben ervan overtuigd dat het ook anderen kan helpen.

 2. Devices lacking prescription legend or otherwise not in compliance with 21 CFR 801.109:

  “The article is subject to refusal of admission pursuant to Section 801(a)(3) in that it appears to be a prescription device labeled for lay use, and thus lacks adequate directions for its use [Misbranded, 502(f)(1)].”

  OASIS charge code – RX DEVICE

  Devices with inappropriate claims:

  “The article is subject to refusal of admission pursuant to section 801(a)(3) in that it appears to lack adequate directions for its intended use [Misbranded, 502(f)(1)].”

  OASIS charge code – DIRECTIONS

  Devices with labeling claims that are false and misleading:

  “The article is subject to refusal of admission pursuant to section 801(a)(3) in that its labeling appears to be false or misleading [Misbranded, 502(a)].”

  OASIS charge code – FALSE

  Devices marketed without premarket notification:

  “The article is subject to refusal of admission pursuant to Section 801(a)(3) in that it appears that a premarket notification was not submitted pursuant to section 510(k) [Misbranded, 502(o)].”

  OASIS charge code – NO 510(K)

  Charges may be combined as appropriate.

  Note: Depending on the actual electromechanical configuration of the device it may also be misbranded within the meaning of Section 502(f)(2).
  List of firms and their products subject to Detention without Physical Examination (DWPE) under this Import Alert (a.k.a. Red List)

  https://www.accessdata.fda.gov/cms_ia/importalert_240.html

 3. Als het zou werken, dan zou je toch zo’n apparaat bij de dokter krijgen, dit is goedkoper dan geneesmiddelen. Het zou een enorme besparing opleveren voor de gezondheidszorg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in