Dieetfouten die je moet vermijden anders val je niet af

Dieetfouten die je moet vermijden anders val je niet af
Dieetfouten die je moet vermijden anders val je niet af

Dieetfouten, moet je proberen te vermijden. Heb je geprobeerd om gewicht te verliezen; Ik bedoel echt geprobeerd om gewicht te verliezen, maar nooit de resultaten te krijgen die je wilt?

Dit artikel laat je zien wat enkele van de meest voorkomende misvattingen zijn over gewichtsverlies die je mogelijk tegenhouden en hoe je ze kunt verslaan en nu kunt beginnen met afvallen.

Veel mensen zijn van plan om gewicht te verliezen met goede bedoelingen om het uit te houden totdat ze hun doelen bereiken. In feite zijn ze van plan om die ongewenste extra kilo’s voorgoed te verliezen zonder ze ooit nog terug te zien. Hoe komt het dan dat zoveel mensen afvallen om het allemaal weer terug te krijgen? (Het zogenaamde JoJo effect!)

En hoe komt het dat zoveel mensen gefrustreerd raken en stoppen met proberen voordat ze zelfs maar beginnen af te vallen?

Uiteraard vergt een dieet om af te vallen wat planning en wat wilskracht om erbij te blijven, maar een groot deel van de reden waarom zoveel mensen op een eeuwigdurend dieet lijken te zijn maar nooit lijken af te vallen, heeft vaak minder te maken met hun wil om het te willen doen, en meer met het slachtoffer worden van enkele veelgemaakte fouten die dieeters regelmatig maken. Laten we eens kijken naar enkele van deze fouten en enkele oplossingen ervoor.

  • Een grote fout die lijners maken, is ervan uitgaan dat bepaalde voedingsmiddelen in grote hoeveelheden kunnen worden gegeten, zoals vetvrij voedsel. Het moet duidelijk zijn dat alleen omdat een voedingsmiddel vetvrij is, dit niet betekent dat het calorievrij is. Wanneer u meer calorieën verbruikt dan u gebruikt, zult u aankomen, niet verliezen, gewicht.
  • Veel mensen die een van de vele koolhydraatarme diëten probeerden, dachten dat ze zoveel konden eten als ze wilden, zolang het voedsel dat ze aten weinig of geen koolhydraten bevatte. Deze manier van denken is verkeerd. Het is nog steeds een kwestie van het beheersen van de grootte van uw porties die het verschil maakt. Het bijhouden van uw totale calorie-inname elke dag is noodzakelijk voor een goed plan voor gewichtsverlies.
  • Een andere fout die door mensen wordt gemaakt, is te snel te veel verwachten. Wanneer je tot de conclusie komt dat je 30 kilo wilt afvallen, is dit een realistisch doel. Wanneer je besluit dat je die 30 kilo in één maand wilt verliezen, is dit geen realistisch doel.
  • Dit is alleen mogelijk als je de tijd neemt om jezelf toe te staan dat doel goed te bereiken. Gewichtsverlies kan het beste worden gedaan bij 1 kilo per week, niet bij 1-2 kilo per dag, dus stel een klein doel van zeg 4 kilo in een maand verliezen, stel dan een ander vergelijkbaar doel enzovoort, totdat je je uiteindelijke doel bereikt.
  • Niet genoeg eten is nog een veelgemaakte fout die lijners maken. Het is een feit dat als je te weinig calorieën eet, je metabolisme zal vertragen en je in de zogenaamde “uithongeringsmodus” zult gaan. Dit bevordert een groot vetbehoud voor overlevingsdoeleinden en elk gewichtsverlies zal daarom komen van de afbraak van spierweefsel, niet van vet! Voor de gemiddelde volwassen vrouw wordt het niet aanbevolen om minder dan 1000 calorieën te consumeren en de gemiddelde volwassen man mag niet minder dan 1200 calorieën consumeren, tenzij onder leiding van hun arts.
  • Een van de grootste fouten die mensen maken, is dat ze niet van plan zijn om hun gewicht laag te houden zodra ze het verliezen. Vaak maken mensen de fout om op een “wonder” dieet te gaan dat super gewichtsverlies belooft en hoewel dit soort diëten erg gevaarlijk zijn en ik ze absoluut niet aanbeveel, verliezen sommige mensen er daadwerkelijk op af. Het probleem is dat dit soort diëten zijn ontworpen om op een gegeven moment te eindigen (wat een goede zaak is, omdat je waarschijnlijk in de overlijdensadvertenties zou komen met een langdurig verblijf op deze diëten). Dat betekent dat je waarschijnlijk je oude gewoonten zou hervatten wanneer het voorbij is, waardoor je rekening houdt met de terugkeer van al het gewicht dat je op het dieet hebt verloren.

Natuurlijk is het krijgen van wat lichaamsbeweging ook een belangrijk onderdeel van succesvol gewichtsverlies, maar het samenstellen van een goed doordacht eetplan dat is ontworpen om de rest van je leven bij je te blijven, is de echte sleutel om dat extra gewicht weg te nemen en het voorgoed af te houden. Pas op dat je niet betrapt wordt op het maken van de hier genoemde fouten en je hebt een veel betere kans op succes met gewichtsverlies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in