Detox Formula Nutropharma ondersteunt de lever niet. Review & Ervaring

Detox Formula Nutropharma ondersteunt de lever niet. Review & Ervaring
Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat deze "Detox Formula Nutropharma" capsules de lever ondersteunen.

Detox Formula Nutropharma zijn capsules of pillen die de leverfunctie ondersteunen. Het is een voedingssupplement dat online wordt verkocht. Je kan dit dus niet bij het kruidvat of appotheek kopen. Voor deze detoxpillen betaal je € 69,95 en daarna kan je strarten met het detoxen van je lichaam of ben je gewoon je geld kwijt en een illusie rijker.

Ingrediënten

Aardappelzetmeel (vulstof)

Aardappelzetmeel of vroeger aardappelmeel of ook wel aardappelsago genoemd, is zetmeel gewonnen uit de knol van de aardappel. In de cellen van aardappels komen zetmeelkorrels (amyloplasten) voor.

Bron

https://nl.wikipedia.org/wiki/Aardappelzetmeel

Silybum-marianumextract

Mariadistel wordt al sinds de oudheid in de traditionele geneeskunde gebruikt, voornamelijk om leverdisfunctie te behandelen. De plant wordt gebruikt als voedingssupplement in de alternatieve geneeswijze.

Hoewel deze plant al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt, is er geen klinisch bewijs dat het een medicinale werking heeft en is de kwaliteit van het uitgevoerde onderzoek slecht.  Deze plant heeft geen invloed op het detoxen van je lichaam.

Bronnen

 1. https://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/cancer-in-general/treatment/complementary-alternative-therapies/individual-therapies/milk-thistle-and-liver-cancer
 2. https://koolhydratendieet-info.nl/wat-is-de-werking-en-invloed-van-mariadistel-op-je-lichaam-review-en-ervaringen

Curcuma longa

Kurkuma en curcumine zijn onderzocht in tal van klinische onderzoeken voor verschillende ziekten en aandoeningen bij de mens, zonder hoogwaardig bewijs van enig anti-ziekte-effect of gezondheidsvoordeel. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat curcumine ontstekingen vermindert, vanaf 2020.

Bronnen:

 1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28074653/
 2. https://koolhydratendieet-info.nl/geelwortel-of-kurkuma-curcuma-longa/
 3. https://en.wikipedia.org/wiki/Curcumin

HPMC (verdikkingsmiddel/capsulehuls)

Hydroxypropylmethylcellulose (HPMC) wordt door de EU onder nummer E464 toegestaan als additief van voedsel en medicijnen. In levensmiddelen, onder meer als emulsiestabilisator, verdikker en vetvervanger

Bron:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Hydroxypropylmethylcellulose

Bioperine (TM)

Piperine is een alkaloïde, dat het hoofdbestanddeel vormt van de korrels van zwarte peper (Piper nigrum) en verantwoordelijk is voor de scherpe smaak. In de korrels zit 5 tot 9% piperine. De zuivere stof komt voor als een ietwat gele kristallijne vaste stof, die niet goed oplosbaar is in water.

Piperine wordt momenteel onderzocht vanwege zijn potentieel om de biologische beschikbaarheid van andere verbindingen in voedsel en voedingssupplementen te beïnvloeden, zoals een mogelijk effect op de biologische beschikbaarheid van curcumine

Bronnen:

 1. https://nl.wikipedia.org/wiki/Piperine
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5429333/

Zonnebloemolie (antiklontermiddel)

Zonnebloemolie wordt veel gebruikt in de keuken voor onder andere het aanmaken van sla en rauwkost en als basis voor allerlei andere producten waar plantaardige olie in verwerkt wordt. Voedingssupplementen met zonnebloemolie zijn op de markt gebracht voor de behandeling van eczeem, maar onderzoek heeft aangetoond dat het medisch niet effectief is.

Bron:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22336810/

Claim van de fabrikant

Ondersteun jouw leverfunctie met natuurlijke kruiden in het Detox Formula. De uitgekiende formule bevat natuurlijke ingrediënten als mariadistel, kurkuma en zwarte peper extract. Dit laatste ingrediënt zorgt voor een snellere opname in het lichaam. De gebalanceerde samenstelling wordt vaak gebruikt om de lever te ondersteunen. Ontdek de heilzame werking.

Bron:

 1. https://www.nutropharma.shop/product/detox-formula/ 

Wij hebben een online literatuur onderzoek gedaan naar de ingrediënten van Detox Formula Nutropharma. Echter wij hebben geen ondersteunden werking kunnen ontdekken voor de lever. Er is volgens ons geen ontgiftende of detox werking van deze pillen. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat deze pillen werken.

Het voedingscentrum heeft hier een mooie video over gemaakt. Het lichaam reinigt zichzelf, dit doen de nieren en de lever 24 uur per dag!

Stof om over na te denken

 1. Waarom schrijft de huisarts deze middelen niet voor? De reden hiervoor is geschreven op een een artikel op huisarts.nl. Duidelijk is dat er geen spatje bewijs is dat het werkt!
 2. Het is een voedingssupplement geen geneesmiddel.
 3. De stichting tegen kwakzalverij heeft een mooi artikel geschreven hoe kwakzalverij wordt verkocht.
 4. Waar is het wetenschappelijk bewijs, dat het werkt. Ze schrijven maar wat, om het verkoopbaar te maken.
 5. Wij begrijpen de claim niet en missen de wetenschappelijke onderbouwing.
 6. Als ze bewijs zouden hebben, zouden ze dit toch op hun website noteren?
 7. Een ander punt is, waarom krijgen wij dagelijks SPAM van nutropharma.shop in onze mailbox.

Voordelen

Dit soort detox pillen geven mensen geen enkel gezondheidsvoordeel. De lever wordt hiermee niet ondersteund

Nadelen

Het eerste nadeel is dat je zeer snel je geld kwijt bent. Het werkt volgens ons niet!

Conclusie

Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat deze “Detox Formula Nutropharma” capsules de lever ondersteunen. Je lichaam is een machine dat 24 uur per dag je lichaam reinigt. Wat jou lever en lichaam echt kan helpen is een gezonde levensstijl en voeding conform de schijf van 5. Advies is dus niet kopen en kijk eens naar je levensstijl.

Dit soort pillen wordt verkocht als verdienmodel.

Als je twijfels hebt, ga dan langs de huisarts voor advies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in