De gevaarlijke invloed van alcohol op je organen

De invloed van alcohol op je organen
De invloed van alcohol op je organen

De werking van alcohol op de maag is uiterst gevaarlijk dat het niet in staat wordt om de natuurlijke spijsverteringsvloeistof in voldoende hoeveelheid te produceren en ook niet in staat is om het voedsel te absorberen dat het onvolmaakt kan verteren. Een aandoening die wordt gekenmerkt door het gevoel van misselijkheid, prostratie en uitzetting zal altijd worden geconfronteerd door een alcoholist. Dit resulteert in een afkeer van eten en wordt geplaagd met een verlangen naar meer drank. Zo ontstaat er een permanente aandoening die dyspepsie wordt genoemd.

Hoe de lever wordt aangetast.

De organische achteruitgang veroorzaakt door het voortdurende gebruik van alcohol heeft vaak een dodelijk karakter. Het orgaan dat het vaakst structurele veranderingen ondergaat door alcohol, is de lever. Normaal gesproken heeft de lever de capaciteit om werkzame stoffen in zijn cellulaire delen vast te houden. In gevallen van vergiftiging door verschillende giftige verbindingen analyseren we de lever alsof het het centrale depot van de vreemde stof is.

Het is praktisch hetzelfde met betrekking tot alcohol. De lever van een alcoholist is nooit vrij van de invloed van alcohol en is er te vaak mee verzadigd. De minuscule vliezige of kapselvormige structuur van de lever wordt aangetast, waardoor een goede dialyse en vrije secretie wordt voorkomen. De lever wordt groot door de verwijding van zijn bloedvaten, de toevoeging van vloeibare materie en de verdikking van weefsel.

Dit volgt op samentrekking van het membraan en krimp van het hele orgaan in zijn cellulaire delen. Dan worden de onderste delen van de alcoholist waterzuchtig als gevolg van de obstructie die door de aderen aan het terugkerende bloed wordt aangeboden. De structuur van de lever kan worden geladen met vetcellen en ondergaan wat technisch wordt aangeduid als ‘leververvetting‘.

Hoe de nieren verslechteren

De nieren lijden ook onder de overmatige consumptie van alcohol. De vaten van de nieren verliezen elasticiteit en kracht van contractie. De minuscule structuren daarin ondergaan vette modificatie. Albumine uit het bloed gaat gemakkelijk door hun membranen. Dit resulteert erin dat het lichaam zijn kracht verliest alsof het geleidelijk zonder bloed komt te zitten.

Congestie van de longen

Alcohol ontspant de bloedvaten van de longen gemakkelijk omdat ze het meest worden blootgesteld aan de schommelingen van warmte en kou. Wanneer ze worden blootgesteld aan de effecten van een snelle variatie in atmosferische temperatuur, raken ze gemakkelijk overbelast. Tijdens strenge winterseizoenen treffen de plotseling fatale congestie van de longen gemakkelijk een alcoholist.

Alcohol verzwakt het hart

Consumptie van alcohol heeft een grote invloed op het hart. De kwaliteit van de membraanvormige structuren die het hart bedekken en bekleden, verandert en wordt verdikt, kraakbeenachtig of kalkhoudend. Dan verliezen de kleppen hun soepelheid en wordt wat valvulaire stoornis wordt genoemd permanent. De structuur van de lagen van het grote bloedvat dat vanuit het hart leidt, delen in dezelfde structuurveranderingen, zodat het vat zijn elasticiteit verliest en zijn kracht om het hart te voeden door de terugslag van zijn uitzetting, nadat het hart, door zijn beroerte, het met bloed heeft gevuld.

Nogmaals, de spierstructuur van het hart faalt als gevolg van degeneratieve veranderingen in het weefsel. De elementen van de spiervezel worden vervangen door vetcellen of, indien niet vervangen, worden zelf overgebracht in een gemodificeerde spiertextuur waarin de samentrekkingskracht sterk wordt verminderd.

Degenen die lijden aan deze organische verslechteringen van het centrale en regerende orgaan van de circulatie van het bloed leren het feit zo verraderlijk dat het nauwelijks op hen breekt totdat het onheil ver gevorderd is. Ze zijn zich bewust van een centraal falen van macht door lichte oorzaken zoals overbelasting, problemen, gebroken rust of te lange onthouding van voedsel.

Ze voelen wat ze een ‘zinken’ noemen, maar ze weten dat wijn of een ander stimulerend middel onmiddellijk het gevoel zal verlichten. Zo proberen ze het te verlichten totdat ze uiteindelijk ontdekken dat de remedie faalt. Het afgematte, overwerkte, trouwe hart zal niet meer verdragen, met een hartaanval tot gevolg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in