De gezondheids voordelen van groene thee

De gezondheids voordelen van groene thee
De gezondheids voordelen van groene thee

Groene thee wordt al eeuwenlang geconsumeerd door mensen, waarschijnlijk daterend uit de prehistorie. Het werd voor het eerst geteeld in Azië en heeft meer gezondheidsvoordelen dan zwarte thee. Deze soorten thee zijn afkomstig van de ‘theeplant’ Camellia sinensis.

Het enige verschil is dat zwarte thee zwaarder wordt verwerkt. Net als bij andere voedingsmiddelen, elke extra stap van de verwerking berooft het van een aantal voordelen voor de gezondheid.

Wat zijn de voordelen van groene thee?

Dit is een goede vraag. Laten we eerst toegeven dat hoewel de eerste mensen die dit gebruikten geen moderne graad in de wetenschap hadden, maar dat ze in overeenstemming waren met hun omgeving en uit noodzaak ook met hun lichaam. Ze hebben misschien niet begrepen waarom groene thee werkte, maar ze konden de resultaten gemakkelijk zien.

Laten we nu een korte stap terug doen naar het heden.

Het blijkt dat moderne wetenschappers het eens zijn met de mensen van de afgelopen eeuwen als het gaat om de voordelen hiervan. Het enige verschil is dat wetenschappers beter begrijpen waarom het zo goed voor je is. Thee bevat flavonoïden en polyfenolen, catechin om specifiek te zijn[1]. Dit werkt als antioxidant en heeft een positieve invloed op de gezondheid. Hier zijn enkele van de voordelen van het regelmatig drinken van groene thee.

  1. Het voorkomen van hart-en vaatziekten. Er is bewijs dat de verbindingen in groene thee werken om de absorptie van cholesterol in de darmen te verlagen. De gedachte is dat als het lichaam minder cholesterol opneemt, het zich niet kan ophopen in de bloedvaten. Als dat het geval is, dan daalt het risico op hart- en vaatziekten.
  2. Leverfunctie. Hoewel de moderne geneeskunde het misschien niet helemaal eens is met het volgende, raden degenen die alternatieve geneeskunde beoefenen aan groene thee te drinken om opgebouwde gifstoffen uit de lever te spoelen. De lever werkt als het belangrijkste filter van het lichaam, en uw gezondheid lijdt wanneer het wordt back-up. Groene thee kan het antwoord zijn op dit veel voorkomende probleem.
  3. Gewichtsverlies. Je kunt niet afvallen van groene thee[2]. Groene thee geeft een niet-significant gewichtsverlies bij volwassenen met overgewicht of obesitas.
  4. Kanker. Studies hebben een sterk verband aangetoond tussen het drinken vvermindering van bepaalde soorten kanker. Drink het gewoon niet te warm, want het kan je kansen op problemen in de slokdarm vergroten.
  5. Diabetes. Een ander voordeel van is dat onderzoekers hebben gevonden, is dat het kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

Wat het ook is dat onze voorouders de voordelen van groene thee liet ontdekken, het is maar goed dat ze dat deden. Het is een drankje dat niet alleen goed smaakt, maar ook goed voor je is.

Referenties
[1] Thee | Voedingscentrum
[2] Green tea for weight loss and weight maintenance in overweight or obese adults – Jurgens, TM – 2012 | Cochrane Library

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in