De onzin dieetpillen en druppels van de voedingssupplementen industrie

De onzin dieetpillen en druppels van de voedingssupplementen industrie
De onzin dieetpillen en druppels van de voedingssupplementen industrie

Onze mening over afslankdruppels en pillen is negatief. Mensen met overgewicht willen heel graag geloven dat er een eenvoudige, gemakkelijke oplossing voor hun situatie is. De marketing van deze pillen industrie speelt hier in en verkopen graag onnodige producten. Het is een industrie met als marketing doel de verkoop van afslankpillen en andere producten aan de medemens.

Kijk maar naar de advertenties, je kunt een abonnement nemen of je kunt voor 3 maanden pillen of druppels kopen. Wij hebben hier al eerder een artikel over onnodige voedingssupplementen en valse claims over afslanken.

Ons advies is ga op zoek naar betrouwbare informatie. De informatie die je vind op websites zijn vaak gekleurd en enkel gericht op de verkoop. Wij gaan uit van betrouwbare bronnen.

Betrouwbare online informatie over voedingssupplementen

  1. https://www.nvwa.nl/onderwerpen/voedingssupplementen-en-kruidenpreparaten/risico-s-voedingssupplementen
  2. https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/voedingssupplementen.aspx
  3. https://www.nvwa.nl/onderwerpen/voedingssupplementen-en-kruidenpreparaten/tips-aanschaf-en-gebruik-voedingssupplementen-en-kruidenpreparaten
  4. https://zorgnu.avrotros.nl/hulp/hulpartikelen/item/alle-zin-en-onzin-over-voedingssupplementen-je-kunt-zeker-te-veel-binnenkrijgen/
  5. https://www.kwakzalverij.nl/behandelwijzen/kruiden/voedingssupplementen-zijn-zinloos/

Marketing van gezondheidsproducten

Reclame films van slanke en gelukkig overkomende mensen, proberen je te manipuleren om snel op de bestelknop te drukken.

Er is een miljardenindustrie die draait om mensen te laten geloven in beloftes van resultaten die worden gekwalificeerd met kleine lettertjes waarin staat dat de uitspraken die ze doen niet zijn geëvalueerd. De vereniging tegen kwakzalverij noemt voedingssupplementen zinloos.

Door dat er veel mensen zijn met spijsverteringsproblemen, zo’n 25% van de bevolking worden producten verzonnen om te verkopen. Dit is een enorm groot afzetgebied voor de gezondheidsindustrie.

Bijslikken van supplementen helpt niet

Er is geen enkel onderzoek dat aantoont dat het bijslikken van voedingssupplementen werkt. In een uitzending in 2018, gepresenteerd door Jort Kelder en voedingscentrum gaf gemotiveerd aan waarom je geen pillen nodig hebt.

Een van de grootste omzetbronnen van deze industrie zijn de dieetpillen. Dit komt doordat wij steeds zwaarder worden en hiervan last hebben. Je denkt bijvoorbeeld dat je deze nodig hebt, de marketing van de aanbieders wil je dit graag doen geloven.

Voedingssupplementen worden niet getest

Een van de gevaarlijkste aspecten van dieetpillen is dat ze volgens de wet niet door de NVWA moeten worden getest voordat ze aan het publiek worden vrijgegeven. Het is een voedingssupplement en geen geneesmiddel.

Ten tweede kunnen deze pillen zowel zonder recept worden gekocht. Het is aan de koper om ervoor te zorgen dat hij de pillen begrijpt en gebruikt zoals ze bedoeld zijn. Sommige mensen die proberen zichzelf en hun gewichtsproblemen op te lossen, kunnen echter geneigd zijn een overdosis dieetpillen te nemen om te proberen het proces van gewichtsverlies nog meer te versnellen.

De pillen werken op verschillende manieren. Velen zijn eetlustremmers met actieve ingrediënten zoals  cafeïne. Velen van hen zouden de snelheid van uw metabolisme moeten verhogen en tegelijkertijd moeten ze helpen bij het beheersen van de eetlust.

Laxeermiddel

Sommige dieetpillen zijn gebaseerd op het proces waarbij afvalstoffen of vocht uit het lichaam worden verwijderd. Velen bevatten een vorm van laxeermiddel. Dit is de reden dat je in de eerste week gewicht verliest. En daarna kun je last krijgen van je darmen omdat deze minder goed werken.

Als je een laxeermiddel gebruikt worden je darmen lui. Bij langdurig gebruik moet je steeds meer gebruiken om ontlasting te krijgen. Bij te veel krijg je een soort van diarree, je verliest veel vocht, dus het lijkt dat je veel afvalt. Als je hiermee stopt, duurt het enige tijd voordat je spijsvertering weer op gang is gekomen.

Als je gezondheidsproblemen heeft, raadpleeg dan uw arts voordat je een dieetpil inneemt, dit hoort in de bijsluiter te staan. Zorg ervoor dat u de aanwijzingen opvolgt en dat u op de hoogte bent van mogelijke bijwerkingen. Lees altijd de bijsluiter! Als je bijwerking krijgt, stop dan gelijk met deze pillen.

Pil hoppen

Mensen zullen vaak ‘pil hoppen‘, de ene nieuwe pil na de andere proberen, op zoek naar de magische remedie waarmee ze kunnen blijven eten wat ze willen, maar toch afvallen. De marketing speelt hier handig op in. Wij hebben de nodige reviews geschreven over dit soort pillen. En wat opvalt er zijn veel positieve reviews en iedereen valt binnen no time 10 kilo af.

Welke informatie is betrouwbaar?

Een verkoopwebsite geeft voornamelijk informatie gericht op de verkoop. Een website van de overheid of het voedingscentrum geeft betrouwbare informatie.

Het is echter bewezen dat alleen een uitgebalanceerd, verstandig dieet in combinatie met lichaamsbeweging het gewicht in balans brengt.

10 REACTIES

  1. Ze denken zeker dat wij allemaal gekke Gerrit zijn. Het is duidelijk dat wij een doelgroep zijn en er een behoefte aan pillen wordt gecreëerd, die je in feite niet nodig hebt.

  2. Gewoon Hollandse kost en ben je gezond bezig. Pillen gaan nooit werken en als je af wilt vallen moet je de oorzaak wegnemen!

  3. Kijk maar eens op voedingscentrum, ze creeren gewoon een afzetgebied om pillen die niet helpen te verkopen. Goed verhaal !

  4. Pillen kopen ? Mijn opa is 96 jaar geworden zonder pillen. Hij had alleen een wandelstok omdat last had van zijn knieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in