De beste vetverbranding en spieropbouwende lichaamsgewichtoefeningen

De beste vetverbranding en spieropbouwende lichaamsgewichtoefeningen
De beste vetverbranding en spieropbouwende lichaamsgewichtoefeningen

Voor als je het je niet kunt veroorloven om naar de sportschool te gaan, er geen toegang toe hebt of gewoon geen zin hebt om te gaan, zijn er altijd lichaamsgewichtoefeningen. Lichaamsgewicht oefeningen zijn een prima manier om fit te blijven en zijn een mogelijkheid voor een fitness beginner om te wennen aan de fitnesswereld.

Oefening met eigen lichaamsgewicht is een prima hulpmiddelen voor het ontwikkelen van je spieren en ze kosten geen cent!

Waarschijnlijk de meest eenvoudige en bekende lichaamsgewicht oefening is de push-up. Push-ups hebben veel variëteiten, maar ze richten zich allemaal op dezelfde algemene spiergroepen: de triceps en de borst.

Met een push up oefening kan je een groot gedeelte van je lichaam trainen
Met een push up oefening kan je een groot gedeelte van je lichaam trainen

Normale grip push-ups werken de borst het meest, terwijl “tricep” of “diamond” push-ups – gedaan met de handen samen en direct onder het borstbeen – de triceps meer werken. Zodra u in staat bent om gemakkelijk 15 of meer herhalingen uit te zwengelen, wilt u misschien de moeilijkheidsgraad verhogen om krachttoename beter aan te moedigen. Dit kan worden gedaan door een rugzak te vullen met gewichten en deze te dragen terwijl je push-ups doet, of door je benen op te tillen (bijvoorbeeld door push-ups van een bank te doen).

Een andere geweldige lichaamsgewicht oefening is de pull up. Pull ups stimuleren vooral de biceps en de lats (de bovenrug). Net als push-ups zijn pull ups er in alle soorten en maten, meestal te onderscheiden aan de hand van de gebruikte grip.

Wanneer je handen naar je toe gericht zijn, wordt het een kin omhoog genoemd en gebruikt het de biceps directer. Wanneer je handpalmen weg kijken, wordt het meestal een pull-up genoemd en werkt het de lats en onderarmen meer.

Iets om te onthouden bovenop deze verschillen, is dat hoe breder de grip, hoe meer focus er op de lats wordt gelegd, terwijl hoe smaller het wordt, er meer focus op de armen wordt gelegd.

De laatste lichaamsgewicht oefening in dit artikel is waarschijnlijk niet de meest bekende, maar het is zeker een van de meest bruikbare: de hindoe squat. Hindoe squats werden eeuwenlang gebruikt door hindoe-worstelaars om hun enorme en krachtige benen te versterken. In tegenstelling tot wat men in eerste instantie zou denken over de oefening, zijn ze helemaal niet slecht voor je knieën en is bewezen dat ze goed zijn voor de gezondheid van je knie.

Curvy girl doing squat in gym
Curvy girl doing squat in gym

De uitgangspositie van een hindoe squat is een staande positie met je armen gestrekt parallel aan de vloer. Je begint dan je lichaam in een squat-positie te laten zakken terwijl je je armen laat zakken totdat ze tegelijkertijd loodrecht op de vloer staan. De squat positie van een hindoe squat is niet hetzelfde als een traditionele squat-positie, omdat je op je tenen moet zijn en je knieën naar voren moeten wijzen, in tegenstelling tot op je hielen met je schenen loodrecht op de vloer.

Lichaamsgewicht oefeningen zijn uiterst waardevol voor mensen met fitnessen van alle niveaus. Het is heerlijk om merkbare winsten te kunnen ervaren zonder geld uit te geven of het huis te verlaten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in