De beste tips om een gastric bypass-chirurgie goed af te ronden

De beste tips om een gastric bypass-chirurgie goed af te ronden
De beste tips om een gastric bypass-chirurgie goed af te ronden

Gastric bypass chirurgie is een operatie voor gewichtsverlies die resulteert in grote veranderingen, niet alleen in het lichaam, maar ook in iemands levensstijl. Om zich goed aan die veranderingen aan te kunnen passen, moet een patiënt rekening houden met deze richtlijnen die succes na de operatie garanderen. Succes betekent het handhaven van een gezond gewicht en het voorkomen van de mogelijkheid om weer aan te komen.

  1. Vermijd voedingsmiddelen die niet voedzaam zijn. De boosdoeners voor gewichtstoename zijn voedingsmiddelen en vloeistoffen die rijk zijn aan calorieën, vet en suiker. Deze omvatten frisdrank, milkshakes, alcohol en suikerrijke desserts. Deze voedingsmiddelen leveren geen voedingsstoffen; in plaats daarvan veroorzaken ze hongergevoelens. Vermijd ze, zodat je, je inspanningen voor gewichtsverlies niet teniet doet. Zorg ervoor dat je dieet rijk is aan eiwitten en veel fruit en groenten bevat.
  2. Vermijd voedingsmiddelen die ongemak veroorzaken. Kleverig, droog en vezelig voedsel zoals pasta, rijst, brood en vlees zijn meestal een no-go voor bypass-operatiepatiënten. Frisdrank, met koolzuurgas is ook niet toegestaan omdat het een opgeblazen gevoel, en zelfs druk in de maag veroorzaakt.
  3. Vermijd snacken tussen de maaltijden. Dit zal je kansen op het behouden van een gezond gewicht alleen maar schaden.
  4. Vermijd het drinken van vloeistoffen direct voor, tijdens of na de maaltijd. Het vullen van je maag met vloeistoffen in plaats van voedsel zal je beroven van je broodnodige voedingsstoffen voor genezing en herstel. Zorg ervoor dat je ten minste 30 minuten voor en na je maaltijd vloeistoffen drinkt. En natuurlijk, vermijd het drinken van vloeistoffen tijdens het eten van maaltijden.
  5. Drink geen alcoholische en cafeïne houdende dranken. Alcohol doet meer kwaad dan goed voor mensen die een afslankoperatie hebben ondergaan. Alcohol kan maagzweren veroorzaken. Cafeïne heeft hetzelfde effect, afgezien van het werken tegen hydratatie in het lichaam.
  6. Neem contact op met je chirurg als er zich problemen voordoen. Als je een of meer van de volgende problemen ervaart, neem dan onmiddellijk telefonisch op met je chirurg: extreme pijn in de benen, kortheid of ademhalingsmoeilijkheden, koorts, bloedingen van de incisies en donkere ontlasting.
  7. Blijf je specialist bezoeken na de operatie. Dit maakt het voor je en je chirurg gemakkelijker om je voortgang te controleren en te beoordelen. Dit zal ook resulteren in vroege detectie van problemen zoals chirurgische complicaties en voedingstekorten.
  8. Voorkom dat je zwanger wordt gedurende twee jaar na de operatie. Omdat je lichaam maanden na de operatie gewicht ondergaat, kan het mogelijk geen baby ondersteunen. Dit zal ongezond zijn voor zowel jou als de foetus. Vraag je chirurg om advies voor het geval je van plan bent zwanger te worden.
  9. Word lid van een ondersteuningsgroep. Omgaan met de nasleep van de operatie kan veel gemakkelijker zijn als je het met de hulp van andere mensen doet. Er zijn veel steungroepen gevormd om emotionele steun en advies te bieden aan mensen die een afslankoperatie hebben ondergaan. Zoek naar deze groepen op internet; je kunt er zeker een vinden in of in de buurt van je plaats.
  10. Zoek manieren om met stress om te gaan. Stress leidt meestal tot comfort eten, wat niet goed is voor mensen die een Gastric bypass  hebben ondergaan. Luister naar je favoriete muziek, lees boeken, spreek af met vrienden en doe wat je kunt om effectief met stress om te gaan.

Je krijgt de beste resultaten van een Gastric bypass als je de hierboven genoemde Tips volgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in