Cryolipolyse Review: Orgaanvet verbranden, echt?

Contrast Cryolipolyse Review: Orgaanvet verbranden, echt?
Contrast Cryolipolyse Review: Orgaanvet verbranden, echt?

In deze review zullen we een diepgaande analyse uitvoeren van een controversieel onderwerp: de effectiviteit en kosten van cryolipolyse behandelingen. Dit soort behandelingen hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen, belovend om ongewenst vet te verminderen en het lichaam te contouren.

Echter, er zijn serieuze vragen die gesteld moeten worden. Is deze behandeling het hoge prijskaartje waard? Maakt het daadwerkelijk een verschil in het verminderen van schadelijk orgaanvet, of is het puur een cosmetische oplossing? En misschien nog het belangrijkste, biedt het een duurzame oplossing voor gewichtsverlies of is het slechts een tijdelijke fix? Deze en andere vragen zullen worden aangepakt om u een volledig beeld te geven van wat u van een cryolipolyse behandeling kunt verwachten.

Marketing Cryolipolyse

De marketing van cryolipolyse baart zorgen vanwege de verontrustende neiging tot overdreven en mogelijk misleidende beweringen. Met name de suggestie dat deze procedure effectief is tegen orgaanvet is niet alleen ongegrond, maar ronduit gevaarlijk. Door deze misvatting te verspreiden, wordt het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en andere ernstige gezondheidsproblemen die verband houden met orgaanvet gebagatelliseerd. Daarnaast suggereert de claim dat cryolipolyse leidt tot een verbeterde huid toon dat deze procedure kan dienen als een ‘one-size-fits-all’ oplossing voor esthetische zorgen, wat op zijn zachtst gezegd onverantwoord is.

Het feit dat deze claims worden verspreid op platformen als Facebook, waar ze potentieel kwetsbare consumenten kunnen bereiken die op zoek zijn naar snelle oplossingen voor hun gezondheids- en schoonheidsproblemen, versterkt de noodzaak voor strenger toezicht en regulering. Laten we duidelijk zijn: effectieve gezondheids- en schoonheidsoplossingen vereisen doorgaans een gecombineerde aanpak van een gebalanceerd dieet, regelmatige lichaamsbeweging en, indien nodig, medische interventie. Er bestaan geen wonderoplossingen, en elke bewering die het tegenovergestelde suggereert moet met de nodige scepsis worden bekeken.

Wat is de claim van de fabrikant?

Op basis van de verstrekte informatie in de advertentie, lijken de claims van de verkoper te zijn:

 1. Afslanking en huidversteviging: De Cryo-behandeling wordt gepromoot als een effectieve manier om vet te verliezen en de huid te verstevigen.
 2. Orgaanvet behandeling: De verkoper beweert dat de Cryo-behandeling ook orgaanvet aanpakt, wat dieper in het lichaam rondom de organen zit.
 3. Veiligheid: De verkoper beweert dat de behandeling 100% veilig is.
 4. Pijnloos: De behandeling wordt als pijnloos beschreven.
 5. Geen hersteltijd: Volgens de advertentie is er geen hersteltijd nodig na de behandeling.
 6. Blijvende resultaten: De resultaten van de behandeling worden als blijvend beschreven.
 7. Vetverbranding: De Cryo-behandeling zou de vetverbranding stimuleren.
 8. Verhoogde bloedcirculatie en huidversteviging: De behandeling zou de bloedcirculatie verhogen en de huid verstevigen.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat, hoewel deze claims door de verkoper worden gedaan, het uiteindelijke resultaat en de veiligheid van de behandeling per individu kunnen variëren. Het is altijd aan te raden om medisch advies in te winnen voordat u een dergelijke procedure ondergaat.

Wetenschappelijk bewijs Cryolipolyse

Cryolipolyse is een methode die is ontwikkeld en onderzocht door wetenschappers aan de Harvard Medical School. Het principe achter de methode is dat vetcellen gevoeliger zijn voor kou dan andere cellen in het lichaam. Daardoor kunnen vetcellen worden beschadigd door ze bloot te stellen aan kou, terwijl andere cellen onaangetast blijven.

Na beschadiging door kou worden de vetcellen op natuurlijke wijze door het lichaam opgeruimd, wat leidt tot een vermindering van vet in het behandelde gebied. Verschillende studies hebben aangetoond dat cryolipolyse effectief kan zijn bij het verminderen van vetophopingen in bepaalde delen van het lichaam.

Echter, de claim dat cryolipolyse ook effectief is tegen orgaanvet (het vet dat rondom de organen zit) is minder goed onderbouwd. Omdat orgaanvet dieper in het lichaam zit, is het moeilijker te bereiken met de koude temperaturen die gebruikt worden bij cryolipolyse. Het meeste onderzoek naar cryolipolyse richt zich op onderhuids vet (het vet net onder de huid), en er is meer onderzoek nodig om te bepalen of cryolipolyse ook effectief is tegen orgaanvet.

Het is ook belangrijk op te merken dat cryolipolyse het best werkt als onderdeel van een algehele gezonde levensstijl. Het is geen vervanging voor gezonde eetgewoonten en regelmatige lichaamsbeweging. Bovendien kan cryolipolyse soms bijwerkingen hebben, zoals tijdelijk ongemak, roodheid of zwelling op de behandelde plek.

Kortom, hoewel cryolipolyse wetenschappelijk is onderzocht en effectief kan zijn bij het verminderen van vet in bepaalde delen van het lichaam, is het niet een wondermiddel voor gewichtsverlies en zijn de claims over het effect op orgaanvet minder goed onderbouwd. Het is altijd raadzaam om met een medische professional te praten voordat u begint met een nieuwe behandeling voor gewichtsverlies of lichaamsvorming.

Is het resultaat blijvend ?

Nee, cryolipolyse vernietigt inderdaad vetcellen, en die cellen komen niet terug. Dus in die zin kan het resultaat van cryolipolyse blijvend zijn. Wanneer vetcellen door de behandeling worden vernietigd en door het lichaam worden verwijderd, zijn ze voorgoed weg.

Echter, het is belangrijk te beseffen dat hoewel de behandelde vetcellen niet terugkomen, dit niet betekent dat u niet opnieuw gewicht kunt aankomen. Het lichaam heeft nog steeds andere vetcellen, en die kunnen groter worden als u aankomt in gewicht.

Daarom is het essentieel om gezonde levensstijlgewoonten te onderhouden, waaronder een evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging, om de resultaten van cryolipolyse te behouden. Als u na de behandeling aanzienlijk gewicht aankomt, kan het effect van de cryolipolyse verminderd worden.

Kortom, de resultaten van cryolipolyse kunnen blijvend zijn, maar het onderhoud van de resultaten hangt grotendeels af van uw levensstijl na de behandeling. Het is altijd raadzaam om een gezondheidsprofessional te raadplegen bij het overwegen van behandelingen zoals cryolipolyse.

Vet komt vanzelf weer terug als je de oorzaak niet aanpakt

Het is cruciaal om te begrijpen dat overgewicht vaak het resultaat is van diepgewortelde gewoonten, levensstijlkeuzes en soms ook onderliggende gezondheidsproblemen. Ondanks het gebruik van methoden zoals cryolipolyse om lokaal vet te verminderen, als de fundamentele oorzaken van overgewicht niet worden aangepakt, is de kans groot dat het gewicht uiteindelijk weer terugkomt.

Dit komt omdat de overgebleven vetcellen in het lichaam kunnen groeien als de calorie-inname hoger blijft dan het calorieverbruik. Zelfs als vetcellen op bepaalde plekken zijn verminderd, kan het lichaam nog steeds vet opslaan in andere gebieden. Dit kan leiden tot gewichtstoename op nieuwe of verschillende plaatsen op het lichaam. Daarom is het voor een duurzaam gewichtsverlies en een gezonde levensstijl essentieel om een evenwichtige voeding te volgen en regelmatig te bewegen, naast mogelijke behandelingen zoals cryolipolyse.

Behandelingen zoals deze kunnen een hulpmiddel zijn in het algemene proces van gewichtsverlies, maar ze lossen de onderliggende problemen die tot overgewicht leiden niet op.

Orgaanvet verdwijnt niet door cryolipolyse!

Het idee dat cryolipolyse, of ‘vet bevriezen’, een effectief middel zou zijn tegen orgaanvet, is op zijn zachtst gezegd misleidend. Orgaanvet, ook wel visceraal vet genoemd, is het vet dat zich rondom onze organen nestelt. Het is een diepliggend type vet dat niet kan worden aangepakt door oppervlakkige behandelingen zoals cryolipolyse.

Het is juist dit type vet dat het meest schadelijk is voor onze gezondheid, met een sterke associatie met hartziekten, type 2 diabetes en andere metabole aandoeningen. Het verliezen van visceraal vet vereist een gerichte aanpak met gezond eten en regelmatige lichaamsbeweging. Het is belangrijk om misleidende claims over de effectiviteit van cryolipolyse bij het verminderen van orgaanvet te doorzien. Dergelijke claims zijn op zijn best misleidend en kunnen op zijn slechtst mensen met gezondheidsrisico’s het idee geven dat ze een gemakkelijke oplossing hebben gevonden, terwijl ze in werkelijkheid een meer uitgebreide aanpak nodig hebben.

Wordt de huid verstevigd ?

Het idee dat cryolipolyse de bloedcirculatie verhoogt of de huid verstevigt, is minder duidelijk. Er is enig bewijs dat het koelingsproces de bloedstroom naar het behandelde gebied kan verhogen tijdens en direct na de behandeling, maar het is niet duidelijk of dit een blijvend effect is.

Wat betreft huidversteviging is er weinig tot geen bewijs dat cryolipolyse de huid daadwerkelijk verstevigt. Cryolipolyse richt zich specifiek op vetcellen onder de huid en heeft geen effect op de productie van collageen, het eiwit dat zorgt voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Als iemand losse huid heeft als gevolg van veroudering of gewichtsverlies, is het onwaarschijnlijk dat cryolipolyse dit probleem zal verhelpen.

Dus terwijl cryolipolyse effectief kan zijn bij het verminderen van vetcellen op specifieke plaatsen van het lichaam, is de claim dat het de bloedcirculatie verhoogt of de huid verstevigt minder goed onderbouwd. Het is altijd belangrijk om een medisch professional te raadplegen voordat u besluit tot een dergelijke procedure.

Waarom zou je Cryolipolyse niet moeten gebruiken?

Hoewel het een veilige en effectieve behandeling kan zijn voor sommige mensen, zijn er verschillende redenen waarom het niet geschikt of aanbevolen kan zijn voor iedereen:

 1. Geen gewichtsverlies oplossing: Cryolipolyse is geen vervanging voor een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Het is ontworpen om hardnekkige vetophopingen te behandelen die resistent zijn tegen dieet en lichaamsbeweging, en het is niet bedoeld voor algemeen gewichtsverlies.
 2. Gevoeligheid voor kou: Mensen met bepaalde aandoeningen, zoals cryoglobulinemie, koude urticaria of paroxismale koude hemoglobinurie, mogen deze behandeling niet ondergaan, omdat deze aandoeningen kunnen verslechteren of ernstige bijwerkingen kunnen veroorzaken.
 3. Onderliggende gezondheidsproblemen: Mensen met bepaalde gezondheidsproblemen, zoals huidaandoeningen, leverziekte, zenuwaandoeningen of chronische pijn, moeten mogelijk ook cryolipolyse vermijden.
 4. Zwangerschap en borstvoeding: Zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, of vrouwen die proberen zwanger te worden, worden meestal geadviseerd om cryolipolyse te vermijden.
 5. Verwachtingen: De resultaten zijn vaak subtiel en worden geleidelijk zichtbaar in de weken of maanden na de behandeling. Het is geen ‘snelle oplossing’ en het kan meerdere behandelingen vergen om het gewenste resultaat te bereiken.
 6. Bijwerkingen: Hoewel zeldzaam, kunnen er bijwerkingen optreden zoals pijn, zwelling, blauwe plekken, en tijdelijke gevoelloosheid in het behandelde gebied. In zeer zeldzame gevallen kan paradoxale vettoename optreden, waarbij het behandelde gebied in plaats van afneemt in omvang juist toeneemt.

Het is belangrijk om een gekwalificeerde medische professional te raadplegen voordat u een behandeling als cryolipolyse overweegt. Deze professional kan u adviseren of de procedure geschikt voor u is op basis van uw gezondheidsgeschiedenis en esthetische doelen.

Conclusie

Hoewel cryolipolyse effectief kan zijn bij het verminderen van vet in specifieke gebieden, is het niet bedoeld om het onderliggende gedrag of de levensstijl aan te pakken die kan leiden tot gewichtstoename. Als een persoon doorgaat met een ongezonde levensstijl na de behandeling, is het mogelijk dat het vet terugkomt in andere gebieden van het lichaam, zelfs als het behandelde gebied er slanker uitziet.

Bovendien heeft cryolipolyse geen invloed op visceraal of orgaanvet, het soort vet dat zich rondom de organen ophoopt. Dit is het soort vet dat het meest schadelijk is voor de gezondheid, en het kan alleen worden verminderd door middel van dieet, lichaamsbeweging en andere lifestyle veranderingen.

Kortom, cryolipolyse kan worden gezien als een “tijdelijke fix” voor bepaalde cosmetische doelen, maar het is geen vervanging voor de fundamentele aanpak van levensstijl en gedrag die nodig zijn voor duurzaam gewichtsverlies en gezondheid. De behandeling is ook aanzienlijk duurder dan traditionele methoden van gewichtsverlies zoals dieet en lichaamsbeweging.

Het is belangrijk op te merken dat cryolipolysis, hoewel het lokaal vet kan verminderen, geen vervanging is voor gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging, en het is geen oplossing voor obesitas. Het wordt over het algemeen gebruikt voor het behandelen van specifieke gebieden waar vet moeilijk te verliezen is door alleen dieet en lichaamsbeweging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in