coMra-therapie review en ervaringen: Het werkt het wel?

coMra-therapie review en ervaringen: Het werkt het wel?
coMra-therapie review en ervaringen: Het werkt het wel?

Op Facebook circuleren talloze advertenties voor zogenaamde ‘wondermiddelen’, waarbij astronomische bedragen worden gevraagd. Een duidelijk voorbeeld is de coMra-therapie. Voor producten zoals de coMra Palm en coMra Delta betaal je respectievelijk €495,00 en €2.285,00. Hoewel op het eerste gezicht verleidelijk voor wie medische hulp zoekt, blijkt na kritisch onderzoek dat deze beloften wellicht te mooi zijn om waar te zijn.

Wat is de claim van de verkoper

De claim van de verkoper over coMra-therapie is dat deze vorm van therapie een effectieve methode biedt om pijn te behandelen.

  1. Coherentie door Modulatie van Straling: coMra staat voor “coherentie bereikt door modulatie van verschillende stralingen”.
  2. Medische Toepassing van Low-Level Lasers: Er wordt beweerd dat low-level lasers al meer dan 40 jaar voor medische doeleinden worden gebruikt en nu worden ingezet in de regeneratieve geneeskunde. De nadruk ligt op het feit dat ze niet-invasief zijn en toch opmerkelijke resultaten opleveren.
  3. Innovatieve Pijnbestrijdingsapparaten: coMra-therapie zou innovatieve apparaten aanbieden die zijn ontworpen om pijn veilig en effectief te behandelen.
  4. Combinatie van Therapieën: Deze apparaten zouden een mix van behandelingen gebruiken, waaronder low-level lasertherapie, magnetische therapie en andere natuurlijke geneeswijzen.
  5. Stimulatie van Natuurlijke Genezing: De therapie claimt de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam te bevorderen en zo pijn en ontstekingen te verminderen.
  6. Veilig en Effectief: Er wordt benadrukt dat deze apparaten niet-invasief zijn en een alternatief bieden voor andere pijnbestrijdingsmethoden zoals medicatie of chirurgie.

Is hier van wetenschappelijk bewijs?

De componenten van coMra-Therapie, zoals Lage Niveau Lasertherapie (LLLT) en magnetische velden, hebben individueel enige wetenschappelijke aandacht gekregen. Er zijn onderzoeken en studies uitgevoerd naar deze afzonderlijke behandelmethoden, die positieve resultaten hebben laten zien in bepaalde omstandigheden.

  1. Lage Niveau Lasertherapie (LLLT): Er is redelijk veel literatuur over LLLT, en het is aangetoond dat het voordelen kan hebben bij wondgenezing, ontsteking, pijnvermindering en andere omstandigheden. Er zijn echter ook studies die gemengde of beperkte resultaten laten zien.
  2. Magnetische velden: Er zijn studies die suggereren dat pulserende elektromagnetische velden (PEMF) gunstig kunnen zijn voor botgenezing, pijnvermindering en andere aandoeningen. Maar net als bij LLLT is er variabiliteit in de onderzoeksresultaten, en niet alle studies zijn positief.
  3. Ultrasoon geluid en LED-licht: Er is enig bewijs voor het gebruik van ultrasoon geluid in fysiotherapie en voor het gebruik van bepaalde LED-lichtfrequenties in huidbehandelingen. Maar deze methoden zijn wellicht minder uitgebreid bestudeerd dan LLLT of PEMF.

Wat betreft coMra-Therapie als een geïntegreerde behandeling, is het belangrijk op te merken dat de combinatie van deze therapieën mogelijk niet zo uitgebreid is onderzocht als de afzonderlijke componenten. Bovendien kan de effectiviteit variëren afhankelijk van de specifieke aandoening, de gebruikte apparatuur en andere factoren.

De coMra therapie is niet bekend op Pubmed. Op de website skepp wordt aangegeven dat er geen klinische data beschikbaar is en de resultaten niet zijn vermeld of bewezen.

Er is volgens ons geen overtuigend wetenschappelijk bewijs beschikbaar voor de werking van coMra-Therapie.

Conclusie

Hoewel coMra-Therapie verleidelijke claims maakt over pijnverlichting en genezing, is er geen overtuigend wetenschappelijk bewijs voor haar effectiviteit. Websites leveren geen concrete bewijzen en gebruikerservaringen zijn niet verifieerbaar. De hoge prijzen van producten zoals de coMra Palm en coMra Delta, gecombineerd met talloze ongeverifieerde advertenties op platforms zoals Facebook, roepen twijfels op over de authenticiteit van deze behandeling.

Kritisch onderzoek door bijvoorbeeld de Skepp, suggereert dat deze beloften te mooi zijn om waar te zijn.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in