ColonBroom ervaringen en review: Werkt het?

ColonBroom ervaringen en review: Oplichting?
ColonBroom ervaringen en review: Oplichting?

ColonBroom is een product dat wordt verkocht via facebook als een soort van wondermiddel voor maar €59,99 per stuk. Het is in poedervorm en je drinkt het met een glas water. Ze bieden ook een abonnement aan voor dit supplement. O ja, het kruidvat verkoopt dit ook voor €4,99.

Ingrediënten ColonBroom

Het hoofdbestandsdeel is Psylliumpoeder, wordt gemaakt van Psyllium. Psyllium, is de algemene naam die wordt gebruikt voor verschillende leden van het plantengeslacht Plantago waarvan de zaden commercieel worden gebruikt voor de productie van slijm. De planten waaruit de zaden worden gewonnen, verdragen droge en koele klimaten en worden voornamelijk gekweekt in Noord-India.

Psyllium wordt voornamelijk gebruikt als voedingsvezel om de symptomen van zowel constipatie als milde diarree te verlichten, en af en toe als verdikkingsmiddel voor voedsel. Allergie voor psyllium komt vaak voor bij werknemers die vaak aan de stof worden blootgesteld. Psyllium wordt gebruikt bij obstipatie, als een patiënt niet in staat is om op een andere manier voldoende vezels aan het dieet toe te voegen.

Psyllium is een zelfzorgmiddel en wordt in Nederland zonder recept verkocht. (Bijvoorbeeld het kruidvat)

Gebruik van psyllium in het dieet gedurende drie weken of langer verlaagt vaak het cholesterolgehalte in het bloed bij mensen met een verhoogd cholesterolgehaltem en kan de bloedsuikerspiegel verlagen bij mensen met diabetes type 2. Gebruik van psyllium gedurende een maand of langer kan een kleine verlaging van de systolische bloeddruk veroorzaken.

Andere ingrediënten: Natuurlijke Smaak, Citroenzuur, Gekristalliseerde Citroen (citroenzuur, citroenolie, citroensap), Stevia Leaf Extract, Zeezout, Fruit &Vegetable Juice (kleur), Rijstschillen.

Bronnen:

  1. Psyllium – Wikipedia
  2. psylliumzaad (farmacotherapeutischkompas.nl)
  3. Probiotics and prebiotics in inflammatory bowel disease: microflora ‘on the scope’ – PubMed (nih.gov)
  4. Psyllium – Wikipedia
  5. Psyllium fiber improves glycemic control proportional to loss of glycemic control: a meta-analysis of data in euglycemic subjects, patients at risk of type 2 diabetes mellitus, and patients being treated for type 2 diabetes mellitus – PubMed (nih.gov)

Wat doet ColonBroom volgens de fabrikant?

  1. Lichaamsontgifting. Het unieke complex van essentiële ingrediënten in “ColonBroom” werkt om de ontgiftingsprocessen van uw lichaam te verbeteren door uw darmen te reinigen en opgehoopte gifstoffen te verwijderen.
  2. Gewichtsverlies. Het belangrijkste actieve ingrediënt in ColonBroom Psylliumpeul verbetert de darmmicrobiota, het spijsverteringsstelsel en reinigt uw lichaam.

  3. Verbeterde algemene gezondheid. Het combineren van “ColonBroom” met een gezond darmdieet zal uw algehele gezondheid verbeteren, uw energieniveau verhogen en de symptomen van een opgeblazen gevoel verminderen.


Het is een middel voor de stoelgang te verbeteren. Het verwijderd geen gifstoffen en het verbetert de  darmmicrobiota of dramflora niet. Wat het wel doet is je stoelgang verbeteren als last hebt van obstipatie of verstoppingen. Verder vinden wij het niet kunnen dat je mensen misleid met valse claims.

Informatie van het Kruidvat

Ervaringen op internet met ColonBroom

Het is lastig om reviews te vinden van klanten die ervaring hebben met ColonBroom. Op trustpilot vinden we een meerderheid van de negatieve ervaringen. De rode draad is dat het duur is en niet doet wat ze beloven. Niemand gewicht verliest, ze betalen niets terug, conform hun disclaimer. En veel mensen hebben spijt dat ze deze rotzooi hebben gekocht.

Werkt het echt?

Als je problemen hebt met verstoppingen helpt het. Maar voor de rest doet het helemaal niets!

Waar te koop: bij de Kruidvat?

De pillen zijn te koop via dubieuze websites, waarbij ze je een abonnement willen aansmeren. Bij het Kruidvat is een alternatief te koop voor een paar euro en ze geven een objectief advies.

ColonBroom werkt niet, je valt er niet van af. Bij het Kruidvat is dit ingrediënt ook te koop, voor minder dan 5 euro!

Is ColonBroom een aanrader?

De ingrediënten werken bij een verstopping, maar niet voor gewichtsverlies. Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van ColonBroom of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.

3 REACTIES

  1. Ze verkopen via Facebook, ik heb al een aantal advertenties gezien en gerapporteerd. En voor 5 euri heb je dit bij het kruidvat!

  2. Als dit verkoopt als affiliate via facebook, krijg je 25 euro provisie en verdienen ze er nog 30 euro mee. Een potje bij het Kruidvat kost maar 4,95 euro. Dus dit is een grote oplichterij van mensen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in