Cholesterol, Manieren om het laag te houden

Cholesterol, Manieren om het laag te houden
Cholesterol, Manieren om het laag te houden

Tegenwoordig horen we veel waarschuwingen over cholesterol, maar het grappige is dat cholesterol niet allemaal slecht is. Je lichaam produceert het op natuurlijke wijze en het voert een aantal behoorlijk vitale taken uit – helpt bij het bouwen van nieuwe cellen, evenals het produceren van hormonen en het isoleren van zenuwen. Pas als je te veel hebt, heb je een probleem.

Helaas is er veel verwarring rond deze stof omdat het bestaat uit zowel goede als slechte cholesterol en bekend staat als HDL en LDL. Dus wat is de good guy, en wat is de bad guy? HDL (high-density lipoprotein) cholesterol is de goede man (hoger hoe beter), en LDL (low-density lipoprotein) is de slechterik – de slagader-verstopping kleine duivel.

Elke dag manieren om uw cholesterol laag te houden:

Let op je gewicht.

Hoe meer overgewicht je hebt, hoe meer cholesterol je lichaam produceert. Dus als je gewicht omhoog is, is dit nog een reden om het naar beneden te brengen, maar doe dit met een gezond dieet.

Haal het vet weg.

Je zou er verstandig aan doen om te bezuinigen op bronnen van verzadigd vet zoals vlees, boter, kaas en gehydrogeneerde olie. Vervang deze items waar mogelijk door vis, gevogelte, magere zuivelproducten en meervoudig onverzadigde oliën.

Schakel over op olijfolie.

Olijfolie bevat enkelvoudig onverzadigde vetzuren waarvan wordt gezegd dat het helpt het cholesterolgehalte te verlagen als het dagelijks aan uw voedsel wordt toegevoegd. Twee of drie eetlepels vol per dag zouden voldoende moeten zijn

Ga rustig aan met de eieren

Als je op veilig wilt spelen, beperk dan je eieren tot ongeveer drie per week, of gebruik alleen eiwitten.

Vol bonen zitten

Voedzaam en goedkoop, bonen en andere peulvruchten bevatten een in water oplosbare vezel genaamd pectine die helpt cholesterol uit het lichaam te verwijderen.

Eet meer fruit

Fruit krijgt ook zijn cholesterolverlagende punch van pectine, dus door veel vers fruit te eten, help je je cholesterolgehalte te verlagen.

Heb je haver

Haverzemelen helpen ook om cholesterol te verlagen op een vergelijkbare manier als pectinerijk fruit. In feite was het een dieet met veel haverzemelen dat me hielp mijn cholesterolgehalte te verlagen. Ik gebruikte het op granen en mengde het in maaltijden die ik at. Het lijkt een beetje op zaagsel, maar het is echt effectief.

Andere voedingsmiddelen die worden aanbevolen.

Wortelen kunnen het cholesterol verlagen. Wortelen door middel van hun pectinegehalte hetzelfde als fruit. Twee wortels per dag zouden voldoende moeten zijn om te helpen in combinatie met andere voedingsmiddelen die zijn aanbevolen. Eet ze rauw als dat mogelijk is.

Neem knoflook

Eet rauwe knoflook. Naast het verminderen van je vriendenkring, zal het schadelijke bloedvetten verminderen. Als je geen zin hebt om rauwe knoflook te eten, gebruik dan het vloeibare knoflookextract dat in capsulevorm kan worden gekocht. Deze kunnen worden gekocht bij uw lokale supermarkt of natuurvoedingswinkel.

Rook niet

Studies hebben aangetoond dat zware rokers een hoger cholesterolgehalte hebben dan niet-rokers, dus hier is nog een reden om op te geven. Je bespaart jezelf ook een bundel geld! – In rookproeven die in Zweden werden uitgevoerd, hadden rokers de neiging om te lijden aan lage niveaus van het gunstige HDL-cholesterol.

Medicatie – Drugs

Er zijn nu tal van medicijnen op de markt voor het verlagen van het cholesterolgehalte. Maar zoals met alle medicijnen zijn er altijd bijwerkingen om rekening mee te houden, dus probeer eerst de natuurlijke methoden. Als je meer wilt weten over cholesterol, bezoek dan eens de website van de hartstichting. Hier krijg je goede informatie over

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in