Cheesecake voor Kerstmis

Cheesecake voor Kerstmis
Cheesecake voor Kerstmis

Dit is een cheesecake recept die mijn moeder al meer dan 20 jaar maakt.  Als je het recept naar de volgt, dan is de bereiding geen probleem. Het past niet helemaal in een afslankdieet, maar met kerst en feestdagen moet je zondigen. Op 1 januari kun je weer goed gemotiveerd werken aan de slanke lijn.

1 1/4 kopjes cracker kruimels
2 eetlepels suiker
3 eetlepels boter of margarine gesmolten
1 kilo roomkaas
1 cup suiker
8 ons zure room
2 eieren
1cup bloem
3/4 kop slagroom
2 kopje in totaal gehakte gekonfijte kersen rode en groene rozijnen, walnoten, gekonfijte ananas
1/2 kop kleine chocoladeschilfers

  • Plaats in een mengkom van 5 liter,  1 kilo roomkaas en 1 kopje kristalsuiker en meng op lage snelheid tot roomkaas zacht en glad is, plaats in kom 8 ons zure room en blijf mengen tot het goed gemengd is, voeg op dit moment 2 eieren toe, meng gedurende 2 minuten en voeg dan 1 kopje bloem toe, en 3/4 kopje zware slagroom, meng op tweede snelheid tot je cheesecakebeslag glad en romig is.
  • Op dit moment moet je cheesecakemengsel luchtig zijn als ijs als het uit de ijsmachine komt.
  • Voeg het gekonfijte fruit, rozijnen, walnoten, dennenappel, chocoladeschilfers toe, vouw alles samen.
  • Bereid je bakvorm voor taart voor en plaats in een grote kom je cracker kruimels en 2 eetlepels suiker, en je gesmolten boter of margarine, dan met een draadklopper, klop ze samen tot ze goed gecombineerd zijn, borstel op de zijkanten van je springvorm pan een beetje zachte boter zodat de kruimels iets hebben om aan vast te houden, leg de kruimels aan de zijkanten en bodem van de bakvorm.
  • Nu voeg je langzaam je cheesecakemix toe aan de pan om de kruimels niet te veel te storen, nu zou je een volle pan moeten hebben.
  • Het totale gewicht van de cheesecake met de kruimels aan de zijkanten moet 2 kilo zijn, als je wat beslag over hebt, koel het gewoon, doe er wat slagroom op en geniet ervan.

Verwarm je oven voor op 275 graden en niet meer, als je oven heet is, plaats je de cheesecake erin en bak je 55 minuten, zet dan de oven uit en laat hem daar 3 uur in, aan het einde van deze tijd zou je de mooiste cheesecake moeten hebben die je ooit hebt gezien, laat de cheesecake 1 1/2 uur op tafel staan en plaats hem vervolgens ongeveer 2-3 uur in de koelkast.

Haal het nu uit de pan en geniet ervan. Strooi voor het serveren wat rode en groene eetbare glitters die je kunt kopen in de supermarkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in